Haswell i3 4330, behöver jag byta ut originalfläkten?

Permalänk
Medlem

Haswell i3 4330, behöver jag byta ut originalfläkten?

Tjenare,

Sitter och plockar ihop delar till svärföräldrarna, de ville ha en ny dator. Kommer mest användas till surf och bildredigering, inget krävande med andra ord. Dock har de som krav att det skulle vara en snabb och tyst dator.

Har valt ut ett ASUS H97-PLUS moderkort tillsammans med en Intel i3 4330 och 8 GB PC12800 RAM.

Tänkte bara kolla med er kunniga, är original fläkt till denna i3 proppen så högljudd att den hörs vid idle? Resten av datorn kommer vara mer eller mindre knäpptyst med stora tysta chassiefläktar och SSD.

Man tycker ju att Intel borde ha lärt sig göra en kylare som är tyst vid det här laget?!

MVH
P-H

Permalänk

som med alla stockkylare sitter det en 80mm fläkt på den, dom låter till sin natur mer än 120mm-fläktar.

Dock är dom inte såå jättehögljudda, speciell inte om du sätter fläktprofilen till "silent mode" I bios, men vill du vara riktigt säker så skaffa en kylare som har en 120mm (eller större) fläkt, så länge den får plats is chassit.

Och med bildredigering menar du kanske typ ta bort röda ögon på semesterfoton? För beroende på vad man gör så kan bildredigering vara ganska krävande, men att bara fixa foton är ju som sagt inte speciellt krävande.

Permalänk
Medlem

Jag kör med en i3 4130 och standardkylaren den är inte tyst men jag har hört värre (hårddisken låter högre än den ibland) Enklast vore ju att köra på standardkylaren någon vecka är och tycker dom den väsnas kan du byta i efterhand.

Permalänk
Medlem

Standardkylaren låter inte så mycket, men det är högfrekvent ljud som i alla fall jag tycker är störande, körde med 212 Evo i senaste bygget som fungerar fint och är tyst men den är rätt krånglig att montera och desutom en hel del overkill för en i3. En billig fix är Arctic Cooling Freezer 7, den kostar bara ca. 170Kr och är i princip knäpptyst när den går på lågvarv dessutom är den lika lätt att montera som original eftersom den har Intels snäppfäste..