Dator för AutoCAD/Revit 20k, spel är alldrig fel heller :P

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Okt 2008

Dator för AutoCAD/Revit 20k, spel är alldrig fel heller :P

Hej!

Jag har nu börjar studera och kommer att spendera mycket tid i AutoCAD, Revit, Tekla och ArchiCAD.
Då detta är nytt för mig vad det gäller hårdvara så har jag läst en hel del på forum och hittat information som jag känner är motsägelsefull. Det talas ofta om att Revit inte använder grafikkortet alls, mer en till shading osv, och CPU och minnen är det som står för modellen. Men då blir jag fundersam då det ofta talas om Quadro kort, om grafikkorten är "överflödiga" varför är det då bra med ett sådant inriktat beräkningskort?
Något som jag även har uppmärksammat är att dom två datorerna med GeForece korten nedan har TN-skärmar och den med Quadro har IPS. Jag är inte tillräckligt insatt i skärmar för att bedöma om det är något jag skall lägga vikt i, jag kommer troligtvis att köpa en extern skärm för mitt kontor hemma där jag kommer att spendera den mesta tiden.

Jag har kollat på några olika system nu när 900m-serien har kommit.
https://www.komplett.se/msi-gt72-173-full-hd/824838 -980m 8GB
https://www.komplett.se/msi-gs70-173-full-hd/824833 -970m 3GB
https://www.komplett.se/msi-ws60-156-full-hd/825328 -Quadro K2100M 2GB

Spel är sekundärt för mig, men självklart en trevlig egenskap. Vad jag har hört är att GeForce är bättre på CAD-program en vad Quardo är på gaming.

Det som jag skulle vilja ha hjälp med är köpråd för en dator som skall klara av dessa program på ett bra sätt pris 20k +-2k eller kan jag gå ner i pris och få en liknande upplevelse?
Allmän info om Quadro vs GeForce när det gäller CAD-program framförallt som jag har nämnt ovan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skatteverkets Inläsningscentral
Registrerad
Aug 2008

Quadro fullständigt fet-piskar GeForce när det kommer till professionella applikationer, såsom CAD och tvärtom i spel. Om du alltså ska köpa en dator för att jobba med CAD i första hand ska du ha en med Quadro, men om du inte pysslar med CAD på heltid och vill spela då och då är det ett GeForce-kort du ska ha.

Du kanske vill ta en titt på WS/GS60 med WQHD+-panel också? Högre upplösning borde vara intressant, föreställer jag mig.

Ibland dricker jag whisky och resterande tid säljer jag cykelkomponenter i kolfiber.

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.