Dator mjukvaror såsom Matlab ProEngineer...

Permalänk
Medlem

Dator mjukvaror såsom Matlab ProEngineer...

Hejsan!
Ny här i forumet efter att ha sökt på internet efter svar på mina frågor, utan att lyckas. Jag hoppas att ni kan guida mig rätt i denna djungel av datorer, processorer och grafikkort!

Jag kommer huvudsakligen att använda datorn till jobbrelaterade mjukvaror, såsom Matlab (http://www.mathworks.se/support/sysreq/current_release/), Creo 2.0 (http://support.ptc.com/appserver/wcms/standards/textoimgothumb.jsp?&im_dbkey=67025), Abaqus (http://www.3ds.com/support/certified-hardware/simulia-system-information/abaqus-612/system-requirements-for-abaqus-612-products/) m.m.
Jag skulle ändå värdesätta en dator som det går att spela på. Inte multiplayer på Battlefield 4 precis, men spel likt Diablo 3, Fifa 15 osv kanske.
Det viktigaste är ändå att kunna köra dessa program och ändå kunna använda datorn utan problem, vill inte känna att den inte orkar med dessa.. Den ska vara minst 15.6" stor.
Budgeten ligger ganska lågt, mellan 3-4k, max 5k om den uppfyller alla krav. Det spelar ingen som helst roll hur den ser ut, hur tung den är (inom rimliga gränser).

Jag har kikat lite på vissa datorer och fastnat för http://cdon.se/hemelektronik/packard-bell/packard-bell-ente69kb-45008g1tdnsk-a4-5000-8gb-1000gb-uma-w8-1-p26695416 och kanske http://cdon.se/hemelektronik/asus/asus-x552cl-sx013h-i5-3337-.... Jag har förstått att det bästa är att ha externt grafikkort, men jag vet inte om jag kan spela spel alls för en dator i den prisklassen, så ni får gärna hjälpa mig lite på traven!

Permalänk
Medlem

Hej igen, har forskat ännu mer och mina ögon faller just nu på en Acer Aspire V5, verkar vara snabb och prisvärd. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2648603

Grafikkortet är inte integrerat och processorn borde gå att jämföra med en i3-i5?...
Jag förstår att dessa datorer klarar mina program relativt bra, men hur är det med spelen? Skulle denna klara ex. Diablo 3?

Permalänk
Medlem

Hej igen, har kollat vidare och fastnat för 2 datorer.
Har kikat på massa hemsidor och grafikkorten bör funka för de spel jag vill.
Vad tror ni om dessa?

http://www.billigteknik.se/dator-for-hem-och-kontor/9413-hp-p...

http://www.billigteknik.se/dator-for-familj/11704-packard-bel...