problem med dragen kabel med nätverksuttag i båda ändar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

problem med dragen kabel med nätverksuttag i båda ändar.

Hej! jag och pappa har dragit en lång kabel mellan huvudhuset till en liten stuga som jag ska bo i nu och det gick jättebra att dra den och det blev samma färger i rätt uttag. När vi var klara så tog jag ut min bärbara dator och stängde av wifi på den för att kolla ifall om det funkade, det funkade jättebra och jag direkt bärde ut min gaming dator för att kunna spela där ute. men det var då problemen började internettet funkade inte alls på min stationära och det var som om jag inte hade en kabel i alls i datorn. jag bar ut min bärbara dator igen för att kolla så att det inte hade hänt något till exempel att någon utav dem åtta sladdarna i kabeln hade gått sänder men så var det inte för det funkade som det skulle på min bärbara men på min stationära var det som om internettet var av inne. jag testade alla uttag på routern utan någon effekt och även att jag satte den kabeln ifrån modemet direkt i det uttaget till huset för att se om det blev bättre så fungerade inte det heller. jag testade flera olika sladdar så att det inte behövdes någon speciell nätverkskabel men det hände inget heller. jag trodde sen att det kanske var så att nätverkskortet som sitter på moderkortet kanske på något sätt gått sönder så jag tog in stationära datorn igen för att testa internettet direkt ifrån routern och det funkade då. hur kan det vara så att internettet funkar på den bärbara datorn ute i min stuga med sladd men det vore som om jag inte hade någon sladd i alls i den stationära?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nacka
Registrerad
Okt 2004

Hur långt avstånd är det?
Kan vara att det precis är för dålig effekt i din stora dators nätverksuttag för att det ska fungera

[MSI SpeedSter-FA4][Pentium M 770@160*16][X800GTO2 LE][A-Data PC4300 2GB][Maxtor 300GB S-ATA 16MB][NEC ND-3520A IDE][Thermaltake Xaser Tsunami Svart Aluminium][Hiper Type R 480W] //Betty (Kung Pow) [Outdated]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009

Jag fick ont i huvudet av att läsa det där.

Fractal Design R4 | Asus Sabertooth Z77 | i5 3570k @4.5Ghz | Corsair H50 | Corsair Vengeance 16GB 1600MHz | GeForce 1070 ASUS Dual | Corsair AX 850W | Samsung 850 Pro 512GB | Samsung 840 EVO 256GB | 3TB WD Green |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2004

vad för schema följdes när ni gjorde kabeln?
Kan även vara så enkelt att piggarna på kabeln blivit lite ojämna när ni tryckte ihop den och din bärbara lyckas få kontakt medans den stationära inte får fullkontakt.

om du har en liten switch så kan du sätta den i stugan och testa.

Driver en liten Minecraft server, besök oss på http://pawncraft.co.uk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007

Grattis! Du har nytt rekord i (antal ord)/(information)!

Vad har du för utrustning?

Kan det vara så att din bärbara har 100Mbps nätverkskort?

Fo3

Bara en enda ros på ett evigt klänge
så är livet
trist varar länge
men underbart är kort -
alldeles för kort

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Har ni kopplat kabeln själv? I så fall vad använde ni för delar ?
Det räcker dessutom inte med att den bara ger kontakt, man måste även hålla ihop paren på rätt sätt.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

jag har en ny dator med msi moderkort jag kommer inte ihåg vad det heter. jag tror det är denna kabeln http://www.clasohlson.com/se/CAT-5e/Pr326008000 det är som vi använde och det är detta uttaget http://biltema.se/sv/Bygg/El/Uttag-Strombrytare-och-Dimmer/RJ... vi använde för att koppla ihop det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av andy95:

