Permalänk
Medlem

Cooler master 212 utan fläkt?

Är det någon som har testat att använda en Cooler master 212 utan att koppla in fläkten?

För att få ned ljudnivån på min server så tänkte jag testa att byta ut intels standard fläkt till en cooler master 212 fast då utan fläkt. Jag har en processor med en TDP på 35w. Servern är lågt belastad och har 4 hårddiskar inkopplade. Jag använder ett Fracta Design Define mini med två st fläktar.

Permalänk
Medlem

Har en kontorsdator som har en CM 212 utan fläkt, det sitter en front fläkt och en där bak i det chassit, fungerar utan problem, runt 40*c. processorn är en 4690k

Permalänk
Medlem

Bara att testa med andra ord.

Permalänk
Medlem

Det du talar om är att köra din kylare passivt, vilket inte borde vara något problem bara du har okej luftflöde.

Men kolla bara tempen så att den inte går högt.

Permalänk
Medlem

Du kan ju alltid köra en noctua redux på kylaren i 400-500 rpm. Det är ljudlöst och då får du lite flöde för att pusha bort värmen, om det nu blir någon värme från din cpu. Själv kör jag 2 sånna på 400 rpm i push/pull på en liknande kylare för en 4790k på 4.4 och det räcker för att hålla allt kallt och stabilt.

Ven visst prova helt utan fläkt, det kanske funkar jättebra det med 😊

Permalänk
Medlem

Jag har fläktar i chassit så en viss cirkulation av luften kommer att ske. Jag har inga problem med ljudet från fläkten som sitter på CM 212 kylaren utan det är mer en ren lathet från min sida att slippa montera den.

Permalänk
Entusiast

Det borde fungera. Testa lite så märke du det snabbt. Dra ur fläkten och starta något tungt testprogram och se var temperaturen landar. Du vill ju gärna ha viss marginal i kylningen så även om det ger vettiga temperaturer vid din normala låga belastning så är det tråkigt om datorn dör när den får för sig att köra lite tunga saker av någon anledning eller om du får lite damm i datorn efter ett år. Ta valfri stabilitets- eller benchmarkprogram och håll ett öga på temperaturerna när du kör.

Notera att du eventuellt behöver pilla lite i BIOS för ibland finns det en inställning som varnar om det inte sitter någon fläkt på rätt header på moderkortet. Någon sorts CPU FAN ALERT eller liknande.

Har för övrigt funderat på att köra min i7 3770 med min 212 EVO utan fläkt, bara för att se om det fungerar.