Ska köpa ny dator (Har bestämt mig)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Okt 2014

Ska köpa ny dator (Har bestämt mig)

Jag har nu bestämt mig:

Har precis beställt:
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207040-a...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/205968-a... (Kunde vara bra när datorn befinner sig hemma, lär väl kanske förbättra livslängden på laptoppen lite grann också, eller?)
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/111587-m... (Såg jävligt snygg ut och hade fått bra betyg på t.ex. prisjakt, floppar det så köper jag bara ett billigt standard för typ 100 spänn)
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/196550-seagat... (För att föra över filer från den gamla datorn med, köpte ett på 2TB så att man även kan använda den till lagring / nästa gång man ska föra över filer)

Tack för tipsen ni gav, fick lite hjälp av en polare också, vi satt å vägde för- och nackdelar med olika datorer och datortyper i över en timme, känns som att jag kommer bli nöjd med köpet.

Trodde aldrig att jag skulle få nytta av att köpa något på avbetalning XD

EDIT/ADD: Bloody 'ell allt har redan kommit fram, ska bara till posten å hämta ut! Väntar på föregående nämnda polare dock, jag har ingen bil å det blir lite mycket att bära. Soon...

Hittade fler datorer

Strip the flesh! Salt the wound! *Manical laughter*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå. :)
Registrerad
Jan 2012

Kör på Inet´s stationära plus en sådan här så sitter du säkert i båten sen.
Tangentbord och mus köper du bara typ första bästa, men undvik "laptopknappar".

Frer8833:
Jag läste nyss att det behövs hdmi 2.1 eller DP 1.4 för att överföra 4k 120hz till TV-n från datorn. Då behövs också Nvidias senaste starkaste GPU RTX 6000 som har DP 1.4 och nån nyaste starkaste, tror jag, dator-CPU. Har TV-toppmodellerna som du nämnde hdmi 2.1 eller dp 1.4? Annars får jag glömma på ett tag att spela på 4k 120hz. Swedx har paneler på 4k 120hz (visste du inte detta?) men de har bara hdmi 2.0, så jag skrev till dem att uppdatera display-kontakten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2012

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207040-a...

Där har du en dator som tar allt du slänger på den. Processor, ram, ssd, lagring, ljudkort, grafik, upplösning och allt därtill.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av oouhdawg:

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207040-a...

Där har du en dator som tar allt du slänger på den. Processor, ram, ssd, lagring, ljudkort, grafik, upplösning och allt därtill.

Ja, den ligger högt på listan. Ska se om det kommer in fler tips dock.

Strip the flesh! Salt the wound! *Manical laughter*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Lifooz:

Kör på Inet´s stationära plus en sådan här så sitter du säkert i båten sen.
Tangentbord och mus köper du bara typ första bästa, men undvik "laptopknappar".

Mus har jag, men tangentbord, hmm: Typ den här även om den e billig? http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/30892-de...

Eller kanske den här: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/140486-l...

(Jag frågar för att ibland kan saker vara för billiga, dvs rena rama skiten)

Inet's stationära, då menade du den här eller? http://www.inet.se/produkt/1517202/inet-speldator-amd-ultra-2...

Skärmen du tipsade om såg rätt nice ut.

Strip the flesh! Salt the wound! *Manical laughter*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av MasterZeroFlash:

Min HP Pavilion Dv7 (som jag trots allt är nöjd med överlag) har inte helt förvånande fått fläktproblem, den håller på att dö tror jag (låter som att något har fastnat, kollade runt lite, Dv7 verkar vara en riktig bitch att plocka isär), dessutom är det nog dags att byta dator, jag har inte varit så snäll mot denna (hade den med mig och var ganska oömtålig i början, har inte brytt mig om att hålla rent från damm osv). Nu är bara problemet att jag inte har den blekaste aning om vad jag ska skaffa för ny dator. Jag ska försöka förklara vad jag vill ha så gott det går:

Ska dock tillägga att även om jag har en del erfarenhet av datorer när det gäller mjukvara (dvs. program, spel o.s.v.), så är jag totalblind när det gäller hårdvara, (stor anledning till att jag frågar här på SweC)

Jag kollar en del film, och mycket streamade program, och jag spelar även en hel del, inte de senaste spelen (typ CoD, Destiny, o.s.v.), men typ spel som Wasteland 2, XCOM: Enemy Unknown, Neverwinter Nights 1&2, Team Fortress 2 och liknande, dessutom håller jag på mycket med bild (jag producerar inte särskilt mycket själv, däremot samlar och kollar jag konst, typ allt möjligt på DeviantArt o.s.v. nästan lika mycket som jag spelar).

