Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014

Hjälp med defekt Macbook Pro

Hallå!

Har lagt vantarna på en defekt MBP idag och försöker lista ut vad problemet är.
Googlat runt som ett as vad jag kan göra med kommer inte fram till något riktigt vettigt.

Info -
Datorn är helt död vid tryck på "Power". Inte ett ljud - ingenting.
När jag trycker på "batteriindikatorn" händer det heller ingenting.

Här kommer det intressanta! När jag pluggar in min (till min nuvarande, fungerande MBP) så börjar den lysa grönt (vissa tillfällen orange). När jag då trycker på "batteriindikatorn" så blinkar det en grön plupp vilket betyder att batteriet är slut. Provar jag "Power" knappen i detta läge så händer det ... ingenting.

När jag låtit laddaren sitta i cirka 30 sekunder början den lilla lampan på själva "laddhuvudet" att dö ut. Efter någon sekund är den helt död. När detta hänt måste jag först koppla in den i min fungerande Mac innan den börjar lysa på nytt.

Jag har provat att koppla ur batteriet, det enda som händer är att när jag satt i laddaren och trycker på "batteriindikatorn" så blinkar den 3 gånger.

SMC återställning har jag provat men inget resultat. Vad fan ska ja hitta på nu!?
Var inne på iButiken i Karlstad och de sa att 695:- skulle det kosta, spelade ingen roll om jag ville åtgärda felet eller inte.

Någon som känner igen problemet som kan hjälpa mig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Fishtanker:

Hallå!

Har lagt vantarna på en defekt MBP idag och försöker lista ut vad problemet är.
Googlat runt som ett as vad jag kan göra med kommer inte fram till något riktigt vettigt.

Info -
Datorn är helt död vid tryck på "Power". Inte ett ljud - ingenting.
När jag trycker på "batteriindikatorn" händer det heller ingenting.

Här kommer det intressanta! När jag pluggar in min (till min nuvarande, fungerande MBP) så börjar den lysa grönt (vissa tillfällen orange). När jag då trycker på "batteriindikatorn" så blinkar det en grön plupp vilket betyder att batteriet är slut. Provar jag "Power" knappen i detta läge så händer det ... ingenting.

När jag låtit laddaren sitta i cirka 30 sekunder början den lilla lampan på själva "laddhuvudet" att dö ut. Efter någon sekund är den helt död. När detta hänt måste jag först koppla in den i min fungerande Mac innan den börjar lysa på nytt.

Jag har provat att koppla ur batteriet, det enda som händer är att när jag satt i laddaren och trycker på "batteriindikatorn" så blinkar den 3 gånger.

SMC återställning har jag provat men inget resultat. Vad fan ska ja hitta på nu!?
Var inne på iButiken i Karlstad och de sa att 695:- skulle det kosta, spelade ingen roll om jag ville åtgärda felet eller inte.

Någon som känner igen problemet som kan hjälpa mig?

kan vara så att moderkortet har slängt in handduken

e-penis: Sapphire R9 295X2 à 1120, 1575MHz @1,344v

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014

Kan jag testa det på något sätt?