Installation av win7, Samsung 840evo... Blir galen, hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uthammar
Registrerad
Jun 2003

Installation av win7, Samsung 840evo... Blir galen, hjälp!

Ja, som titeln säger har ja försökt hjälpa en polare me å lägga in win7 på hans burk i flera timmar nu. Har haft massvis me strul x(. Nu fick vi upp detta meddelande nån stans efter 81% in i installen:

.

I början gick de inte alls, efter lite läsande har vi konverterat disken från gpt till mbr via diskpart, har testat 2 olika usb-minnen samt en skiva (kan tilläggas att skivan även under dagen använts för installation på en annan burk utan minsta problem). Har uppdaterat bios på moderkortet (Gigabyte GA-890GPA-UD3H). I bios har vi ställt in AHCI. E väldigt färsk när de gäller ssd-diskar men på nåt vis känns de som de e just den som ställer till de i detta fall =/...

[Chassi] Corsair Carbide Air 540 [MB] MSI Z97 Gaming 5 [CPU] Intel Core i7 4790K [RAM] Crucial BallistiX Sport 1600MHz 16GB [GFX] GeForce GTX 780 Ti SLI [PSU] Evga Supernova G2 1000w [HDD] Intel 530 180gb, Samsung 840 evo 500gb, WD green 2tb [Kylning] Custom loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

Ladda ner den vanilla versionen du har nyckel för direkt från microsoft. Jag antar att det är -

Windows 7 64-bit Professional x64 Swedish

Extrahera från iso:n till en USB disk (välj en som är pålitlig och inte 19,90 från statoil med hello kitty på) efter du förberett USB disken enligt nedan. Se till att koppla bort alla hårddiskar förutom den du ska installera på. Boota sedan från USBn.

Det borde fungera. Gör det inte det, får vi klura vidare.

1.
Insert the USB drive into the computer, and make sure you can see it in Explorer.

2.
Launch a Command Prompt. All typing from this point will be done in this same window.

3.
Type: DISKPART {ENTER}
This will start DISKPART.exe, which we will use to get this drive formatted and bootable.

4.
Type: list disk {ENTER}
This will give you a list of installed disks, but they are labeled using the disk's number, not the name or drive letter (though it does show the size). If you are not sure which disk you want, open Disk Management, they are listed by all three identifiers there.

WARNING:
If you select the wrong disk here, you will lose data, and possible overwrite your OS. Be sure you have the right disk selected.

5.
Type: select disk x {ENTER}
Where x = the disk number you want to format.

In the case of the example image it would be Disk 3, so to select the disk, type: select disk 3 {ENTER}

Remember to substitute the correct number for the disk you want to select.

6.
Type: clean {ENTER}
This will wipe the disk.

7.
Type: create partition primary {ENTER}
This will create a new partition on the drive.

8.
Type: select partition 1 {ENTER}
This will select the partition you just created.

9.
Type: active {ENTER}
This will set the partition to active (this is what allows a computer to boot from a drive).

10.
Type: FORMAT FS=FAT32 {ENTER}
Wait for it to get to 100% complete, this will format the drive using the Fat32 file system.

11.
Type ASSIGN {ENTER}
This will assign a drive letter to the drive in Explorer.

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uthammar
Registrerad
Jun 2003

Nu har de löst sej, redan xD... De slutade me att vi fick installera win7 på hans gamla lagringsdisk för att sedan klona över till ssdn, de känns ju inte som ett optimalt sätt direkt men de va de enda som funkade... Så i runda drag har de tagit 9h å installera ett os =/...

[Chassi] Corsair Carbide Air 540 [MB] MSI Z97 Gaming 5 [CPU] Intel Core i7 4790K [RAM] Crucial BallistiX Sport 1600MHz 16GB [GFX] GeForce GTX 780 Ti SLI [PSU] Evga Supernova G2 1000w [HDD] Intel 530 180gb, Samsung 840 evo 500gb, WD green 2tb [Kylning] Custom loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uthammar
Registrerad
Jun 2003

Uppdatering: Burken klarade nån timme innan de började fela me blåskärmar å program som slutade fungera... Slängde i en Intel 530 istället för 840evon å hittills har inte ett problem dykt upp...

[Chassi] Corsair Carbide Air 540 [MB] MSI Z97 Gaming 5 [CPU] Intel Core i7 4790K [RAM] Crucial BallistiX Sport 1600MHz 16GB [GFX] GeForce GTX 780 Ti SLI [PSU] Evga Supernova G2 1000w [HDD] Intel 530 180gb, Samsung 840 evo 500gb, WD green 2tb [Kylning] Custom loop

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Klyrre:

Uppdatering: Burken klarade nån timme innan de började fela me blåskärmar å program som slutade fungera... Slängde i en Intel 530 istället för 840evon å hittills har inte ett problem dykt upp...

Det låter som om den burken inte är helt ok?! Testa minnet på den med memtest86+ en sticka i taget. Vilken Satakontakt är det ni använder?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uthammar
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av Jalle64:

Det låter som om den burken inte är helt ok?! Testa minnet på den med memtest86+ en sticka i taget. Vilken Satakontakt är det ni använder?

De e min gamla burk som en polare övertagit, har dock aldrig suttit ssd i innan... Under min ägo me mekanisk disk har den inte blåskärmat en enda gång va ja kan minnas... Hur som så har ja den inte i närheten å kan kolla närmare nu men vill minnas att vi satte disken i sata0...

[Chassi] Corsair Carbide Air 540 [MB] MSI Z97 Gaming 5 [CPU] Intel Core i7 4790K [RAM] Crucial BallistiX Sport 1600MHz 16GB [GFX] GeForce GTX 780 Ti SLI [PSU] Evga Supernova G2 1000w [HDD] Intel 530 180gb, Samsung 840 evo 500gb, WD green 2tb [Kylning] Custom loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Klyrre:

De e min gamla burk som en polare övertagit, har dock aldrig suttit ssd i innan... Under min ägo me mekanisk disk har den inte blåskärmat en enda gång va ja kan minnas... Hur som så har ja den inte i närheten å kan kolla närmare nu men vill minnas att vi satte disken i sata0...

Om den fungerar nu när du bytt disk är det troligt att disken är defekt.
Men notera att en SSD lastar resten av datorn betydligt hårdare än mekanisk disk, så allt från kylning till nätaggregat kan visa sina svaga sidor om den inte hårdtestats tidigare.
Detta pga normalt väntar datorn på att hårddisken ska hämta all info och skriva allt. SSDn gör detta så snabbt att det ofta är CPU eller annan hårdvara som begränsar hur fort det nu kan gå, och då jobbar allt hårdare för att hänga med SSDn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uthammar
Registrerad
Jun 2003

Kan nämna specs lite snabbt. Phenom 2 965be @stock med H60i pnp, 4x2gb ram, 7970 samt en lagringsdisk. Drivs av cx500. När ja hade burken satt de ett hx520 i å ytterligare 3 diskar... Börjar oxå misstänka defekt ssd alt kompabilitetsproblem... För som sagt, me ssdn från intel rullar allt på som de ska...

Skickades från m.sweclockers.com

[Chassi] Corsair Carbide Air 540 [MB] MSI Z97 Gaming 5 [CPU] Intel Core i7 4790K [RAM] Crucial BallistiX Sport 1600MHz 16GB [GFX] GeForce GTX 780 Ti SLI [PSU] Evga Supernova G2 1000w [HDD] Intel 530 180gb, Samsung 840 evo 500gb, WD green 2tb [Kylning] Custom loop