Coop - Ica. Självscanning och kontroller, periodicitet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skogen i norra Uppland!
Registrerad
Okt 2002

Coop - Ica. Självscanning och kontroller, periodicitet?

Jösses vilket ord jag snubblade på i rubriken. Hoppas det är rättstavat? Hjärnan tog tvärstopp. Edit: Rätt ord nu. Tack till Multiman!

Pratade med en vän häromdagen om hur mycket jag gillar självscanning i butiker. Slippa stå i kö mm. Enda jobbiga är kontrollerna. De kommer alltid vid de tillfällen jag känner som minst för det, huvudvärk och dylikt.

Observera. Jag förstår kontrollerna och gnäller inte om att de görs.

Har nu handlat så länge på Coop att då kontroll görs med något halvårs-års mellanrum är det den mindre med att kolla tio varor. Aldrig varit fel förutom en gång som vi lagt in en vara som inte fanns i kundvagnen vid kontrollen. Visade sig att läkerolasken ramlat ner i den lilla mellanväggen på kortsidan i Coopväskan.

Sådär. Asfalten lagd som jag brukar säga. Familjen har varit trogna mot Konsum/Coop i sekler men numera börjar jag svaja. "Vår" Coop Forum butik är omgjord å det extrema. Ytorna har krympt och mycket av sortimentet är borta. Att bonusen rök var ingen höjdare heller. Poängsystemet de införde är, ursäkta nu, skrattretande. Kollade i butiken, om du vill köpa en påse med torkade tranbär till exempel så "kostar" de 2500 poäng. Allt är poängmässigt svindyrt.

Varit in på "fienden" Ica Maxi någon gång för att där köpa varor som numera inte finns på Coop och gillar det jag ser. Filmer, böcker .......

Pratade med vännen om detta och självscanning. Att just nu det enda som håller mig från att byta butik är de regelbundna kontrollerna det första året/åren. Än en gång, jag förstår kontrollerna men när man står där, svettig och djävlig och åker på att plocka upp allt och sen plocka ner allt igen.

Vännen hade hört via djungletrumman att Ica har tätare kontroller även om man varit lång och trogen kund.

Någon som hört något?

Inte fråga om att komma undan kontrollerna!!! Jag märker själv att jag fortfarande är extremt noggrann att se till att varor läggs in ordentligt i scannern för det är ett förtroende jag inte vill svika. Bara tanken på att ställa sig i kassakö igen med fullastad vagn som förr i tiden får det att snurra i huvudet.

Fractal Design Dynamic X2 GP-14 140mm Vit | Noctua NH-D14 | Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200MHz CL16 | EVGA Supernova G3 750W Modulärt | ASUS DRW-24D5MT DVD±RW 24x SATA Internal Black Bulk | Fractal Design Define R5 Black Pearl | MSI GeForce GTX 1080 Ti Sea Hawk X HDMI 3xDP 11GB | Samsung 850 EVO Series Basic SATA III 2,5" SSD - 1000GB | Samsung 960 EVO M.2 SSD - 500GB | ASUS PRIME Z370-P | Intel Core i7 8700K | ASUS PB278Q | Windows 10 Home Svensk.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2001

Rent spontant så känns kontroller på Ica vs Coop ha ungefär samma intervall mellan kontrollerna när man väl kommit in i det. I början var dock Ica ganska nitiska och jag tyckte mig se ett mönster i att jag fick avstämning där varje gång jag handlade för mer än 300 kr.
Någon som verkar ha riktigt täta kontroller är City Gross - där tycker jag det blir kontroll ungefär var tredje gång jag handlar, oavsett storlek på inköpen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2007

Jag och min sambo handlar på Ica Maxi varje dag (jag tror inte på detta med att frysa in saker utan vill ha allt så färskt det går) och när vi handlar med hennes kort får vi väldigt sällan kontroller, max en gång i månaden om ens det.

När jag handlar själv med mitt kort som är knutet till kontot åker jag ALLTID på kontroller, så jag ifrågasatte detta så de ställde sig och kollade upp detta och tydligen var det för att jag så sällan handlade med mitt kort (vi använder alltid sambons kort), trodde dessa korten var knutna till varandra så det kändes av men tydligen inte.

