Tangentbord slutar fungera vid strömsparläge.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Apr 2007

Tangentbord slutar fungera vid strömsparläge.

Hej, har ett logitech G510 tangentbord som fungerar klockrent förutom en grej, sätter jag datorn i strömsparläge (vilket jag gör varje dag) så slutar det fungera och jag får starta om datorn för att det ska fungera igen. Vad som händer när jag trycker på en tangent för att "väcka" datorn igen är att det börjar lysa men skärmen är "blank" vilket den inte är om det fungerar, men kan inte skriva någonting eller så föräns jag startar om datorn igen.
Någon som vet vad det kan vara? Det har varit såhär i ca 1 år från och till men nu har det blivit värre.

Main: Antec p182b, 16gb DDR3, Intel I5 760, XFX AMD 6950, Western digital caviar black 1tb, 256gb SSD, Corsair 750w .
Filserver: Rackchassi,AMD 965BE , 16gb DDR3,7st Western Digital RED 3tb , 1st SSD, 750W Corsair Power Supply

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Malmö
Registrerad
Apr 2007
Skrivet av lol1337:

Hej, har ett logitech G510 tangentbord som fungerar klockrent förutom en grej, sätter jag datorn i strömsparläge (vilket jag gör varje dag) så slutar det fungera och jag får starta om datorn för att det ska fungera igen. Vad som händer när jag trycker på en tangent för att "väcka" datorn igen är att det börjar lysa men skärmen är "blank" vilket den inte är om det fungerar, men kan inte skriva någonting eller så föräns jag startar om datorn igen.
Någon som vet vad det kan vara? Det har varit såhär i ca 1 år från och till men nu har det blivit värre.

Uppdatera chipset drivers för moderkortet brukar vara första åtgärd vid denna typen av fel. Hade även uppdaterat drivrutinerna för USB om sådana finns på moderkorttillverkarens hemsida.
Om inte det heller hjälper så är väl nästa steg är väl att uppdatera bios.

Möjligt att du behöver ställa om sleep states i bios (om du kan ändra detta i bios) för att komma till rätta med detta.

Kaaanske kan påverka beteendet om man rotar runt lite i power saving settings i windows också. Men det är väl kanske inte någon högoddsare

🖥 → Ryzen 5 2600 • Sapphire Nitro R9 390 • 16GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC (mITX)
💻 → SurfacePro 3 [i5 • 4GB ddr3 • keybaord + pen]
🖱 → Logitech MXmaster & Corsair m65 white / ⌨ → pok3r nordic white
📱 → Oneplus6
🎧 → Sennheiser momentum wireless & Logitech g930

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Apr 2007

chipset drivrutinerna installerade jag om och nu verkar det fungera igen, tack så mycket för din hjälp

Main: Antec p182b, 16gb DDR3, Intel I5 760, XFX AMD 6950, Western digital caviar black 1tb, 256gb SSD, Corsair 750w .
Filserver: Rackchassi,AMD 965BE , 16gb DDR3,7st Western Digital RED 3tb , 1st SSD, 750W Corsair Power Supply