Hårddisk: Absolut minimum 500GB (spel och högupplöst film drar ju som bara fanken nuförtiden, dessutom har man ju en konstsamling på minst 40 000 bildfiler, för att inte tala om all musik man har..), kan inte så mycket om hårddiskar, men en snabb hårddisk är stort plus.

Skärm: Jag är extremt nöjd med skärmen på min Pavilion (blänkte lite mycket kanske, men det är inget som ett par gardiner framför vardagsrumsfönstret inte kan fixa ), "Native Resolution" var 1600x900, vilket är väldigt nice både för film och spel. (Med risk för att göra bort mig, Native 1600x900 blir väl typ 17 tum, eller?). Jag skulle gärna vilja ha samma på nästa dator jag köper, eller åtminstonde någolunda samma format.

Minne: Minimum 6GB, ingen övre gräns, "more is better" (Minimun 6GB gör ju naturligtvis att 64-bits operativsystem blir ett måste, men å andra sidan: Görs det ens 32-bits längre?)

Fingeravtrycksläsare: Absolut inget måste (jag försöker bara ge så mycket info som möjligt), men det är härligt att kunna logga in med en fingerdragning istället för att skriva in ett långt lösenord varje gång.

Bildskärmskort/Grafik: Eftersom jag gillar spel och liknande så är ett riktigt bra grafikkort ett absolut måste. Om det höjer priset nämnvärt, so be it.

DVD/CD-Rom/Blu-ray: Blu-ray behövs absolut inte, en vanlig DVD-läsare räcker gott, får gärna vara snabb, men många spel och filmer går ju digitalt nuförtiden (läsaren används mest till äldre spel/film).

Mus: Jag har en Deathadder mus från Razer som jag är nöjd med, ska väl kanske byta snart, men den funkar bra, så mus behöver inte ingå (medföljande musar brukar vara rätt skräpiga till bärbara ändå om jag minns rätt).

Musplatta: Använder jag väldigt sällan, det är bra om den likt Dv7:n går att enkelt inaktivera.

Webbkamera: Absolut inget måste, men kan alltid vara bra att ha.

Högtalare: Jag kör oftast med hörlurar (ATH-M50x), men det vore ett stort plus ifall de inbyggda högtalarna i alla fall var respektabla att använda när man till exempel kollar på South Park med nån polare.

Ljudkort: Kan absolut ingenting om ljudkort, viktigt med ett bra kort dock, jag lyssnar på väldigt mycket musik, bra ljud i spel är ju viktigt också.

Nätverkskort: Något som stödjer höga hastigheter, jag har en Netgear WNDR3400v2 router, brukar köra med sladd, men stöd för trådlöst vore också bra.

Tangentbord: Behöver inte vara något speciellt, standardtangentbordet som jag har på pavilionen räcker gott och väl.

Minneskortsläsare/Liknande: Behövs inte, men inget minus om det finns med.

USB-uttag: Minst två (inkluderat den för musen), men inget minus med fler än så.

Operativsystem: Helst Win7, men jag förmodar att de riktigt bra datorerna redan tyvärr kör Win8.

Om jag har glömt något viktigt här så säg gärna till!

---

Övriga noteringar:
1) Jag kommer att använda datorn som en stationär dator mestadels.
2) Att köpa dator är som att köpa skor för mig: Jag köper dom för att sedan använda i typ minimum 3, maximum 7 år. Ej den typ av person som prioriterar att alltid ha det nyaste.

Pris: Optimalt pris ligger runt 10 000kr, men jag kan gå så högt som till runt 20 000kr (om det verkligen är värt det och om det går att hitta till avbetalning, man e ju inte gjord av pengar).

Import: Nej, det måste gå att köpa här i Sverige, helst via internet (så man slipper dra till en affär, har väldigt få möjligheter till detta, inget körkort, social fobi o.s.v...."reasons"). Har heller inget kreditkort, så det måste gå att köpa via Direktbetalning (Handelsbanken), Maestro eller via vanlig räkning.

---

Datorer jag redan har fluktat lite på:

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207040-a...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207003-a...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/206761-l...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/206377-m...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/206378-m...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/203061-a...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/203039-a...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/203040-a...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/203230-a...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/202918-a...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/202784-m...

Stationära: (Tips på bra skärmar skulle jag då vara tacksam för)
http://www.inet.se/produkt/1517202/inet-speldator-amd-ultra-2...
http://www.inet.se/kategori/84/speldator-taurus

---

För att dra det lite kort så är det viktigaste att datorn funkar väldigt bra för spel, högupplöst film, och andra krävande uppgifter. Stor och snabb hårddisk också viktigt. Helst bärbar, stationär ok dock. Vill köpa en dator som man kan använda i flera år, och som man inte behöver byta ut bara för att nästa års version av ens favoritspel kommer ut (att köra på max grafik är inget måste, "performance" är viktigare).

