Långsam 840? SOLVED

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012

Långsam 840? SOLVED

Hej Sweclockers!

Jag har ägt min 840 från Samsung i lite mer än ett år och har varit väldigt nöjd med uppgraderingen från en HDD.
På senare tid har jag dock börjat höra mig för och det verkar tyvärr som att min SSD underpresterar lite. Från att jag trycker på knappen under startup tar det lite mer än 30 sek att komma till windows login skärm, detta känns som lite för länge.

Jag verkar även få låga resultat i Samsung Magician, vare sig de är hemska eller helt ok behöver jag hjälp med att avgöra, jag lämnar en bild på dem nedanför.
Nu undrar jag hur jag kan förbättra mina hastigheter, känns som att jag använt varenda trick på internet för att öka boothasighet.

Resten av mina specs finns för övrigt i signaturen nedan.
Tack för all hjälp!

Samsung Magician testresultat http://imgur.com/pzn2vAb

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Ett AS-SSD säger mer.
T.ex:

i tur och ordning så säger bilden att AHCI används med Intels iaSTOR drivers.
Och att den är korrekt "alignad" (ush svengelska).
Och själva benchmarken visar på normala prestanda.

Däremot så verkar du nästan fylla din disk.
SSD'er mår bäst med lite svängrum, även om 10% borde räcka så är mer bättre

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Hur snabbt en dator bootar är väldigt olika, även om alla har samma SSD.
Det beror också mycket på vad du har för moderkort och vilka inställningar du gjort.

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av DaBone:

Hur snabbt en dator bootar är väldigt olika, även om alla har samma SSD.
Det beror också mycket på vad du har för moderkort och vilka inställningar du gjort.

Kör med ett P8Z68 - V PRO/GEN3.

Det känns som att jag gjort allt för att få ner boot time, inaktiverat andra drives, tagit bort asus logon, inaktiverat usb devices och satt PCI-E som första grafikval. Säkert gjort mycket fler saker men det är dessa jag komemr på nu.

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Svensktiger:

Ett AS-SSD säger mer.
T.ex:
http://alex-is.de/temp/as-ssd-bench.png

i tur och ordning så säger bilden att AHCI används med Intels iaSTOR drivers.
Och att den är korrekt "alignad" (ush svengelska).
Och själva benchmarken visar på normala prestanda.

Däremot så verkar du nästan fylla din disk.
SSD'er mår bäst med lite svängrum, även om 10% borde räcka så är mer bättre

Så jag ska göra av med lite data för möjligtvis bättre prestanda? Har nog en del skit liggande ändå
Ska testa ditt rekommenderade benchmark senare.

Tack!

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Fillelito:

Så jag ska göra av med lite data för möjligtvis bättre prestanda? Har nog en del skit liggande ändå
Ska testa ditt rekommenderade benchmark senare.

Tack!

Jag hade exakt samma problem med min disk, och allt löstes av att jag formaterade om den. Testa det

Sennheiser RS 185 | Audio Technica AT2050 | M-Audio M-track Plus | Yamaha HS8

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bollnäs
Registrerad
Sep 2007

Kan ju vara så att du råkat "uppgradera" drivrutinerna till moderkortet genom windows update eller liknande och på så vis får sämre hastighet?

Riggen: 2x Xeon E5-2670 @ 16x3,2 Ghz - Z9PE-D8 WS - Corsair 32GB RAM - GTX 1080 ti - Dell U3415W 34" - HyperX Predator PCIe/M.2 - 4x Samsung 840 500GB - Asus Xonar DX - 2x NH-U12S - 2x EVGA Supernova G2 850W - Obsidian 900D
NAS: FreeNAS @ HP Proliant MicroServer Gen 8 - Xeon E3-1230 V2 - 16Gb Kingston ECC RAM - Intel 530 120Gb - IBM m1015/LSI 9220-8i - 4x WD Red 3Tb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jkpg
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Fillelito:

Hej Sweclockers!

Jag har ägt min 840 från Samsung i lite mer än ett år och har varit väldigt nöjd med uppgraderingen från en HDD.
På senare tid har jag dock börjat höra mig för och det verkar tyvärr som att min SSD underpresterar lite. Från att jag trycker på knappen under startup tar det lite mer än 30 sek att komma till windows login skärm, detta känns som lite för länge.

Jag verkar även få låga resultat i Samsung Magician, vare sig de är hemska eller helt ok behöver jag hjälp med att avgöra, jag lämnar en bild på dem nedanför.
Nu undrar jag hur jag kan förbättra mina hastigheter, känns som att jag använt varenda trick på internet för att öka boothasighet.

Resten av mina specs finns för övrigt i signaturen nedan.
Tack för all hjälp!

Samsung Magician testresultat http://imgur.com/pzn2vAb

Du har inte några större mekaniska diskar inkopplade? Ser i din sign att du har en 500Gb disk iaf. Jag har upplevt att min dator startar slöare när mina mekaniska diskar är inkopplade. Särskilt nu när de börjar bli fulla. Vid nyinstallation är den mycket rappare när enbart SSD disken är inkopplad. Har du provat att koppla ur den mekaniska och se om det gör någon skillnad?

Sen är det även som flera har sagt att SSDer inte mår så bra av att vara för fulla.

ASUS Maximus VIII Hero | i7 6700K @ 4.6GHz | ASUS GTX 1080 Strix | 32 GB Corsair Vengeance LPX 2666MHz | Samsung 850 Pro 256GB | Intel 520 240GB SSD | WD RED 4TB | EVGA Supernova G2 750W | Corsair 400Q |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2013

Min 840 Pro bootar också långsamt

Är detta normala siffror för 840 pro eller är dessa resultat sämre än normalt för 840 Pro SSDer? körde två gånger, det andra direkt efter det första, vad betyder det att jag får olika resultat?

