Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2010

Inget internet från accesspunkt

Hallå!

Jag har två hus som delar internetuppkoppling och det har jag löst genom att ha routern i det ena huset och sedan går det en 100 meter lång nätverkskabel mellan husen i ett nedgrävt rör. Den går in i routern i ena änden och in i en accesspunkt i den andra vilket ger två separata trådlösa nätverk i vardera hus.

Det har fungerat bra men efter ett blixtnedslag så slutade accesspunkten att fungera. Jag hade en extra acesspunkt av samma märke som var inhandlad vid samma tillfälle som den trasiga, men när kopplar in den och konfiguerar den så har det trådlösa nätverket inget internet. Jag har prövat koppla in nätverkskabeln direkt i en dator och då fungerar internet utmärkt.

Jag har även prövat att koppla in accesspunkten i samma hus som routern och då fungerar internet med accesspunktens trådlösa nätverk.

Jag har även prövat att köpa en ny accesspunkt av annat märke men med samma resultat. Den nyinköpta accesspunkten varnar den t.o.m. för att den inte är uppkopplad till internet.

Jag har prövat att

  • Återställa routern

  • Återställa accesspunkterna

  • 3 olika nätverkskablar (raka)

  • Ansluta med 2 datorer och 2 mobiler

Någon som har en aning varför det inte fungerar?

Router http://support.linksys.com/en-us/support/routers/WRT160NL
Trasig accesspunkt + ny http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WA901ND
Nyinköpt accesspunkt http://www.asus.com/Networking/EAN66/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Koontra:

Hallå!

Jag har två hus som delar internetuppkoppling och det har jag löst genom att ha routern i det ena huset och sedan går det en 100 meter lång nätverkskabel mellan husen i ett nedgrävt rör. Den går in i routern i ena änden och in i en accesspunkt i den andra vilket ger två separata trådlösa nätverk i vardera hus.

Det har fungerat bra men efter ett blixtnedslag så slutade accesspunkten att fungera. Jag hade en extra acesspunkt av samma märke som var inhandlad vid samma tillfälle som den trasiga, men när kopplar in den och konfiguerar den så har det trådlösa nätverket inget internet. Jag har prövat koppla in nätverkskabeln direkt i en dator och då fungerar internet utmärkt.

Jag har även prövat att koppla in accesspunkten i samma hus som routern och då fungerar internet med accesspunktens trådlösa nätverk.

Jag har även prövat att köpa en ny accesspunkt av annat märke men med samma resultat. Den nyinköpta accesspunkten varnar den t.o.m. för att den inte är uppkopplad till internet.

Jag har prövat att

  • Återställa routern

  • Återställa accesspunkterna

  • 3 olika nätverkskablar (raka)

  • Ansluta med 2 datorer och 2 mobiler

Någon som har en aning varför det inte fungerar?

Router http://support.linksys.com/en-us/support/routers/WRT160NL
Trasig accesspunkt + ny http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WA901ND
Nyinköpt accesspunkt http://www.asus.com/Networking/EAN66/

Varje fall TP-Linken har ju två olika "modes" som den kan ställas i, repeater eller access point, har du kollat så den står rätt?

Verkar även som den nya ASUS har 3 olika "modes".

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2010

Det har löst sig nu. Jag bytte router och nu fungerar accesspunkten igen.

Men det är väldigt märkligt för den gamla routern verkar fungera som den ska och den fungerar med accesspunkten med alla andra kablar jag prövat (upp till 25m). Men när jag använder kabeln på 100 meter mellan husen så fungerar det inte. Trots att router-dator via den kabeln fungerar.

Men tack för svar