problem med Extern..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

problem med Extern..

Har lite problem med min Externa WD 1TB, råkade klanta mig och ta bort bokstaven på hårddisken och nu säger den att det är en RAW fil.. när jag pluggar in den i datorn frågar den om jag vill formatera den med det vill ju jag såklart inte. Finns det något sätt att fixa detta och rädda allt innehåll på den? eller är de bara så enkelt att ge den en ny bokstav??

Fractal Design Arc /Corsair TX V2 750W 80+Bronze /Asus SABERTOOTH AMD990FX/ASUS GeForce GTX 1070 ROG Strix Gaming 8GB OC/
Corsair Vengeance 8GB/ Corsair 4GB/AMD FX-9370 8C 4,4Ghz AM3+ Black Edition / Antec KÜHLER H2O 620/ Samsung SSD 830 Series 256GB/ Skärm asus vg248qe

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2002

Gå in i diskhanteraren och mappa en enhetsbokstav till den.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2014

Om partitionen är i RAW format så har något hänt och den har blivit skadad.
Bästa är att ta ett ordentligt recovery program och försöka rädda partitionen, och på så sätt räddda filerna. Räkna med att du kommer behöva kopiera det du räddar från disken till en annan hårddisk tillfälligt. Du ska nämligen aldrig rädda till samma partition som du räddar från, då det rejält ökar risken för överskrivna fler.
Sen kan du formatera om hela disken och kopiera tillbaka allt igen när allt är klart.

Har du riktig tur är de bara en mindre skada och den kan hitta hela partitionen oskadad och allt kommer på plats direkt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Prova reparera partitionstabellen med testdisk