Samsung 840 Evo med kraftigt varierande hastigheter

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Samsung 840 Evo med kraftigt varierande hastigheter

JAG LÅNAR TRÅDEN:

Jag har en Samsung 840 EVO 250GB till diverse och en Samsung 840 EVO 120GB till windows/drivisar/program.
Nu är det så att min överföringshastighet varierar kraftigt den brukar gå med 300MB/s (STADIGT) men efter 2-3 sekunder så droppar den ned till 0MB/s sen går den upp till 20-30MB/s och ner till noll och fortsätter så tills filen är överförd. Det tar ungefär 2 minuter att föra över 1.3GB varav hälften är gjort på 2 sekunder i början och de andra 138 skunderna är resterande delen...

Jag har precis blåst datorn och saknar eventuellt rätt drivisar. Orkar absolut inte springa och leta bland kartonger efter skivor.

Processor: Intel i7 4790K 4GHz
Moderkort: MSi Z97 Gaming 3
SSD's: Samsung EVO 250GB och 120GB.

Efter som att jag till 100% saknar drivrutiner till något så hoppas jag kunna få lite hjälp Är inget datorproffs direkt men klarar relativt mycket. Eller är det någon dum inställning? Förresten... jag förde över MELLAN SSD'na MEN det går även segt till och från när man bara copy/paste i samma.

MVH

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av SavageRS:

JAG LÅNAR TRÅDEN:

Jag har en Samsung 840 EVO 250GB till diverse och en Samsung 840 EVO 120GB till windows/drivisar/program.
Nu är det så att min överföringshastighet varierar kraftigt den brukar gå med 300MB/s (STADIGT) men efter 2-3 sekunder så droppar den ned till 0MB/s sen går den upp till 20-30MB/s och ner till noll och fortsätter så tills filen är överförd. Det tar ungefär 2 minuter att föra över 1.3GB varav hälften är gjort på 2 sekunder i början och de andra 138 skunderna är resterande delen...

Jag har precis blåst datorn och saknar eventuellt rätt drivisar. Orkar absolut inte springa och leta bland kartonger efter skivor.

Processor: Intel i7 4790K 4GHz
Moderkort: MSi Z97 Gaming 3
SSD's: Samsung EVO 250GB och 120GB.

Efter som att jag till 100% saknar drivrutiner till något så hoppas jag kunna få lite hjälp Är inget datorproffs direkt men klarar relativt mycket. Eller är det någon dum inställning? Förresten... jag förde över MELLAN SSD'na MEN det går även segt till och från när man bara copy/paste i samma.

MVH

ANG drivrutiner. Ladda ner DriverGenius så ser du vad du saknar och den köpta versionen laddar även ner de nyaste drivisarna.

Får be dig att starta en egen tråd och fortsätta där det hade varit snällt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Jag fixade Samsung Magician som nämndes ovan... samt att jag uppdaterade firmware för EVO 840-serien osv innan.
Gjorde en "Performance Benchmark" på :C och D:

C: - sequential read 139 (up to 540) samt sequential write 178 (up to 410)
sen finns det random read (IOPS) = 91422 (up to 94000) samt random write (IOPS) = 35944 (up to 35000)

D: - sequential read 543! (up to 540) samt sequential write 515 (up to 520)
random read (IOPS) = 93,088 (up to 97,000) samt random write (IOPS) = 20,299 (up to 66,000)

Redan där kan man väl se att något är fel va? Känns som att det ska ligga runt (up to numret?)
Hur som helst... gjorde en Performance Optimization efter jag testat benchmark... samt kollade i magician så att det var senaste firmware och testade en NY benchmark (skriver detta samtidigt som jag söker efter felet...)
RESULTAT:

C: - sequential read 535 (up to 540) samt sequential write 502 (up to 410)
random read (IOPS) = 90,907 (up to 94,000) samt random write (IOPS) = 61,140 (up to 35,000)

D: - sequential read 537 (up to 540) samt sequential write 513 (up to 520)
random read (IOPS) = 93,144 (up to 97,000) samt random write (IOPS) = 17,631 (up to 66,000)

Provade att föra över lite filer mellan diskarna...
RESULTAT:

Hehehe...... 1,4GB/s i början droppade sakta ner till runt 400MB/s (förde över 5,2GB från C: till D:) tog väl 3-4 sekunder jämfört med 5 minuter innan.

Detta kanske hjälper någon ingen aning... jag installerade någon RAID drivrutin som jag inte tänker pilla med för fem öre... sen tog jag firmware separat och uppdaterade till senaste (DOCK så finns den funktionen i programmet jag inte visste om "Samsung Magician"). Så det enda jag tror behövs är Samsung Magician, gör en benchmark... sen Optimiziation och sen kolla så att senaste firmware är aktiv. Sen lyckades jag iallafall på någon vänster. Tack för hjälper grabbar! :rock

MVH

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av redberg32:

ANG drivrutiner. Ladda ner DriverGenius så ser du vad du saknar och den köpta versionen laddar även ner de nyaste drivisarna.

Får be dig att starta en egen tråd och fortsätta där det hade varit snällt

Hehe, jo. Men jag lyckades. Går utavbara-helvete nu!

MVH

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Eftersom vi inte uppskattar trådkapningar så har jag brutit ut inläggen till egen tråd.

Undvik liknade i fortsättningen eftersom det är respektlöst mot andra medlemmar och deras trådar. Jag förstår att du inte hade onda avsikter så ta denna tillsägelse för vad den är: en vänlig knuff i rätt riktning.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av MultiMan:

Eftersom vi inte uppskattar trådkapningar så har jag brutit ut inläggen till egen tråd.

Undvik liknade i fortsättningen eftersom det är respektlöst mot andra medlemmar och deras trådar. Jag förstår att du inte hade onda avsikter så ta denna tillsägelse för vad den är: en vänlig knuff i rätt riktning.

Då ber jag om ursäkt samt tackar för knuffen Jag visste faktiskt inte att det var negativt, nu när man tänker i efterhand så förstår jag att man går in på en annan väg (dock så är det exakt samma hårddisk med "samma" problem) alltså överföringshastigheten, att den går ner och eventuellt fastnar. Men jag ber om ursäkt. Tänkte bara att det var bra att inte starta ny tråd, men jag gör det i framtiden.

MVH

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]