Skoldator 5-8k. (Surf, film, musik, tunga programmerings/simulerings-program)

Permalänk
Medlem

Skoldator 5-8k. (Surf, film, musik, tunga programmerings/simulerings-program)

Hej!

Har suttit och letat som en galning efter en prisvärd dator som passar mig. Datorn kommer främst användas till surf, film, musik och ett par tyngre programmerings/simulering-program. Den kommer också ofta vara uppkopplad till en annan datorskärm/tv.

Mina främsta önskemål är att datorn är mellan 13" och 16", Full HD, 4 till 8 GB RAM och en SSD på 128 GB (antar att man inte kan få mer för min budget). Att den är lätt, tunn och tystgående är också ett plus.

Datorn ska ej vilja bli smekt av mina fingrar och den ska inte heller göra några akrobatiska konster!

Frågor:

Hur stor skillnad upplever man mellan en 13-16" skärm i Full HD jämfört med icke Full HD?
Hur mycket RAM rekommenderas för att kunna använda datorn smärtfritt för ändamålet ovan?

Det jag har hittat än så länge med min bristande kunskap är den här.

Uppskattar verkligen hjälp!
PS. Det enda spelet som kan tänkas spelas är Röj eller Hearthstone

Permalänk
Medlem

Har ingen konkrekt rekommendation men jag jobbar med en laptop "hela dagarna" och tycke det viktigaste är att tangentbord och touchpad är reko. HP-datorerna har mycket skönt och välfungerande tangentbord/touch tycker jag. Touchen på många datorer är värdelös och många gånger är tangentbordet "förskjutet", något jag genom att prata med vänner förstår är något man aldrig lär sig.

Jag jobbar med mycket word, excel, webbapplikationer och sql developer på en 14" skärm i icke full hd upplösning. Sql developer är det enda jag blir störd på gällande upplösningen och eftersom jag då har en 1920*1080 skärm när till hands att koppla in när det är dags för det så funkar det för mig. I övrigt en "perfekt" storlek att ha på en dator då man kan bära runt på den i väskan eller bara i handen och ställa upp vart som helst utan att det känns speciellt jobbigt.

Just min dator är en HP 8440p som rullar på som tåget tycker jag. En gammal i5 520m processor i den. 4 gig ram = oanvändbar. 8 gig ram = kanonbra.

Visa signatur

sCaz har lirat online sedan direktmodemanslutning var hett.
OSW Sim Racing Rig | HTC Vive | 27" Acer 165 Hz IPS G-sync
Gigabyte Z170X-Gaming 7 | 6700K | 16GB DDR4 | 3x Samsung SSD's
ASUS 1080 Ti ROG STRIX OC | EVGA G2 850W | NH-D15 Triple | Steelseries H

Permalänk
Inaktiv

Personligen skulle jag aldrig, till någon, någonsin rekommendera HP eller Toshiba.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mr4ffe:

Personligen skulle jag aldrig, till någon, någonsin rekommendera HP eller Toshiba.

Yeah, what he said!

HP ZBook skulle man väl i och för sig kunna rekommendera. I övrigt se ovan.

Här har jag ställt in prisjakt för att matcha följande önskemål.

1920x1080+
6gb ram+
SSD 100gb+
Sedan vet jag inte exakt vad du menar med tunga programmerings/simulerings-program så för att vara på den säkra sidan valde jag även bort några av "low-end" U (ultra-low-voltage) processorerna.

Voilà!: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s187753607&o=produkt_pr...

Ska du programmera vill du nog ha en 15" skärm. Batteritiden är självklart även viktig om datorn ska medföras till universitetet m.m.

Släpper du kravet på SSD så utgör nog någon av dessa tre datorer bra alternativ: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=2482346,2770230,2462103

Asus N56JR-S4005H är klar kraftfullast i gänget och men väger också mest. Här recenseras den: http://www.notebookcheck.net/Review-Update-Asus-N56JR-S4080H-...

Lenovo IdeaPad Z510 (59403258) har bättre processor än Asus A551LN-DM378H men i övrigt vinner nog A55 mot Lenovon. IdeaPad Z510 recenseras här (processorn i recensionen är sämre, allt annat lika): http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Z510-Noteb...
Hittade ingen recension för A55.