Jag skulle vara väldigt tacksam för svar, jag känner mig extremt förvirrad och det faktum att man har ADHD, Asperger och inte sitter inne med särskilt mycket kunskap om hårdvara/liknande hjälper ju inte direkt.

(Var inte sen med att fråga om det är något ni undrar över heller, allt för att göra det lättare för er att hjälpa mig välja)

Testade Komplett.se's Laptop-guide som tipsade om den här: https://www.komplett.se/acer-aspire-v3-772g-173-fhd-matt/8103...
Såg denna också: https://www.komplett.se/msi-gs70-173-full-hd/815294

Och denna: https://www.komplett.se/asus-g751jt-173-full-hd/824704

---

Topplistan just nu:

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207040-a...

http://www.inet.se/produkt/1517202/inet-speldator-amd-ultra-2... + http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1442293 + http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/140486-l... ELLER http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/30892-de...

lite tjockare laptops skulle jag rekommendera. du kommer ha din laptop länge, då kan den inte va för smal med risken att tempsen kommer öka och överhettas o ha sig. fokusera på en dator som verkar ha bra kylning. Jag hade valt den första; http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207040-a...
då deras fläktar är bäst gällande laptops. för de ändamål du beskriver så hade jag nästan bara rekommenderat ASUS ROG laptops..

new main rig---i7 6700k,CM Hyper 212evo@63c load,MSI OCv2 GTX1060 6gb H110-I pro mitx, 2x8gb 2133mhz, 250gb 850 Evo + 500gb apple hdd, FD integra 550w 80+, Fractal Design Nano-S mITX
Main Rig--- 2700k,Scythe Samurai ZZ @ 54c load ASUS GTX970 Black OC edition @ 52c load GA-B75-D3H, 2x4gb xms3 1333mhz, 128gb SSD + 4x500gb lagring, OCZ Modxstream Pro 600watt, In-win Dragon Slayer chassi LaptopLenovo Legion y720, Gtx1060, i7 7700hq, 16gb 2133, 250gb ssd, 1tb hdd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Gtoxed:

lite tjockare laptops skulle jag rekommendera. du kommer ha din laptop länge, då kan den inte va för smal med risken att tempsen kommer öka och överhettas o ha sig. fokusera på en dator som verkar ha bra kylning. Jag hade valt den första; http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207040-a...
då deras fläktar är bäst gällande laptops. för de ändamål du beskriver så hade jag nästan bara rekommenderat ASUS ROG laptops..

Ja, det "rycker" lite i fingrarna nu, möjligt att man kanske ska vänta och se om det kommer in flera tips/åsikter, det kan ju alltid vara bra.

Strip the flesh! Salt the wound! *Manical laughter*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå. :)
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av MasterZeroFlash:

Mus har jag, men tangentbord, hmm: Typ den här även om den e billig? http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/30892-de...

Eller kanske den här: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/140486-l...

(Jag frågar för att ibland kan saker vara för billiga, dvs rena rama skiten)

Inet's stationära, då menade du den här eller? http://www.inet.se/produkt/1517202/inet-speldator-amd-ultra-2...

Skärmen du tipsade om såg rätt nice ut.

Oavsett om du kör på Deltaco´s eller Logitech´s tangentbord så lär du bli nöjd. Jag sitter på HP original och klagar inte.:P

Ja precis, jag tror att den bör passa dig perfekt, Inet har verkligen fått till en bra rigg där.

Jo, det är iallafall den skärmen jag skulle ha kört på i ditt fall. Då slipper du ju sitta och cheesa med ögonen.:D

Frer8833:
Jag läste nyss att det behövs hdmi 2.1 eller DP 1.4 för att överföra 4k 120hz till TV-n från datorn. Då behövs också Nvidias senaste starkaste GPU RTX 6000 som har DP 1.4 och nån nyaste starkaste, tror jag, dator-CPU. Har TV-toppmodellerna som du nämnde hdmi 2.1 eller dp 1.4? Annars får jag glömma på ett tag att spela på 4k 120hz. Swedx har paneler på 4k 120hz (visste du inte detta?) men de har bara hdmi 2.0, så jag skrev till dem att uppdatera display-kontakten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av MasterZeroFlash:

Mus har jag, men tangentbord, hmm: Typ den här även om den e billig? http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/30892-de...

Eller kanske den här: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/140486-l...

(Jag frågar för att ibland kan saker vara för billiga, dvs rena rama skiten)

Inet's stationära, då menade du den här eller? http://www.inet.se/produkt/1517202/inet-speldator-amd-ultra-2...

Skärmen du tipsade om såg rätt nice ut.

