Permalänk

överklocka 4690k

Hej tänkte överklocka min i5 4690k och jag undrar vilka program man använder för att göra stress tester och sånt

Ungefär hur mycket volt ska man ha ska man ha mer elr mindre om det är ostabilt hur vet man om allt är stabilt ? Tacksam för svar

Permalänk
Medlem

Prime95 använder man för att stresstesta. Du kör inte med stockkylaren va?

Permalänk
Medlem

Jag använder aida64 för att stresstesta. Andra program som är bra att ha är realtemp för att hålla koll på temperaturerna samt cpu-z för att hålla koll på spänningen.

Jag har själv en 4790k och angående volten skulle jag ligga under 1,3 för 24/7 klock. Kör min i 4,6ghz med 1,27V atm. Om det är ostabilt(blåskärmar och dylikt) behöver du mer volt eller sänka klocken. Definitionen av stabilt varierar men jag skulle säga några timmar i valfritt stressprogram med godkända temperaturer (jag försöker hålla under 80).

Själva klockningen gör du i BIOS

Permalänk
Medlem
Skrivet av friskybob:

Prime95 använder man för att stresstesta. Du kör inte med stockkylaren va?

Prime95 rekommenderas inte till devil's canyon cpuer. Aida64 eller intel burn test är de rekommenderade

Permalänk

Jag har en cooler master nepton 140xl hur ska man testa sig fram med volten ska man ha högt och sen gå ner elr ska man ha lågt och sen gå upp tills det blir stabilt ?

Permalänk
Medlem

Ett sätt är att höja multipeln sakta men säkert till datorn blåskärmar eller stressprogrammet säger ifrån. Då först höjer du volten lite i taget tills datorn blir stabil och sen höja multipeln igen. Så fortsätter du så tills du är nöjd eller temperaturen blir för hög eller volten blir för hög.

Detta är ett av många sätt att göra det på.

Permalänk
Medlem

Om du har ett Asus-moderkort så är denna video mycket bra (guiden fungerar även om du har ett Z97-moderkort).

Permalänk
Medlem

Har du ett Asus-moderkort kan du använda deras AI Suite-program och låta det fixa till en initial överklock åt dig. Det är faktiskt helt ok och ger dig en hyfsat stabil överklock på ca 10minuter som du sedan kan modda vidare på om du vill pressa ut lite ytterligare eller köra mer safe. Extra plus i kanten för att det även hjälper dig att få till initiala fläktkurvor för alla dina moderkortsanslutna fläktar.

Du kan även justera överklock och fläktkurvor live via deras UI i desktop om du av någon anledning vill det.

Permalänk
Medlem

Lånar denna tråd om det är okej eftersom jag märker att folk som redan skrivit borde kunna svara på min fråga, stort tack på förhand!

http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...