Budget telefon till 8åring?

Permalänk
Medlem

Xperia e1 finns hos telia för 700kr med kontantkort. Väldigt prisvärd för det man får

http://www.telia.se/privat/telefoni/telefoner/produkt/sony-xp...

Permalänk
Sötast
Skrivet av HenKenny:

Vi köpte varsin Sony (Xperia?) Tipo för 1000:- till en 7 och 9 åring med Telenor kontantkort laddat med 1k på.

Fungerar utmärkt.

7 år med tusen kronor laddat på mobilen? Bettar de på V75 mellan rasterna i skolan eller?

Permalänk
Medlem
Skrivet av inze:

Vore intressant att veta hur många av er som säger att ett barn inte behöver/ska ha en mobiltelefon som själva har barn. Eller om ni ens vet hur världen ser ut numera. Kan ju säga som så att i 6:e klass har i princip alla en smartphone (huvudsakligen iPhone verkar det som). Så att många i 8-årsåldern börjar ha en egen telefon är nog inte alls något ovanligt.

Att som någon föreslå en personsökare, låter ju om något som ett råd från stenåldern. Finns sådana ens att köpa längre (och i så fall vad kostar de i förhållande till en mobiltelefon).

Så beroende på vad barnen önskar/vill ha/behöver så antingen en sån där 99 kronors telefon som länkats till tidigare och sedan lämpligt kontantkort till den. Beroende på vad föräldrar ha kan det ju löna sig att ha samma operatör för billigare samtal (ibland).

Är det aktuellt med en smartphone duger billigaste bra. Man kan göra det mesta även med en sån och då behöver man ju inte heller vara så ängslig över att den ska gå sönder som om man slängt ut tusenlappar eller mer.
Med tanke på att man behöver lite surf om man har en smartphone när man inte är hemma (då kopplar man väl normalt upp sig på befintligt wifi-nät) så är Telias erbjudande där man får med ett års surf (0,5 GB/mån) vid köp av en Sony Xperia E1 bland det bättre.
Annars finns det alltid nån liten Samsung för ca 500-lappen.

Jag har barn och jag är inte den enda föräldern kan jag lova, som tycker att det problematiskt med telefoner till barn (0-15 år). På många skolor är det idag mobilförbud för ungarna kan helt enkelt inte hantera tekniken (då menar jag inte att de inte kan hantera telefonen). Så ser världen ut.
(Det finns dessutom vuxna människor som också borde tänka över sina mobilvanor.)

Men jag delar ditt råd, en enkel kontantkortstelefon passar nog utmärkt. Många har inte längre fasta telefoner, så barnen kan kanske inte låna telefonen hemma hos kompisen.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk

Köp en begagnad Galaxy S eller S2 , det får du för mellan 400-800kr, en superbra lur som en 8-åring blir helnöjd med och du behöver inte vara orolig att en förmögenhet ska tappas bort eller tappas i golvet. Mina barn har aldrig fått nya telefoner utan jag köper en eller två generationer gamla lurar av det som var det bästa då. De duger bra fortfarande och min plånbok sover gott om natten.

Permalänk
Medlem

Jag har själv 2st barn "3 år och 5 år"
Den äldsta börjar ju skolan nästa år men jag tänker INTE köpa en smartphone för det.
Det enda som finns på schemat är en telefon för runt 200kr så man kan nå henne om det är något.

Annars ser jag ingen anledning till att små barn ska springa runt med en smartphone.
Surfplatta/dator mm finns hemma.

Det här med att vara uppkopplad 24/7 är inget som är bra för nån.

Visa signatur

ლ(ಠ益ಠ)ლ