Instalation av SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Jul 2010

Instalation av SSD

Hej, nu är det första gången som jag ska "uppgradera" datorn lite med en ny SSD. Samsung SSD EVO Basic 840 och då är det så att jag har redan en ssd i datorn med OS installerat på och hade tänkt och ha denna till spel m.m jag vet hur man kopplar i allt (fått info från youtube )

Min fråga är då hur det går till efter man kopplat i den.. känner datorn av den på direkten eller är det något mer man måste göra för att kunna utnyttja den? inte hittat en video som går igenom det endast om man ska ha OS på den vilket jag inte kommer ha.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Windows bör känna igen din enhet när du kommit in i Windows. Då kan du nog formatera den i Diskhanteraren eller "Den här datorn".

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Aug 2006

Om datorn inte hittar din SSD så kan du använda Diskhanteraren för att lägga till en enhetsbeteckning eller skapa en Ny enkel volym på SSDn http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1109814-tutorial-k...

Men jag tycker att du först skall läsa denna nyhet på Sweclockers framsida http://www.sweclockers.com/nyhet/19362-samsung-840-och-840-ev...

janee

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Jul 2010

Tack för svaren! Varför jag har denna SSD är för att jag har fått den och tänkte slänga in den i datorn.
Tror jag får kolla efter en uppdatering av firmware, och om det är ett annat slags problem så är det bara och lämna tillbaka den till vart den blev köpt i första början. Då Samsung har 3 års garanti och jag skulle gissa på att butiken ännu har en garanti på SSD:n.