Köp inte deltaco tangentbordet, jag hade ett sådant och det är helt värdelöst. Det glider runt på bordet och knapparna känns som svampar. Efter att jag hade använt det i en vecka så var entertangenten, mellanslagstangenten och lite annat sönder.

Chassi: Fractal Design Define R4|Moderkort: Gigabyte P85 D3-ATX|CPU: Intel Core I5 4670K|GPU: MSI GEFORCE GTX 770|PSU: Corsair cx750|A-data 128gb ssd| Western Digital Caviar black 1TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av morganF:

Köp inte deltaco tangentbordet, jag hade ett sådant och det är helt värdelöst. Det glider runt på bordet och knapparna känns som svampar. Efter att jag hade använt det i en vecka så var entertangenten, mellanslagstangenten och lite annat sönder.

Beställde denna (http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/111587-m...) i samma veva som jag köpte lite annat, verkar snygg å hade bra omdöme, relativt billig också, så inte hela världen om den visar sig floppa. Det du beskriver om deltaco var väl lite det som jag oroade mig för, saker kan vara FÖR billiga.

Strip the flesh! Salt the wound! *Manical laughter*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå. :)
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av MasterZeroFlash:

Beställde denna (http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/111587-m...) i samma veva som jag köpte lite annat, verkar snygg å hade bra omdöme, relativt billig också, så inte hela världen om den visar sig floppa. Det du beskriver om deltaco var väl lite det som jag oroade mig för, saker kan vara FÖR billiga.

Oh, jä va iver.
Ja men då har du ett bra tangentbord iallafall.

Frer8833:
Jag läste nyss att det behövs hdmi 2.1 eller DP 1.4 för att överföra 4k 120hz till TV-n från datorn. Då behövs också Nvidias senaste starkaste GPU RTX 6000 som har DP 1.4 och nån nyaste starkaste, tror jag, dator-CPU. Har TV-toppmodellerna som du nämnde hdmi 2.1 eller dp 1.4? Annars får jag glömma på ett tag att spela på 4k 120hz. Swedx har paneler på 4k 120hz (visste du inte detta?) men de har bara hdmi 2.0, så jag skrev till dem att uppdatera display-kontakten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Lifooz:

Oh, jä va iver.
Ja men då har du ett bra tangentbord iallafall.

Haha ja, och jag verkar vara en av få som tycker den ser skitsnygg ut också!

Strip the flesh! Salt the wound! *Manical laughter*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå. :)
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av MasterZeroFlash:

Haha ja, och jag verkar vara en av få som tycker den ser skitsnygg ut också!

Hade den funnits med nVidia-grönt så hade jag köpt direkt.
(OBS jag har AMD kort så ingen fanboy varning alls)

Frer8833:
Jag läste nyss att det behövs hdmi 2.1 eller DP 1.4 för att överföra 4k 120hz till TV-n från datorn. Då behövs också Nvidias senaste starkaste GPU RTX 6000 som har DP 1.4 och nån nyaste starkaste, tror jag, dator-CPU. Har TV-toppmodellerna som du nämnde hdmi 2.1 eller dp 1.4? Annars får jag glömma på ett tag att spela på 4k 120hz. Swedx har paneler på 4k 120hz (visste du inte detta?) men de har bara hdmi 2.0, så jag skrev till dem att uppdatera display-kontakten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Lifooz:

Hade den funnits med nVidia-grönt så hade jag köpt direkt.
(OBS jag har AMD kort så ingen fanboy varning alls)

Heh, för mig var det tvärtom: Det var det röda som gjorde mig "kär"

Strip the flesh! Salt the wound! *Manical laughter*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå. :)
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av MasterZeroFlash:

Heh, för mig var det tvärtom: Det var det röda som gjorde mig "kär"

Din lille AMDare där.:D

Frer8833:
Jag läste nyss att det behövs hdmi 2.1 eller DP 1.4 för att överföra 4k 120hz till TV-n från datorn. Då behövs också Nvidias senaste starkaste GPU RTX 6000 som har DP 1.4 och nån nyaste starkaste, tror jag, dator-CPU. Har TV-toppmodellerna som du nämnde hdmi 2.1 eller dp 1.4? Annars får jag glömma på ett tag att spela på 4k 120hz. Swedx har paneler på 4k 120hz (visste du inte detta?) men de har bara hdmi 2.0, så jag skrev till dem att uppdatera display-kontakten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Lifooz:

Din lille AMDare där.:D

Nah, jag gillar bara vissa nyanser av rött helt enkelt.

Strip the flesh! Salt the wound! *Manical laughter*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Okt 2014

Soon.... @__@

Strip the flesh! Salt the wound! *Manical laughter*