Gaming PC 1: i7 4790k, Maximus VII Hero, GTX980, 16GB 256GB 850 Pro, 1TB SSHD, AX860.

Gaming PC 2: i7-4770K, Z87-A, GTX770, 16GB 256GB 840 Pro, 2TB WD Green, Cooler Master GX-lite 700w PSU
Laptop: Asus K53SV + 850 Evo 500GB fraktfritt Inet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007

256 PRO

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

För er som har lite långsam boot, testa att köra Ccleaner och rensa registret. För många skadade poster eller gamla länkar i registret kan göra att windows upplevs som mer långsamt.

AMD RYZEN 7 2700X @ 4,3GHz - ASUS ROG X470-F STRIX - 16GB DDR4 @ 3200MHz - SAMSUNG 960 EVO 250GB - SAMSUNG 850 PRO 1TB - GAINWARD GTX 1080 PHOENIX GS 8GB @ 2100MHz/10800MHz - SAMSUNG C27HG70QQ 144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bollnäs
Registrerad
Sep 2007

2x Samsung 840 500GB Raid0:

Inte de bästa värdena men vad gör man

Riggen: 2x Xeon E5-2670 @ 16x3,2 Ghz - Z9PE-D8 WS - Corsair 32GB RAM - GTX 1080 ti - Dell U3415W 34" - HyperX Predator PCIe/M.2 - 4x Samsung 840 500GB - Asus Xonar DX - 2x NH-U12S - 2x EVGA Supernova G2 850W - Obsidian 900D
NAS: FreeNAS @ HP Proliant MicroServer Gen 8 - Xeon E3-1230 V2 - 16Gb Kingston ECC RAM - Intel 530 120Gb - IBM m1015/LSI 9220-8i - 4x WD Red 3Tb

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2011

Kör evo disk går som f-n http://imgur.com/vsLnQoC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vid datorn
Registrerad
Jan 2010

Mitt resultat på en Samsung 840 EVO på 120 GB. Rapid är aktivt.

Här skulle en bild finnas, men jag lyckas bara få in en länk till min onedrive. Som är borttagen.
Jag kan få till en Iframe men hur gör jag för att få den att fungera här? Ni som har en bild, hur gör ni?

//Freezer

Corsair Carbide 200R, MSI x99A SLI Plus, i7-5820, Hyper 212 Evo, Geforce GTX 760, 16 GB Corsair Vengeance, Samsung 960 Evo 512GB, HDD *7, EVGA G2 750W, Windows 10 Pro 64bit.
HP ProBook 6560b, Win 10 Pro 64bit
*Citera om du vill ha svar*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Stoff3th3m4n:

För er som har lite långsam boot, testa att köra Ccleaner och rensa registret. För många skadade poster eller gamla länkar i registret kan göra att windows upplevs som mer långsamt.

Vad gör CCleaner?

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012

Här är resultaten från AS SSD Benchen:
http://imgur.com/1EqvLQi

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skurup
Registrerad
Maj 2009

Jag håller med dig om att dina resultat är låga. Har du kollat alla inställnigar i Samsung Magician? Så AHCI är påslaget du kör i rätt format. Ja finns mer där.

För jag kommer upp i jämna 555MB/s på Seq write iallafall vad jag minns.

Intel 6700K @ 4,6 ( 1.370V) DDR4 2133Mhz 8GB KFA2 1070 Corsair RM850W Samsung M.2 850 500GB, Samsung 840 SSD 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Origin
Registrerad
Aug 2003
Skrivet av Fillelito:

Här är resultaten från AS SSD Benchen:
http://imgur.com/1EqvLQi

Kan ha något med dessa inställning, testa att göra som jag har gjort (men var uppmärksam på att vid ett strömavbrott så kan du förlora data):

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2003

Min dator bootar på nolltid även fast jag inte kör uefi boot, här är ett resultat från magician:

c:\\ Samsung 840 Pro 512GB (system)
d:\\ Samsung 840 Pro 512GB (games)

1: Intel i7-3930K | 32GB Corsair Dominator GT | Asus Rampage IV Extreme x79 | 2 x 1080 GameRock Premium 8GB | 2 x Samsung Pro 840 512GB | Corsair AX1200i | BenQ XL2411 24" / W1070 135" | Bose QC25 | Windows 10 Pro x64 | HTC Vive |
2: Intel Core i7-4700HQ | 32GB RAM | Intel HM87 Express | GTX 780M | 17" | Windows 10 x64 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012

Jag verkar nu har hittat problemet! Problemet var helt enkelt att den var inkopplad i fel SATA port, det var visserligen en 6gb/s port men det var en marwell styrd port, inte Intels. Ett snabbt byte och jag ligger nu med bättre värden!

Nya värden: http://imgur.com/li0n8E4

Tack för hjälpen allihopa!

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Banda:

Kör evo disk går som f-n http://imgur.com/vsLnQoC

Äääähhhh... Raid setup?

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006
Skrivet av Fillelito:

Äääähhhh... Raid setup?

Snarare Rapid mode som gör att han benchmarkar sitt RAM minne istället för SSD

När folk är överens med mig har jag ofta en känsla av att jag måste ha fel.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
online
Registrerad
Mar 2013

Här är min med rapid mode påslaget:-)
http://imgur.com/LAQrMbz

Utan rapid mer normala värden:)
http://imgur.com/HNOVZFE

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av jonas1972:

Här är min med rapid mode påslaget:-)
http://imgur.com/LAQrMbz

Utan rapid mer normala värden:)
http://imgur.com/HNOVZFE

Ser ju bra ut för mina nya värden då
Synd att det ändå är uppemot 30 sek för boot

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire