Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2008

Laptop-->HTPC konvertering

Jag håller på att utföra en konvertering av min laptop till HTPC. Jag har lyckats frilägga moderkortet och åter kopplat in alla komponenter som de var från början fast skillnaden är då att de inte längre sitter i laptopcaset. Datorn startar och lamporna indikerar batteriladdning och hdd-aktivitet samt att processorfläkter går etc.

Mitt problem är att jag inte får någon bild. Datorn står kopplad till TV via HDMI, vilket fungerade innan jag demonterade laptopen. Det blir bara svart. Några potentiella orsaker jag kan komma på:

-någon sensor om att laptopskärmen är stängd är aktiv
-jordfel då inte komponenterna är monterade på avsett sätt

Några ideer?

/antec solo/3570k/z77/gtx960/hyperx_8gb/ocz_vector\

/zenbook\

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2005

Jag skulle chansa på det första du nämnde nämligen att det satt någon slags sensor/knapp i chassit på din laptop kanske i gångjärnet. Eftersom att du har plockat isär hela maskinen du kan inte koppla in den skärmen där den satt och bara lägga den åt sidan medans du testar? Kanske till och med räcker att vad jag antar är en flatkabel i sitt uttag och se om det gör någon skillnad.

MBP Retina 15" late 13 2,3ghz / 16gb ram / 512gb ssd / GT750m / Iphone 6 64gb / Ipad 4 / Apple Watch 

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2008

Testade med laptopdisplayen inkopplad men fick samma problem. Dock kom bilden igång på TV efter ett tag så jag misstänker att jag får något felmeddelande under bootsekvensen som väljer ett defaultvärde efter ett tag. Vilket leder mig utsökt in på nästa problem: Det verkar ju då som att inte datorn ger ifrån sig någon HDMI signal under bootsekvensen vilket är störigt om man exempelvis vill in i bios eller ominstallera OS. Jag får alltså bild först när man kan logga in i windows.

Någon som vet om det är möjligt att få HDMI att fungera redan i bootsekvensen? Att använda laptopskärmen för felsökning är inte ett alternativ då den är krossad och bara blinkar när den är inkopplad.

/antec solo/3570k/z77/gtx960/hyperx_8gb/ocz_vector\

/zenbook\