Hårddisk sönder?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2014

Hårddisk sönder?

Byggde ihop en ny dator igår,
denna har en 120gb ssd disk och en 2tb sata.
Dessa hittades båda igår tills ett högvarvsljud kombinerat med små klickljud kom ur
ingenstans och datorn starta om sig själv. efter det kan inte jag hitta hårddisken i explorer
men ser den som botmedel i Bios. Har kollat så alla kablar sitter kvar vilket de gör.

är det mjukvarufel eller bara att lämna tillbaks disken?

MVH Nicklas

(FX 8350 OC 5.2GHZ+Cooler Master H412S) (Powercolor R9 280x2 Crossfire) (Corsair Vengeance 8GB 2133mhz opt.) (2TB Seagate Barracuda 6GB 7200 Rpm)(850w XFX xxx psu) (Asrock 970 Extreme4) (Zalman Z11 Plus Midtower)

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Vilka delar och är allting sammansatt på korrekt sätt (moderkortsdistanser, strömkablar osv, sök i forumet!)?

Lägg gärna upp tydliga bilder på bygget.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2014

AMD FX8350
XFX R9 280
Gigabyte basic moderkort
8gb Ram 1600mhz
120gb ssd+ 2TB Western
EVGA 750w nätagg

Ja allt fungerar fint och det gjorde det tills den då startades om, kunde använda
hårddisken utan problem.

Har windows 8.1 Pro

(FX 8350 OC 5.2GHZ+Cooler Master H412S) (Powercolor R9 280x2 Crossfire) (Corsair Vengeance 8GB 2133mhz opt.) (2TB Seagate Barracuda 6GB 7200 Rpm)(850w XFX xxx psu) (Asrock 970 Extreme4) (Zalman Z11 Plus Midtower)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gigabyte
Registrerad
Aug 2008

Dagens moderkort brukar vara lite mer pratsamma.
Många har ledlampor som stå för olika saker, blinkar, olika färger mm.
Ljuden talar om något och det står i manualen vad de står för, långa o korta signaler antalet och pekar ut vad som brukar vara fel.

Antar att windows startar, prova diskhanteraren och kolla om dom är med där. (kontrollpanel/administrationsverktyg/datorhantering/diskhantering)Kan behövas någon form av mount, partitionering, formatering innan de går att använda fullt ut. Finns inte diskarna här så får du gå tillbaka till bios och leta där.