Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lindesberg
Registrerad
Dec 2012

DNS servern svarar inte

Hejsan, mitt internet fungerar tyvärr inte i min studentlägenhet. När jag ber telia om hjälp så ber dom mig ta kontakt med hyresvärden, men hyresvärden ber mig ta kontakt med telia. Vad som finns är en router, ett modem och en nätverkswitch. Allt fungerade i den förra lägenheten men nu säger de att de är fel på DNS servern.

Har försökt göra lite ändringar i online panelen till routern men ingen lycka än så länge, kanske kopplat nån sladd fel. (internet fungerar inte på några apparater) Bifogar lite bilder som underlättar för den snälla person som har lust att hjälpa mig. http://imgur.com/a/fdvM2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
källarn!
Registrerad
Jan 2004

skriv detta i CMD

Ping 8.8.8.8

funkar det läg till den som dns.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lindesberg
Registrerad
Dec 2012

Tack för snabbt svar, är tyvärr inte i lägenheten just nu, men återkommer med svar.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Vad har du för typ av uppkoppling? Du säger modem men visar ett mediaskåp och det brukar man inte ha om man har adsl och varifrån kommer delarna ? Har du flyttat med ett modem ?

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av ThunderHawk:

Hejsan, mitt internet fungerar tyvärr inte i min studentlägenhet. När jag ber telia om hjälp så ber dom mig ta kontakt med hyresvärden, men hyresvärden ber mig ta kontakt med telia. Vad som finns är en router, ett modem och en nätverkswitch. Allt fungerade i den förra lägenheten men nu säger de att de är fel på DNS servern.

Har försökt göra lite ändringar i online panelen till routern men ingen lycka än så länge, kanske kopplat nån sladd fel. (internet fungerar inte på några apparater) Bifogar lite bilder som underlättar för den snälla person som har lust att hjälpa mig. http://imgur.com/a/fdvM2

Vet inte riktigt vilket som är vilket på dina bilder och inte heller vad du skall med switchen till när det ser ut som du har en patchpanel att fördela signalen till olika rum/uttag.

I vilket fall som helst så skall du koppla från modemet -> router (wan porten) - från routerns utgångar 1-4 -> patchpanelen där du vill ha signal.
Om du måste ha in switchen så brukar man koppla in signalen till port 1 om det inte finns speciell uplink port.

Sen tycker jag mig även se 4 olika "boxar" på 1:a och 2:a bilden, vad är den 4:e?
Det är inte så att du har riktigt ethernet i denna lgh, då skall du inte ha modemet.

Sist men inte minst får du kolla så inställningarna i routern är korrekta, brukar vara att man är automatisk hämtning av DNS.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kälma
Registrerad
Nov 2006

Enligt ritningen på hur kablarna sitta så ska din dator vara kopplad mot port 1 (röd), men där är det tomt.
Däremot sitter det en kabel i port 5 (blå) vilken inte verkar vara aktiv.

"What doesn't kill you makes you smaller." -Super Mario

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Du har en "bredbandsswitch" (Inteno) som fördelar ut olika tjänster på olika portar och där Internet är LAN1 (röd).

Koppla routern's WAN till LAN1 på Inteno så kommer det börja funka.
Zyxelswitchen behöver du nog inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lindesberg
Registrerad
Dec 2012

Tack så jätte mycket alla!!, nu funkar det, var sladdarna som satt tokigt.