Så vill du inte åka på kontroller, handla ofta och när du väl kontrolleras så se till att inte ha fuskat för då tror jag du kan råka ut för fler kontroller i framtiden.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tollarp
Registrerad
Jul 2008

Dagens I-lands problem? ^^

Kontroller har alla och i olika intervaller.
Är du så stressad etc så du inte hinner med en kontroll som nog tar 3-4 min extra ja då ska du nog handla nån annan gång

LMAOSHMSFOAIDMT = Laughing my ass off so hard my sombrero fell of and I dropped my taco

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2011

Willy's med handskanner brukar be om kontroll var tredje månad kändes det som. Såg inget annat mönster än det.
Medan willy's med självbetjäningskassor aldrig haft någon kontroll så länge jag använt dem.

Även en Coop butik med självbetjäningskassor undvek man kontroller helt.
Självbetjäning fungerar ju att man går fram till en terminal med sin korg och skannar in samtliga varor där istället för handskanner.

De gånger jag varit med kompisar som använt ICA's handskanner system så har det varit kontroll. Det händer väl inte så ofta att man följer med han kanske bara är otur ifrån hans sida att de ska hända när han har folk med som står och väntar på han utanför. Men det har verkligen varit varje gång.

Main: Ncase M1, MSI Z170 mITX, Intel i7 6700, RTX 2070, 16 GB 2400 Mhz, Samsung 850 Evo 500GB, Silverstone SFX 600watt
Portable: Microsoft Surface Pro 4, i7, 8 GB, 256 GB

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Eftersom trådskaparen själv frågar, så är det korrekta ordet "periodicitet".

Jag handlar bara av Axfood sedan många år eftersom Hemköp och Willy's uppfyller de olika kraven jag har, inklusive personal. Ingen butik i närheten har självskanning, så en ickefråga för mig. Skulle det varit kontroll var tredje gång som någon sa så hade jag nog blivit lite butter.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Frövi
Registrerad
Feb 2011

Jag har haft kanske 1 kontroll(och det var en snabb kontroll på 10slumpade varor) det senaste året.
Tänker varenda gång jag går och handlar att den här gången blir det nog kontroll, men nej.
Var väl lite fler kontroller i början, men det har successivt blivit färre, vilket jag antar har att göra med att det inte varit några fel när det kontrollerats.

Processor: 6700k
Moderbräda: Asus pro gaming z170
Ram: 16gb ddr4 @ 3000MHz
Grafikkort: GTX 1080

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gbg
Registrerad
Dec 2006

På ica har de ett system med olika nivåer. Du går upp i nivå genom felfria kontroller med jämna mellanrum. Vet inte om alla börjar på samma nivå eller om det baseras på t.ex. ålder.
därefter uppgraderas du i nivå eller nergraderas beroende på hur du klarar kontrollerna. I de högre segmenten kan det ske kontroller någgra gånger om årey eller mindre. Har inga fler detaljer än så men skulle gissa att det kan ta några år innan man kommer upp till de högre nivåerna men systemet är bra. Försök tänka positivt vid kontrollerna och sluta svettas och känna stress när det sker. Du borde se fram emot dom för varje lyckad kontroll för dig närmare the sweetspot

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dunkel grotta
Registrerad
Feb 2004

om man fuskar så kommer man att få ett par tre extra noga kontroller vid de nästa tillfällena på ICA men det är inte så ofta man glömmer att scanna in något och jag har haft en kontroll på de senaste 3 åren som jag har bott här i Kalmar och handlar oftast minst en full kundvagn åt gången.

Fujitsu siemens Amilo Pi1536 | 1,8 GHz | 2 GB ram | ATI mobility Radeon x1400 | 15,4" @ 1280x800

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2002

Jag och min fru handlar det allra mesta med självscanning på ICA Maxi. Vi har varit kunder länge och har två kort knutna till samma konto. Vi försöker handla för en hel vecka i taget och har hållit på länge med självscanning. Jag kan inte minnas när det blev avstämning sist. Det är med säkerhet i år i alla fall, och jag minns att jag tänkte: "nu kommer det nog bli kontroll för nu handlar vi inte enligt tidigare mönster". Då var det frågan om en kasse med lite mer varor än bara något som hade glömts bort, på en tid som vi normalt inte är i butiken.

