Efterlyses: tips på custom ingrepp laptop

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Maj 2004

Efterlyses: tips på custom ingrepp laptop

Hej!
Jag har en rätt udda fråga. Tänkte om det finns kompetens inom detta område så borde det vara här på Swec inom modsektionen

Kort bakgrund gällande frågan:
Modifiera en MSI GT70 2PE (min signatur) så att LVDS anslutningen från integrerade skärmen är kopplad direkt mot MiniDisplay porten på datorn. Antingen via kabeldragning externt eller internt.

Källor: Använda laptop LCD som extern monitor
http://www.instructables.com/id/How-to-Convert-a-Laptop-LCD-i...

Källor: Chi Mei controller board
http://www.ebay.com/itm/NT68676-HDMI-DVI-VGA-LCD-Controller-B...

Vad tror ni om ovan? I mitt huvud så drivs ju redan monitorn via moderkortet (ström) - så via controller kortet hanterar vi bara signalerna.

Varför detta?
Nvidia Optimus -> Switchblade -> muxad discrete GPU och Intel HD4600 = 60hz cap på skärmen. Eftesom MiniDisplay porten ej är muxad, så kan man alltså koppla på externa monitorer till denna port och köra 144hz (g-sync) monitorer. Jag är dock endast intresserad av att koppla på den interna kärmen, och mha denna potentiella lösning så kommer jag kunna köra interna displayen direkt på denna port -> överkomma och gå runt Intel HD4600.

Lösningen innebär att jag ej med största sannolikhet kommer kunna koppla på någon annan skärm på porten (beroende på hur innovativ lösningen är dock)

Controller kortet skulle fästas på baksidan av skärmen (laptop locket) i ett housing.

Mvh

Z