Samsung SSD EVO 840, performance restoration funkar inte?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Samsung SSD EVO 840, performance restoration funkar inte?

Får detta meddelande medan procenten stannar på 15% http://gyazo.com/e01147cec7db1f925fd9a0104f8b3ce4 tar det verkligen så lång tid eller är det nåt som jag missar? Kollade med samsung magician och jag har senaste firmware.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Maj 2013

Jag läste och testade hur man fixade det i deras manual, men det löste inget för mig dock. Någon som haft problemet och löst det?

Ryzen R5 1600 | 1060 Gaming X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2004

Jag har kört restoration och det gick bra för mig. Inga fel meddelande. Tog lång tid, tror den tog 30 min.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

på min 1tb 840 EVO tog det strax över 1 timme. Den sög en hel del CPU ibland, så jag antar att ju snabbare cpu man har, desto fortare går vissa moment

// LZ

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Sitter fortfarande på 15% utan progress, några ideer? :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Nvm hittade information om problemet här http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite... försöker fixa det atm, återkommer.

EDIT: Nu kommer nu nästa problem, det går inte att följa guiden i länken då jag inte får grejerna de hänvisar till? http://gyazo.com/c1c1149a92fad742b0f85a717655a901

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Har du stängt av RAPID? För mig så tog det nästan 40min från start till slut. Trodde det hade låst sig efter 84% men det rörde sig på. Vart lite skillnad!

Före: https://www.dropbox.com/s/xvgi4z71zmvkoo1/4.png?dl=0
Efter: https://www.dropbox.com/s/5kiow7o1sfsd3uo/5.png?dl=0

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
online
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Tea42BBS:

på min 1tb 840 EVO tog det strax över 1 timme. Den sög en hel del CPU ibland, så jag antar att ju snabbare cpu man har, desto fortare går vissa moment

// LZ

Exakt min evo 1tb tog nästan 2 timmar men det blev bra sen också.-)

http://i1303.photobucket.com/albums/ag152/alban72/assd_zps7f2...

http://i1303.photobucket.com/albums/ag152/alban72/hdtune_zpsf...

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Behöverhjälp:

Får detta meddelande medan procenten stannar på 15% http://gyazo.com/e01147cec7db1f925fd9a0104f8b3ce4 tar det verkligen så lång tid eller är det nåt som jag missar? Kollade med samsung magician och jag har senaste firmware.

Drivrutinerna för den kontroller du har är inte kompatibla med uppdateringen. Vad har du för moderkort och vilket windows använder du? Är det en modern version av windows så bör microsofts egna drivrutiner fungera.

En ssd som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd. AS-SSD använder data som inte går att komprimera och ger då sämsta möjliga resultat, ATTO använder data som är lätt att komprimera och ger bästa möjliga resultat. Eftersom program/os/spel ofta går att komprimera någorlunda bra så hamnar den verkliga prestandan någonstans mellan dessa resultat vid normal användning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jorden
Registrerad
Feb 2002

Verktyget hittar inte ens min 840 SSD. Nån som har samma problem? Eller stödjer inte verktyget amsung 840 Series MZ-7TD250 den med 240MB Write modellen?
Har senaste Intel Chipset 8 series SATA AHCI Controller 13.1.0.1058 och Microsoft senaste 6.3.9600.16384 på 840 SSDn.

edit:
Har missat att min är vanliga 840 och inte 840 EVO. Inte undra på det inte funkar.

1:i5-4670K|ASUS Z87 Pro|Corsair DDR3 16GB|CM 212 EVO|EVGA GTX1080 FTW|Samsung SH-203B|Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 7200.10 2x320GB + Samsung T166 2x500GB + F2 1,5TB|Corsair AX760|Fractal Design Define R4|Dell 24" 2408WFP|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Frispel:

Drivrutinerna för den kontroller du har är inte kompatibla med uppdateringen. Vad har du för moderkort och vilket windows använder du? Är det en modern version av windows så bör microsofts egna drivrutiner fungera.

Detta moderkort http://www.inet.se/produkt/1902604/gigabyte-ga-f2a88xm-ds2-ma... och testversion av Windows 7 hittills utan inköpt licensnyckel kan det vara anledningen..?

Testade ett performance test och detta kan väl omöjligen vara rätt?
Försök 1: http://gyazo.com/1f43c1e568cde280eed0ff0feb1a5361
Försök 2: http://gyazo.com/8db13c4b5680ae88b9cd484160179f36

Förtydligande efter kontakt med medlemmen rörande Windowsversionen.
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Behöverhjälp:

Testade ett performance test och detta kan väl omöjligen vara rätt?
Försök 1: http://gyazo.com/1f43c1e568cde280eed0ff0feb1a5361
Försök 2: http://gyazo.com/8db13c4b5680ae88b9cd484160179f36

Du har Rapid Minnes cache påslagen...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Behöverhjälp:

Detta moderkort http://www.inet.se/produkt/1902604/gigabyte-ga-f2a88xm-ds2-ma... och Windows 7 utan inköpt licensnyckel kan det vara anledningen..?

Testade ett performance test och detta kan väl omöjligen vara rätt?
Försök 1: http://gyazo.com/1f43c1e568cde280eed0ff0feb1a5361
Försök 2: http://gyazo.com/8db13c4b5680ae88b9cd484160179f36

Prestandan beror på att du har rapid mode igång vilket använder en del av ram-minnet som cache. Tester visar i princip hus snabbt dit ram-minne är och har inget med diskens prestanda att göra.

Antagligen använder du en äldre drivrutin för diskkontrollern från amd, byt tillbaka till microsofts egen så bör det gå bättre.

