Särskilda regler för sponsrade moddare och överklockare

Trädvy Permalänk
SweClockers
Andreas Dimestam
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2002

Särskilda regler för sponsrade moddare och överklockare

Särskilda regler för sponsrade moddare och överklockare

Sponsring kan göra det möjligt att helhjärtat satsa på sin hobby. På SweClockers är det tillåtet för sponsrade moddare och överklockare att visa upp sina projekt, förutsatt att följande regler följs. Skälen till att vi inför särskilda regler är att svensk lagstiftning förbjuder all slags dold marknadsföring. Samtidigt riskerar "smygreklam" att påverka förtroendet medlemmar emellan och för sajten som helhet.

I övrigt gäller regel §9 – all slags reklam och marknadsföring är förbjuden.

Undantag från regel §9 för moddare och överklockare

  • Det är inte tillåtet att syssla med dold marknadsföring. Det ska alltid framgå vem eller vilka som är sponsorer.

  • Det går bra att tacka för hjälpen genom att länka till det sponsrande företaget. Det är däremot inte tillåtet att delta i systematisk marknadsföring, exempelvis med reklamtexter, banners, kampanjlänkar, erbjudanden och rabattkoder.

  • Ett sponsrat galleri eller bygglogg måste hålla god kvalitet och uppnå en viss verkshöjd. Marknadsföringsaspekten får inte gå till överdrift. Använd sunt förnuft och tveka inte att kontakta oss vid frågor eller andra funderingar.

Undantaget börjar gälla 2014-09-02. Äldre byggloggar och gallerier berörs inte, men den som vill får givetvis gärna redigera äldre projekt så att även dessa följer de nya reglerna.