wifi wpa2 enterprise CA-set ruta failar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2009

wifi wpa2 enterprise CA-set ruta failar.

Hej!

Försöker ansluta till eduroam (Uni wifi) via Ubuntu 14.04. Jag får då ett problem att när denna ruta kommer upp:

Så kan jag inte klicka på ignore som det är tänkt att man ska och det hjälper inte att använda tab eller pil tangenterna. någon som har ett tips på hur jag kan komma runt detta?

Tack för svar!

Смерть -это решение всех проблем. Нет человека - нет проблемы
Comp1: Ubuntu 16.04 Comp2: Arch Linux
Comp3: Ubuntu Server 16.04 Comp4: Centos 6.5
Comp5: Linux mint 16 Comp6: Raspberry pi (olika OS hela tiden)
Phone: Motorola Google Nexus 6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2007

Det är inte alls tänkt att du ska trycka ignore, det är tänkt att du ska välja en CA.

Följ exempelvis: https://student.portal.chalmers.se/en/contactservice/ITServic...

WS: Bärbar workstation, 2 * Dell U2412M
HTPC: Intel NUC, Canton GLE 496, Yamaha RV-A830, Sanyo PLV-Z700
Server: Intel Xeon E3-1240@3.4 GHz, ESXi, 32GB RAM, 8*2TB RAID-Z2 + SSD-cache
Slösurf: MacBook Air 11,6", Samsung S8
Kamera: Canon EOS 5DII + 1DIII, Canon 100/2.8 Macro, Canon 70-200/2.8L, Canon 24-70/2.8L

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2009

jaha det var något nytt för mig för att i 12.04 och 13.04 (Ubuntu) så klicka man på ignore så funka det annars inte.

Смерть -это решение всех проблем. Нет человека - нет проблемы
Comp1: Ubuntu 16.04 Comp2: Arch Linux
Comp3: Ubuntu Server 16.04 Comp4: Centos 6.5
Comp5: Linux mint 16 Comp6: Raspberry pi (olika OS hela tiden)
Phone: Motorola Google Nexus 6

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2009

Kan säga att det inte hjälpt att välja allt enligt dem.

Смерть -это решение всех проблем. Нет человека - нет проблемы
Comp1: Ubuntu 16.04 Comp2: Arch Linux
Comp3: Ubuntu Server 16.04 Comp4: Centos 6.5
Comp5: Linux mint 16 Comp6: Raspberry pi (olika OS hela tiden)
Phone: Motorola Google Nexus 6

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2009

Okej!

Nu har jag löst det! Började med att följa linken för chalmers när jag misslyckas (man måste misslyckas för att filen jag edita ska komma fram). Då gick jag in i

/etc//NetworkManager/system-connections/eduroam

I den så ändra jag

ca-cert=/etc/ssl/certs/Thawte_Premium_Server_CA.pem

till

system-ca-cert=true

Sedan när jag anslöt så funkar det kannon bra.

Смерть -это решение всех проблем. Нет человека - нет проблемы
Comp1: Ubuntu 16.04 Comp2: Arch Linux
Comp3: Ubuntu Server 16.04 Comp4: Centos 6.5
Comp5: Linux mint 16 Comp6: Raspberry pi (olika OS hela tiden)
Phone: Motorola Google Nexus 6

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2009

För Ubuntu 14.04 och 16.04:

Security: WPA & WPA2 Enterprise Authentication: Tunnelled TLS Anonymous: logginName CA Cert: /etc/ssl/certs/AddTrust_External_Root.pem Inner authentication: PAP Username: logginName Password: yourLogginNamePassword ##If exist: PEAP Version: Automatic

Смерть -это решение всех проблем. Нет человека - нет проблемы
Comp1: Ubuntu 16.04 Comp2: Arch Linux
Comp3: Ubuntu Server 16.04 Comp4: Centos 6.5
Comp5: Linux mint 16 Comp6: Raspberry pi (olika OS hela tiden)
Phone: Motorola Google Nexus 6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av asdfgh:

Okej!

Nu har jag löst det! Började med att följa linken för chalmers när jag misslyckas (man måste misslyckas för att filen jag edita ska komma fram). Då gick jag in i

/etc//NetworkManager/system-connections/eduroam

I den så ändra jag

ca-cert=/etc/ssl/certs/Thawte_Premium_Server_CA.pem

till

system-ca-cert=true

Sedan när jag anslöt så funkar det kannon bra.

Funkade för Arch

2500k @ 4Ghz - H80 | GTX 970 DCII | 8 GB ram
Qpad MK-50, Qpad 5k, Qpad QH-85, Qck+
voff | voff voff