Men jag upplever att det väldig sällan är kontroller och det spelar ingen roll vilket kort vi använder för att hämta ut skannern.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gbg
Registrerad
Dec 2006

Det måste inte bara handla om glömma scanna eller planerad stöld. Man måste förstå att man ska dedikera sig och visa att man planerat att göra det ordentligt. Scannar man 3st bröd men är osäker på om en scanning kom med. Då ska man dubbelkolla. Sköter man inte det kommer det bli fel nån gång under närmsta åren. Ingen skäller på en för en missad brödbit i skannern men visar man inte att man e beredd att vara nogrann kommer du förlora tid på det i längden med regelbundna kontroller

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2007

Självscanningskassorna på hemköp: har aldrig varit med om en kontroll.

Citera om du vill ha svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skogen i norra Uppland!
Registrerad
Okt 2002

Tack för svar!

Jodå. Noggrann så det smäller om det. Minsta tvekan om någon "kom med" på scannern så kollar vi det självklart och rättar eventuellt slarv. Kollar alltid för varje vara som slås in så därav. Aldrig bommat något på Coop annat än Läkerolasken som var med i scannern men inte "fysiskt" vid kollen. Asken hade som sagt ramlat ner i mellanväggen i Coopväskan.

Inte svettas vid kontroll. Det som är lite av grejen. Har något skit som gör att svetten dryper om huvudet/ansiktet på mig. Inte av nervositet eller trötthet. Bara börjar av sig själv utan anledning. Till och med droppar om örsnibbarna på mig. Så om de kollar på mig vid kontroll kan jag förstå att de tror jag är nervig men långt från det. Får panik när svettningarna börjar och blir nojig över det så det blir ännu värre.

Därav att det är mitt "i-lands problem", superskönt att slippa stå i kö med svettningarna och betala och dra sen. Minikoll kirrar jag men en större att plocka upp själv och sen packa ner efter koll då får jag byta kläder sen. (Hyperhidros)

Som sagt. Förstår kontroller och att man måste arbeta upp förtroende. Undrar bara om det är som vännen påstod att han hört att det är tätare kontroller på Ica jämfört med Coop.

Fractal Design Dynamic X2 GP-14 140mm Vit | Noctua NH-D14 | Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200MHz CL16 | EVGA Supernova G3 750W Modulärt | ASUS DRW-24D5MT DVD±RW 24x SATA Internal Black Bulk | Fractal Design Define R5 Black Pearl | MSI GeForce GTX 1080 Ti Sea Hawk X HDMI 3xDP 11GB | Samsung 850 EVO Series Basic SATA III 2,5" SSD - 1000GB | Samsung 960 EVO M.2 SSD - 500GB | ASUS PRIME Z370-P | Intel Core i7 8700K | ASUS PB278Q | Windows 10 Home Svensk.

Trädvy Permalänk
Festpilot, Alltiallo
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Beginner:

Vännen hade hört via djungletrumman att Ica har tätare kontroller även om man varit lång och trogen kund.

Någon som hört något?

Ingen koll på vad Coop har men har skrivit nedan hur Ica fungerar. Ska kolla med tjejen hur Willys självskanning fungerar om ni vill?

Skrivet av Nima2001:

På ica har de ett system med olika nivåer. Du går upp i nivå genom felfria kontroller med jämna mellanrum. Vet inte om alla börjar på samma nivå eller om det baseras på t.ex. ålder.
därefter uppgraderas du i nivå eller nergraderas beroende på hur du klarar kontrollerna. I de högre segmenten kan det ske kontroller någgra gånger om årey eller mindre. Har inga fler detaljer än så men skulle gissa att det kan ta några år innan man kommer upp till de högre nivåerna men systemet är bra. Försök tänka positivt vid kontrollerna och sluta svettas och känna stress när det sker. Du borde se fram emot dom för varje lyckad kontroll för dig närmare the sweetspot

Ja de har olika nivåer.

Alla börjar på samma nivå, 50% chans att få en avstämning. Går den bra så går man upp en nivå, gör man fel så går man ner en nivå. Möjligen att det finns extra kontroller som inte har möjligheten att öka din nivå.

När man går upp en nivå så halveras chansen för en avstämning. Maxnivå skall vara 5-nivåer över startnivån.