Hej! jag och pappa har dragit en lång kabel mellan huvudhuset till en liten stuga som jag ska bo i nu och det gick jättebra att dra den och det blev samma färger i rätt uttag. När vi var klara så tog jag ut min bärbara dator och stängde av wifi på den för att kolla ifall om det funkade, det funkade jättebra och jag direkt bärde ut min gaming dator för att kunna spela där ute. men det var då problemen började internettet funkade inte alls på min stationära och det var som om jag inte hade en kabel i alls i datorn. jag bar ut min bärbara dator igen för att kolla så att det inte hade hänt något till exempel att någon utav dem åtta sladdarna i kabeln hade gått sänder men så var det inte för det funkade som det skulle på min bärbara men på min stationära var det som om internettet var av inne. jag testade alla uttag på routern utan någon effekt och även att jag satte den kabeln ifrån modemet direkt i det uttaget till huset för att se om det blev bättre så fungerade inte det heller. jag testade flera olika sladdar så att det inte behövdes någon speciell nätverkskabel men det hände inget heller. jag trodde sen att det kanske var så att nätverkskortet som sitter på moderkortet kanske på något sätt gått sönder så jag tog in stationära datorn igen för att testa internettet direkt ifrån routern och det funkade då. hur kan det vara så att internettet funkar på den bärbara datorn ute i min stuga med sladd men det vore som om jag inte hade någon sladd i alls i den stationära?

Kanske får något jordfel/potentialskillnad med den stationära som inte upplevs när du kör laptopen på batteri?

Skickades från m.sweclockers.com

Laptop: ASUS UL30VT CPU: Intel SU7300@1,9 GHz (stock 1,3 fabriksklockad till 1,7) GPU 1: Nvidia GeForce G210m @ 750/850 (stock 606/790) GPU 2:Intel GMA X4500MHD (växlingsbar grafik) RAM: 4 GB SSD: Crucial M4 128 GB OS: Windows 8.1 PRO N med fungerande växlingsbar grafik
Citera gärna om du vill att jag ska hitta tillbaka

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

det blev mellan 35-40 av kabel. när jag skulle parkoppla med dem 8 kablarna så gjorde jag så att jag satte till exempel grön på 1a och vit/grön på 1b och vidare till fyra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2002

Tänk på att kabeln ska kopplas på ett visst sätt. Troligtvis är det så att nätverkskortet i din laptop fixar att hantera en felkopplad kabel.

Kolla på http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/kabel...

Error 412: Precondition Failed - You need to use a real browser in order to view this signature!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007

Om du vill ha annat än vilda gissningar, bör du tala om vad du har för utrustning...

Vild hypotes:
Bärbar: om 100Mbps NIC, använder 4 av trådarna i nätverkskabeln.

Nyfiken fråga:
stationär: MSI med killer-nic??

Fo3

Bara en enda ros på ett evigt klänge
så är livet
trist varar länge
men underbart är kort -
alldeles för kort

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

hur menar du att det blir jordfel kan jag kolla det på något sätt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

jag får kolla imorgon vilket moderkort det är så ska jag kolla vilket nätverkskort det är.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av andy95:

jag har en ny dator med msi moderkort jag kommer inte ihåg vad det heter. jag tror det är denna kabeln http://www.clasohlson.com/se/CAT-5e/Pr326008000 det är som vi använde och det är detta uttaget http://biltema.se/sv/Bygg/El/Uttag-Strombrytare-och-Dimmer/RJ... vi använde för att koppla ihop det.

År det installationskabel, dvd solid ledare ? Patchkabel har en förmåga att glappa om man ansluter den i vägguttag. Vilken länkhatighet visar laptopen ? Har nätverkskorten nån diagnostikfunktion som kan mäta kabel ? (Kolla i bios eller om det finns mjukvara för det)

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

efter att jag har kollat på den bilden på kjell där så tror jag att jag vet hur jag har gjort för fel i dragningen.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
bakom tgb.
Registrerad
Jun 2002
Skrivet av andy95:

det blev mellan 35-40 av kabel. när jag skulle parkoppla med dem 8 kablarna så gjorde jag så att jag satte till exempel grön på 1a och vit/grön på 1b och vidare till fyra.

Kan du visa bild på detta? Nätverkskontakter brukar vara uppmärkta enligt 2 standarder, T568A och T568B. Normalt används T568B. Låter som du blandat mellan A och B vilket kan ge olika fenomen då kabeln inte följer standard om kontakterna är felkopplade.

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.