Vad är skillnaden mellan Razer Blackwidow Ultimate 2013 och 2014

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten,Gällivare
Registrerad
Nov 2013

Vad är skillnaden mellan Razer Blackwidow Ultimate 2013 och 2014

Som titlen säger så undrar jag vad det är som gör så att Razer Blackwidow Ultimate 2014versionen 288kr dyrare än förgångaren?
Jag har läst runt lite och kollat på några review på youtube.Det enda jag kunde får fram var då att 2014 versionen använder sig av Razers alldeles egna brytning som då heter Razer Green gentemot då 2013 versionen som använder sig av MX Blue brytningen.

Jag har tänkt att köpa ny tangentbord och föredrar helst MX Green och MX Blue alltså tangentbord som ger tactile feedback och klickar.Jag har dock inte vågat mig på dom andra brytningarna då mitt Razer Blackwidow Elite fortfarande håller.Men skulle kunna tänka mig MX Brown,MX Black och MX Red.

I och med det så undrar jag om jag borde lägga dom dära extra slantarna för en ny typ av switch eller bara köpa den gamla pålitliga MX Blue?
Tack i förhand Mvh Nara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010

Jag skulle tro att det mest handlar om att den äldre modellen har sjunkit i pris därför att det finns en nyare modell ute.

Den har också gått från 6-key rollover till 10-key (14-KRO enligt ett test) och då kanske de har gjort lite andra små förändringar i elektroniken också. Detta är dock rätt så försumbart. 6-KRO räcker väldigt långt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

2013 verkar ha riktiga Cherry-brytare, och 2014 verkar ha Razers "egna" brytare (gjorda hos något kinesiskt företag, antagligen sämre brytare (för att det e Razer, inte för att det är kinesiska brytare)).

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1577385
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2546430

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten,Gällivare
Registrerad
Nov 2013

Jag får tacka o bocka för att ni har gjort mitt val lättare inte för att nämna både dem snabba och seriösa svar!
Så då blir det mest troligt 2013 versionen då jag håller fullständigt med vad Findecanor skriver om att man inte behöver så mycket KROs.Skulle vilja rekommenderar att ni tar ett kik på dom nya RGB backlit tangentbord såsom
Razer Chroma : http://www.razerzone.com/chroma
Corsair MX RGB : http://www.corsair.com/en/mx-rgb