En ssd som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd. AS-SSD använder data som inte går att komprimera och ger då sämsta möjliga resultat, ATTO använder data som är lätt att komprimera och ger bästa möjliga resultat. Eftersom program/os/spel ofta går att komprimera någorlunda bra så hamnar den verkliga prestandan någonstans mellan dessa resultat vid normal användning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Frispel:

Prestandan beror på att du har rapid mode igång vilket använder en del av ram-minnet som cache. Tester visar i princip hus snabbt dit ram-minne är och har inget med diskens prestanda att göra.

Antagligen använder du en äldre drivrutin för diskkontrollern från amd, byt tillbaka till microsofts egen så bör det gå bättre.

Kan du länka någonstans där jag kan laddar ner dem då jag inte hittar det? Ber om ursäkt om jag är lite besvärlig

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Avinstallera den gamla drivrutinen så installeras microsofts drivrutin automatiskt. Ser att du saknar en massa valmöjligheter i Computer Management.. Är du verkligen inloggad på datorn med admin?

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Berrabub:

Avinstallera den gamla drivrutinen så installeras microsofts drivrutin automatiskt. Ser att du saknar en massa valmöjligheter i Computer Management.. Är du verkligen inloggad på datorn med admin?

Vettefan, byggde datorn för runt en månad sen loggas väl in automatiskt när den bootar, inte tänkt på att skapa admin konto etc. Ber om ursäkt ännu en gång men då jag är ganska "noob" inom detta området så undrar jag vart jag kan avinstallera drivrutinerna och vilken drivrutin det är?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Kunde någon typ länka Microsofts egan drivrutiner eller berätta vad jag ska ta bort och vart jag hittar det? :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av Behöverhjälp:

Kunde någon typ länka Microsofts egan drivrutiner eller berätta vad jag ska ta bort och vart jag hittar det? :S

Det finns ingen länk på MS drivers. Den installeras automatisk eller från windows update.
Föratt ta bort program eller drivrutiner gå till Kontrollpanelen > Lägg/tabort program

Ditt problem är din moderkortets chip som är inte standard amd eller nforce.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av intel2000:

Det finns ingen länk på MS drivers. Den installeras automatisk eller från windows update.
Föratt ta bort program eller drivrutiner gå till Kontrollpanelen > Lägg/tabort program

Ditt problem är din moderkortets chip som är inte standard amd eller nforce.

Vad exakt är det jag ska ta bort dock?..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2004

Läs install guide i handboken sida 13 beskriver hur du tar bort "amd sata controller" när man har "Error system use third party driver or old" Samsung_Performance_Restoration_v10_Installation_guide.pdf

Asså man måste ha "Samsung SSD 840 EVO Series" annat funkar ej.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av intel2000:

Läs install guide i handboken sida 13 beskriver hur du tar bort "amd sata controller" när man har "Error system use third party driver or old" Samsung_Performance_Restoration_v10_Installation_guide.pdf

Asså man måste ha "Samsung SSD 840 EVO Series" annat funkar ej.

Nej men grejen är jag har försökt att följa instruktionerna i handboken men när jag öppnar device manager och gör som dem så kommer bara detta upp http://gyazo.com/c1c1149a92fad742b0f85a717655a901?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av Behöverhjälp:

Nej men grejen är jag har försökt att följa instruktionerna i handboken men när jag öppnar device manager och gör som dem så kommer bara detta upp http://gyazo.com/c1c1149a92fad742b0f85a717655a901?

Klicka på View > Devices by type

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

På något jävla vänster så lyckades min dator typ "förstöras" när jag gjorde detta så jag var tvungen att försöka med en system repair som inte funkade och till sist en systemåterställning när jag hade skivan i datorn. Vet någon vad som orsakade detta? Jag kommer ihåg något om att datorn inte kunde boota successfully då den inte kunde hitta nån driver i system32, kan det ha vara den jag raderade men varför ersattes den inte som andra sa att den skulle? Var det för att jag kanske bockade i denna ruta? http://gyazo.com/0315677f72079c0ef492f749a871231e

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Testade ännu en gång utan att bocka i rutan och det funkade. Tack så mycket för all hjälp med detta enkla problem!

EDIT: Detta verkar vara hopplöst, jag avinstallerade men ändå så installerades samma AMD driver ännu en gång vilket inte låter mig köra performance restore?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Behöverhjälp:

Testade ännu en gång utan att bocka i rutan och det funkade. Tack så mycket för all hjälp med detta enkla problem!

EDIT: Detta verkar vara hopplöst, jag avinstallerade men ändå så installerades samma AMD driver ännu en gång vilket inte låter mig köra performance restore?

Avinstallera inte, byt till microsofts drivrutin istället...

http://www.sevenforums.com/drivers/126230-reverting-ms-ahci-d...

En ssd som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd. AS-SSD använder data som inte går att komprimera och ger då sämsta möjliga resultat, ATTO använder data som är lätt att komprimera och ger bästa möjliga resultat. Eftersom program/os/spel ofta går att komprimera någorlunda bra så hamnar den verkliga prestandan någonstans mellan dessa resultat vid normal användning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Frispel:

Avinstallera inte, byt till microsofts drivrutin istället...

http://www.sevenforums.com/drivers/126230-reverting-ms-ahci-d...

Bugar och bockar, tackar så mycket! Nu fick jag äntligen igång restoration programvaran och allting funkar som det ska! Ett stort tack till dig ännu en gång! Tack till alla andra som försökt hjälpa mig med detta problem också!