1: 1-2%
2: 3.125%
3: 6.25%
4: 12.5%
5: 25%
Start: 50%
Finns säkert lägre riskgrupper som är >50%

Anledningen att man inte kommer ner på absoluta lägsta nivå utan pendlar lite skall vara för att de har slumpmässiga utökade kontroller. Har man inte haft en kontroll på ett år så kommer en kontroll läggas in.

Dvs, efter ca ett år så har du en kontroll per mellan 50-100:e köp eller ett per år ca.

Detta är taget från huvudet så lita inte blint på siffrorna men informationen fick jag genom att fråga de som arbetade på Ica Kvantum.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av DavidtheDoom:

Ingen koll på vad Coop har men har skrivit nedan hur Ica fungerar. Ska kolla med tjejen hur Willys självskanning fungerar om ni vill?

Ja de har olika nivåer.

Alla börjar på samma nivå, 50% chans att få en avstämning. Går den bra så går man upp en nivå, gör man fel så går man ner en nivå. Möjligen att det finns extra kontroller som inte har möjligheten att öka din nivå.

När man går upp en nivå så halveras chansen för en avstämning. Maxnivå skall vara 5-nivåer över startnivån.

1: 1-2%
2: 3.125%
3: 6.25%
4: 12.5%
5: 25%
Start: 50%
Finns säkert lägre riskgrupper som är >50%

Anledningen att man inte kommer ner på absoluta lägsta nivå utan pendlar lite skall vara för att de har slumpmässiga utökade kontroller. Har man inte haft en kontroll på ett år så kommer en kontroll läggas in.

Dvs, efter ca ett år så har du en kontroll per mellan 50-100:e köp eller ett per år ca.

Detta är taget från huvudet så lita inte blint på siffrorna men informationen fick jag genom att fråga de som arbetade på Ica Kvantum.

Intressant. Jag har själv funderat på hur algoritmen ser ut. Att ha ett prestationsbaserat och ett slumpmässigt urval låter rimligt

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2004

Sker enormt mycket stölder via självscanning. Svårt för kassapersonalen att bevisa att det var med uppsåt att stjäla eller inte.
Men visst, har man en blu-ray spelare som man ej scannat eller dyligt, är det ganska uppenbart.
Är iaf många som sätter i system att fuska och hoppa över ngn småsak ibland, som tex ketchup, en liter mjölk etc.

Personligen har jag inte haft en avstämmning/kontroll på något år nu. Sköter man sig så lönar det sig.

Ni som gnäller att ni får avstämmning ibland: Butiken vill bygga upp ett förtroende gentemot den enskilda kunden. Stämmer det vid check så går du upp en nivå. Och det blir me r sällan en check.

Trädvy Permalänk
Geeks Gaming
Registrerad
Aug 2006

De flesta av mina inköp görs på Ica Maxi (närmaste butik med självscanning), första 6 månaderna var det ganska frekventa kontroller men efter det så blev det ovanligt och nu har det gått så pass långt att jag kan inte komma ihåg när det var kontroll senast minst 1 år sedan men känns som mycket mer än så. Jag har för mig att det felade 1 gång för mig och då var det en plastpåse som jag missat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Jan 2004
Skrivet av DavidtheDoom:

Ingen koll på vad Coop har men har skrivit nedan hur Ica fungerar. Ska kolla med tjejen hur Willys självskanning fungerar om ni vill?

Ja de har olika nivåer.

Alla börjar på samma nivå, 50% chans att få en avstämning. Går den bra så går man upp en nivå, gör man fel så går man ner en nivå. Möjligen att det finns extra kontroller som inte har möjligheten att öka din nivå.

När man går upp en nivå så halveras chansen för en avstämning. Maxnivå skall vara 5-nivåer över startnivån.

1: 1-2%
2: 3.125%
3: 6.25%
4: 12.5%
5: 25%
Start: 50%
Finns säkert lägre riskgrupper som är >50%

Anledningen att man inte kommer ner på absoluta lägsta nivå utan pendlar lite skall vara för att de har slumpmässiga utökade kontroller. Har man inte haft en kontroll på ett år så kommer en kontroll läggas in.

Dvs, efter ca ett år så har du en kontroll per mellan 50-100:e köp eller ett per år ca.

