Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2014

Internetåtkomst saknas

Tja!!

Nu är det så att min kompis hade problem med sitt modem, det var sönderbränt. Så vi åkte och köpte ett nytt. "DSL-N12U ADSL Modem Router - Wireless-N300"

Problemet är att när vi kopplar in allt installerar allt etc.. så får vi fortfarande ingen internetåtkomst utan får en lan ip "192.168.0.1" eller liknande. När vi försöker identifiera problemet så kommer det upp olika. Ibland står det dns-server saknas och ibland står det någon om att "Du kan vara tvungen att registrera dig hos det här nätverkets internetleverantör". Sedan var det någon error om PPPoE.

Vi testade ett annat modem som heter "topcom" vilket bara har 1 port, den går att ha internet på? Men så fort vi kopplar in en router till den så förlorar vi internetåtkomsten och får en lan IP igen.

Hur ska vi gå tillväga för att få detta att fungera?

Operatör: GlocaNet.

Tack på förhand

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2007

Ring Glocalnet och fråga.

CCNA

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2014

Dom har inte öppet nu och vill gärna få det att fungera, då ett litet modem kan få det att fungera så borde ju dom andra fungera också

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Om du kopplar in en router får du såklart en lan-ip på din PC. Om du menar att du får en lan-ip på utsidan av routern är det nog operatören du ska prata med.

Eller så provar du att surfa till den enhet som utger sig för att vara gateway när du kör med ett adsl-modem och dator. Nu borde problemet med bakvända routrar vara löst då operatörerna kör dhcp-snooping, men din kompis kanske sitter på nån gammal bortglömd dslam