Permalänk
Medlem

Ljudkort vs. moderkort

Goddag i midsommartider!

Jag har tittat runt och läst och blivit upplyst och förvirrad så jag tänkte höra med er. Har ni några erfarenheter av integrerade ljudkort i modekort eller är externt att föredra? förstår att det beror på vad du ska använda datorn till, men säg att det är en speldator (främst) samt spotify, ibland filmer och streaming.

Jag har bara haft ljudkort i mina byggen och kan därför inte relatera till en dator som har integrerat ljud i moderkort. Någon som har dessa erfarenheter och kan berätta sina upplevelser i spel, musik, film m.m.?

Permalänk
Medlem

Sist jag testade (I7 920 med Asus PT-6 Deluxe v2 moderkort) och alla andra gånger innan dess var ljudet mycket bättre med ett externt kort än det ingyggda. Har inte testat ljudet med mitt Asus Z-87 Expert då jag flyttade över mitt Titanium kort bara.

Visa signatur

CPU: 9900K
GPU: RTX 4070
RAM: 32GB

Permalänk
Medlem

Nu är det inte ett extern ljudkort men jag gick från integrerat till internt ljudkort och tyckte att det blev stor skillnad i ljud. Jag använder datorn främst till att spela men jag lyssnar också väldigt mycket på musik vilket var anledningen till köpet av internt ljudkort. Är det värt pengarna? Det är nog upp till var och en att bestämma men eftersom jag lyssnar på musik 8-12 timmar varje dag så var det värt pengarna för mig.

Permalänk
Medlem

Beror ju också på hur man har saker kopplat. Det är ingen mening med ett externt eller internt ljudkort ifall man kör med optisk utgång, då fungerar integrerat lika bra.