Permalänk
Medlem

Corsair H80i problem

Tjenare, införskaffade mig nyss en Corsair H80i processor kylare, köpte den för 2 dagar sen och pallade mig hem för att installera.
H80i kommer med färdigsatt kylpasta vilket jag bestämde mig för att pröva först. Resultatet var runt 40c i idle och 70 - 80 i load som t.ex. bf4 vilket skrämde mig.
Jag tog bort kylaren för att sedan få reda på att bara 1/5 av kylpastan hade satt sig på processorn vilket såklart förklarade de höga tempsen i den situationen.
Tvättade bort kylpastan på kylaren och processorn och satte sedan en klick Artic Silver på för att sedan få ungefär samma temperaturer, 35 - 45 i idle och 55-65 i load.
Detta började göra mig förbannad så jag tog bort kylaren yttligare en gång för att upptäcka att kylpastan inte var utsmetad alls.
Tvättade bort kylpastan och satte denna gång ett tunt lager över hela processorn för att verkligen kunna täcka den, skruvade åt alla skruvar extra hårt osv. Resultatet var dock ungefär lika, temperaturerna ligger nu mellan 38-50 när jag bara surfar och upp mot 55-70 grader i load.
Prövade också att göra ett stress test i Prime 95 vilket skrämde mig eftersom processorn gick upp i 90-100 grader efter bara några sekunder vilket ledde till att jag stängde av testet direkt.

Vänder mig nu till er här på Sweclockers för tips, någon som haft/har liknande problem?
Kan det vara fel på produkten eller är det bara jag som är totalt usel på att montera skiten?

Specs:
Asus Z97M-PLUS
Kingston Hyperbeast 2x4gb
intel core i7 4770k
MSI Geforce GTX 780 ti
Corsair H80i
Samsung Evo 250gb SSD
3TB hdd
Corsair HX 750w

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Matfer:

Tjenare, införskaffade mig nyss en Corsair H80i processor kylare, köpte den för 2 dagar sen och pallade mig hem för att installera.
H80i kommer med färdigsatt kylpasta vilket jag bestämde mig för att pröva först. Resultatet var runt 40c i idle och 70 - 80 i load som t.ex. bf4 vilket skrämde mig.
Jag tog bort kylaren för att sedan få reda på att bara 1/5 av kylpastan hade satt sig på processorn vilket såklart förklarade de höga tempsen i den situationen.
Tvättade bort kylpastan på kylaren och processorn och satte sedan en klick Artic Silver på för att sedan få ungefär samma temperaturer, 35 - 45 i idle och 55-65 i load.
Detta började göra mig förbannad så jag tog bort kylaren yttligare en gång för att upptäcka att kylpastan inte var utsmetad alls.
Tvättade bort kylpastan och satte denna gång ett tunt lager över hela processorn för att verkligen kunna täcka den, skruvade åt alla skruvar extra hårt osv. Resultatet var dock ungefär lika, temperaturerna ligger nu mellan 38-50 när jag bara surfar och upp mot 55-70 grader i load.
Prövade också att göra ett stress test i Prime 95 vilket skrämde mig eftersom processorn gick upp i 90-100 grader efter bara några sekunder vilket ledde till att jag stängde av testet direkt.

Vänder mig nu till er här på Sweclockers för tips, någon som haft/har liknande problem?
Kan det vara fel på produkten eller är det bara jag som är totalt usel på att montera skiten?

Specs:
Asus Z97M-PLUS
Kingston Hyperbeast 2x4gb
intel core i7 4770k
MSI Geforce GTX 780 ti
Corsair H80i
Samsung Evo 250gb SSD
3TB hdd
Corsair HX 750w

Det är du som inte monterar den korrekt.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

När den blir varm, har du känt om själva radiatorn också blir varm? Om den inte blir det kan det visa på att pumpen inte fungerar som den ska, dvs den pumpar inte det varma vattnet så att det kommer till radiatorn. Testa kläm lite på slangarna också här och där. Slutna vattenkylare kan få en luftbubbla ibland som kan stoppa upp vattnet.

Vad gäller monteringen, testa när du tryckt ner kylaren mot processorn att vrida den lite fram och tillbaka UTAN att lyfta den. Det brukar hjälpa till att smeta ut pastan!

Permalänk
Hedersmedlem

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Permalänk
Medlem

Använder du rätt distanser? H100i kommer med minst 2 uppsättningar distanser beroende på CPU och det gör H80i också. Köpte du nytt eller begagnat? Jag tror du använder fel distanser.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Matfer:

Tvättade bort kylpastan och satte denna gång ett tunt lager över hela processorn för att verkligen kunna täcka den, skruvade åt alla skruvar extra hårt osv.

"Tunt lager över hela processorn" låter som att du tagit allt för mycket kylpasta då man brukar säga att man bara lägger ett litet riskorn i mitten på procesorn sedan får kylaren med sitt tryck jämna ut det, det är bara till för att jämna ut ojämnheter i processorn så därför behöver man inte alls mycket.

Permalänk
Medlem

Köpte den helt ny från webbhallen för några dagar sen och jag är rätt så säker på att jag använder rätt distanser, Följde både instruktioner som följde med och kollade på youtube, kan bara säga att pumpen sitter ganska hårt på socketen.

Ska pröva att montera om den yttligare en gång när jag kommer hem och använda mig av era tips och återkommer med resultat.

Permalänk
Inaktiv

Har samma problem, men för mig så smetas kylpastan faktiskt ut! Det är skit konstigt, har haft problem i flera månader, ända sen inköpstillfället. Gjort om min konfiguration otroligt många gånger men jag får alltid samma resultat! Websurfande ska inte få upp processorn i 38-50 (Vilket också¨är mina temperaturer när jag idlar)

Permalänk
Avstängd

Vad var det för temps med den gamla kylaren innan du monterade h80:in

Jag fick en h80 en gång som inte var tillräckligt med vatten i som gjorde likadant

Permalänk
Medlem

Kolla gärna lite i denna tråd som kanske hjälper #14709205