Noctua L9i värd pengarna vs stock? 4690K utan OC i mini-ITX

Permalänk
Medlem

Noctua L9i värd pengarna vs stock? 4690K utan OC i mini-ITX

Har byggt ny dator i det fina mini-ITX-chassit Coolcube. Nu undrar jag om det är lönt att byta ut stock-kylaren på processorn, förmodligen till en Noctua L9i eftersom det inte får plats så mycket annat. Se bild på hur tight det sitter.

Har inte hittat någon direkt jämförelse mellan den Noctuan och standardkylaren för 1150. Nu är den ganska tyst i idle, men spinner upp en massa vid uppstart och blir klart hörbar om jag maxar processorn i 10 sekunder eller så.

Till saken hör att mitt SFX PSU (ST45SF-G) låter alldeles för mycket (betydligt mer än Intel-kylaren!) och jag ska byta ut fläkten på det till en NoiseBlocker NB-BlackSilentPro PC-P. Det verkar funka bra för andra som har gjort det, men det är ändå en svagare fläkt än den medföljande. Så det vore kanske en bra idé att vända på Noctuan så att den drar luft genom kylaren och blåser in i PSU:n.

Vad tror ni om detta, hur påverkar det processorkylningen och luftflöde/ljudnivå? Se bilden ovan för hur nära varandra CPU-fläkt och PSU är. Är L9i värd pengarna överhuvudtaget, vilka ljudnivåer kan man vänta sig?

Processorn är en 4690K och kommer inte att överklockas. Eventuellt underklockning med undervoltning istället. Just nu finns inget diskret grafikkort och bara en SSD, så jag ligger förmodligen mest under 100W. Kanske skaffar ett grafikkort senare, men i så fall något svalt som inte drar mer än GeForce 750 Ti (får se vad som dyker upp med 20nm Maxwell sen).