Detta är taget från huvudet så lita inte blint på siffrorna men informationen fick jag genom att fråga de som arbetade på Ica Kvantum.

Vet inte om det var slumpen som gjorde det eller om det finns med i systemet också men vi har fått 3 kontroller på Ica i snabbkassan sen vi skaffade Ica studentkort för 3-4 år sen och då handlar vi där nog 3-4 ggr i veckan och samtliga dessa kontroller har inträffat efter vi misslyckats och slagit in något för mycket som sen plockats bort. Tex 4 burkar krossade tomater när det skulle vara 3.

Har aldrig missat en kontroll själv men jag är förvånad att de inte har fler för de andra som blir kontrollerade har i princip alltid "missat" slå in något...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Seriöst varför bryr man sig så mycket om vilken butik det är eller att vara "trogen" en butik, den som säljer bäst kvalité till bäst pris är dit jag går så enkelt är det, och där är Maxi inte så dåligt, inte Willys heller

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mantorp
Registrerad
Sep 2010

Använder Citygross själv scanning och tycker det funkar bra oftast får man "små kontroller" aldrig haft fel på någon och dom gånger jag har haft full kontroll då har jag haft mallen 2-5 varor sist hade jag 2 varor och fråga om vi skulle lägga upp det på bandet och så garva vi båda två.
Fått klagomål engång och då hade jag scannat varans streckkod istället för den på kanten på hyllan och då visade systemet något fel men dom såg att jag hade gjort rätt.

Moderkort: GA-Z170N-Gaming , Minne: 2X8GB HDD1: 840 EVO 250Gb, HDD2: 860 Evo 500Gb CPU: 6700K, Kylning: NH-D15 GPU: MSI GTX 1070 Gaming X Låda: Define Mini, PSU: RM650i Mus: Harpoon RGB, Tangentbord: Strafe RGB MX SILENT
Monitor: XB271HU / XG270HU
Surfplatta: Huawei Mediapad M5, Telefon: Nokia 8
Media-dator: GA-H87N-WIFI, i3-4130, 8GB minne ,K400 tgb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I skogen
Registrerad
Mar 2004

Jag har handlat med Ica självscanning i över 1 år och bara varit med om 2-3 kontroller. En var typ första eller andra gången som de kollade, sen så var det en till någon månad senare. Jag är inte säker på om jag har haft en tredje koll. Men det är iaf oerhört sällan jag har råkat ut för kontroll. Handlar ändå minst en gång i veckan på Ica maxi.

Skrivet av Friterad:

Seriöst varför bryr man sig så mycket om vilken butik det är eller att vara "trogen" en butik, den som säljer bäst kvalité till bäst pris är dit jag går så enkelt är det, och där är Maxi inte så dåligt, inte Willys heller

Exakt så tänker jag också. Men nu funkar Ica maxi bäst för mig, bor nära och har bra utbud till bra priser. Inte alls lika dåligt/dåliga utbud och priser som coop forum som ligger bredvid.

Stuff: Asus P9X79 Deluxe | 3930K @ 4375 Mhz | 16 GB DDR3 @ 2000 Mhz | 2x R9 290X CrossFireX | SSD |
Windows 10
-=Water-cooled with custom loop=-
MG279Q triple screen
6700K, 32 GB DDR4, Fury X, Samsung PRO M.2 SSD 256 GB, Samsung SSD 1 TB, Windows 10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Beginner:

Jösses vilket ord jag snubblade på i rubriken. Hoppas det är rättstavat? Hjärnan tog tvärstopp. Edit: Rätt ord nu. Tack till Multiman!

Pratade med en vän häromdagen om hur mycket jag gillar självscanning i butiker. Slippa stå i kö mm. Enda jobbiga är kontrollerna. De kommer alltid vid de tillfällen jag känner som minst för det, huvudvärk och dylikt.

Observera. Jag förstår kontrollerna och gnäller inte om att de görs.

Har nu handlat så länge på Coop att då kontroll görs med något halvårs-års mellanrum är det den mindre med att kolla tio varor. Aldrig varit fel förutom en gång som vi lagt in en vara som inte fanns i kundvagnen vid kontrollen. Visade sig att läkerolasken ramlat ner i den lilla mellanväggen på kortsidan i Coopväskan.

Sådär. Asfalten lagd som jag brukar säga. Familjen har varit trogna mot Konsum/Coop i sekler men numera börjar jag svaja. "Vår" Coop Forum butik är omgjord å det extrema. Ytorna har krympt och mycket av sortimentet är borta. Att bonusen rök var ingen höjdare heller. Poängsystemet de införde är, ursäkta nu, skrattretande. Kollade i butiken, om du vill köpa en påse med torkade tranbär till exempel så "kostar" de 2500 poäng. Allt är poängmässigt svindyrt.

Varit in på "fienden" Ica Maxi någon gång för att där köpa varor som numera inte finns på Coop och gillar det jag ser. Filmer, böcker .......

Pratade med vännen om detta och självscanning. Att just nu det enda som håller mig från att byta butik är de regelbundna kontrollerna det första året/åren. Än en gång, jag förstår kontrollerna men när man står där, svettig och djävlig och åker på att plocka upp allt och sen plocka ner allt igen.

Vännen hade hört via djungletrumman att Ica har tätare kontroller även om man varit lång och trogen kund.

Någon som hört något?

Inte fråga om att komma undan kontrollerna!!! Jag märker själv att jag fortfarande är extremt noggrann att se till att varor läggs in ordentligt i scannern för det är ett förtroende jag inte vill svika. Bara tanken på att ställa sig i kassakö igen med fullastad vagn som förr i tiden får det att snurra i huvudet.

Dold text

Vår familj har använt självskanning på ICA Maxi i princip sedan det lades till, och vi har inte haft en enda kontroll på över ett år. För 3 - 4 år sedan var det väl varannan månad eller så.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2011

Hur ofta förekommer det att folk fuskar i samband med inköp?

i7-6700k
GTX Asus 1070

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Sep 2005

Jag hatar scanner utav bara f*n.
1. Jag får inget bemötande
2. Scanner fan är långsammare än tåget
3. Ett j*vla mörker med alla popup "handla 3 för 45:-"
4. och.... en kontroll *gha* snälla, jag packar ner allt i min kasse som jag vill, ni vill ha en kontroll och jag ska tvingas lyfta upp allt och sen lägga ner det igen för företagets vilja?
Jag hatar den där j*vla manicken värre än pesten.

Och nej det är inte så förbannade jävla satans kul att packa om matvaror för 6 tusen.
"dom här 4 chokladbitarna var inte inslagna"
Ne jag plockade dom i samma veva i ditt ställ som står ½ meter ifrån dig när jag var tvingad att lasta om allt.
"mutter"
Min flickvän som var med är så godhjärtad "men dom vill bara ....." spelar ingen jävla roll ¤!@&?#!!!!
Mindre arbetare å så fan så mycke mer jobb för mig för detta "behändiga" system.

Du kan med enkelhet TVINGA fram en kontroll med massiva lägg till / ta bort.

Och ja, jag kommer att tvinga fram en kontroll på en storhandling å filma in när kassa personalen nekar att lasta om mitt arbete!

Patetiskt att folk låter sig hunsas av stor företag på detta sätt.
Dom vill ha ett annat system, men gör de rätt å inte jävligare för mig!

Snälla alla ni som skapar å svarar, F A K T A!
Så ingen gissningslek där ni leker, å skapa inte en tråd innan ni vet hur ni ska forma den till nåt konkret.
Du som trådskapare blir irriterad över brist på hjälp å dom som ska hjälpa blir less på att korrigera folk.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Aug 2011

coop kan ställa in om det ska vara avstämning hela tiden eller tätare mellan kunderna. och om dom vet att man "fuskar" så kan dem göra så att just det medlemskortet får tätare kontroller. sen kan man få en del avstämning som dem kollar om du har skannat allt. och en avstämning brukar vara alla varor du har scannat in

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm (Solna)
Registrerad
Maj 2005
Skrivet av Bloopy:

Brödtext med bitterhet

Det är väl bara att låta bli att självscanna, för övrigt tycker jag inte att du tillförde speciellt mycket till tråden.

Brukade handla på ICA Maxi lite då och då, eftersom jag inte längre har bil har jag slutat med det och köper allt online men upplever att det kanske var en kontroll i kvartalet och ofta i samband med större köp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sweden
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av DavidtheDoom:

Ingen koll på vad Coop har men har skrivit nedan hur Ica fungerar. Ska kolla med tjejen hur Willys självskanning fungerar om ni vill?

Ja de har olika nivåer.

Alla börjar på samma nivå, 50% chans att få en avstämning. Går den bra så går man upp en nivå, gör man fel så går man ner en nivå. Möjligen att det finns extra kontroller som inte har möjligheten att öka din nivå.

När man går upp en nivå så halveras chansen för en avstämning. Maxnivå skall vara 5-nivåer över startnivån.

1: 1-2%
2: 3.125%
3: 6.25%
4: 12.5%
5: 25%
Start: 50%
Finns säkert lägre riskgrupper som är >50%

Anledningen att man inte kommer ner på absoluta lägsta nivå utan pendlar lite skall vara för att de har slumpmässiga utökade kontroller. Har man inte haft en kontroll på ett år så kommer en kontroll läggas in.

Dvs, efter ca ett år så har du en kontroll per mellan 50-100:e köp eller ett per år ca.

Detta är taget från huvudet så lita inte blint på siffrorna men informationen fick jag genom att fråga de som arbetade på Ica Kvantum.

Skrivet av Beginner:

Tack för svar!

Jodå. Noggrann så det smäller om det. Minsta tvekan om någon "kom med" på scannern så kollar vi det självklart och rättar eventuellt slarv. Kollar alltid för varje vara som slås in så därav. Aldrig bommat något på Coop annat än Läkerolasken som var med i scannern men inte "fysiskt" vid kollen. Asken hade som sagt ramlat ner i mellanväggen i Coopväskan.

Inte svettas vid kontroll. Det som är lite av grejen. Har något skit som gör att svetten dryper om huvudet/ansiktet på mig. Inte av nervositet eller trötthet. Bara börjar av sig själv utan anledning. Till och med droppar om örsnibbarna på mig. Så om de kollar på mig vid kontroll kan jag förstå att de tror jag är nervig men långt från det. Får panik när svettningarna börjar och blir nojig över det så det blir ännu värre.

Därav att det är mitt "i-lands problem", superskönt att slippa stå i kö med svettningarna och betala och dra sen. Minikoll kirrar jag men en större att plocka upp själv och sen packa ner efter koll då får jag byta kläder sen. (Hyperhidros)

Som sagt. Förstår kontroller och att man måste arbeta upp förtroende. Undrar bara om det är som vännen påstod att han hört att det är tätare kontroller på Ica jämfört med Coop.

Sen vet jag att det finns en bugg i systemet. Hört det genom en som jobbat just med ica. Det är så att två inte kan ha avstämning samtidigt, om dom gjort om systemet eller om det bara funkar där det bara finns en avstämningskassa.

Men uppmanar inga snattare att försöka, för förr eller senare åker ni dit.

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Broken-arrow:

Sen vet jag att det finns en bugg i systemet. Hört det genom en som jobbat just med ica. Det är så att två inte kan ha avstämning samtidigt, om dom gjort om systemet eller om det bara funkar där det bara finns en avstämningskassa.

Men uppmanar inga snattare att försöka, för förr eller senare åker ni dit.

Jag har då fått köa för att få min avstämning avklarad när de helt plötsligt hade 4 avstämningar samtidigt, detta var på Coop dock och inte Ica och de har 2 avstämningskassor.

Edit: Får dock avstämning så sällan så det är inget direkt problem, oftast är det bara att gå direkt till den obemmanade utchekningen och betala på några sekunder.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sweden
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av TiasE:

Jag har då fått köa för att få min avstämning avklarad när de helt plötsligt hade 4 avstämningar samtidigt, detta var på Coop dock och inte Ica och de har 2 avstämningskassor.

Jo, ica kör annat system. Kan i för sig rättat till det i efterhand:)

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av muppens:

Självscanningskassorna på hemköp: har aldrig varit med om en kontroll.

Samma här.

HTPC: Core i5 8400 | ASUS PRIME B360M-A | 16GB DDR4 2666 MHz | ROG STRIX GTX 1070 OC | 2 x Toshiba XG5 NVMe SSD
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | VX 550W