Hjälp kring köp av gaminglaptop

Permalänk

Hjälp kring köp av gaminglaptop

Har gjort research på vilken gaminglaptop jag ska införskaffa under ett par veckors tid nu och har siktet inställt på en ASUS ROG G751JY. Den har tillräckligt med kraft och kylning för att funka för spel och allt annat jag vill ha den till och kommer dessutom inte bli helt värdelös efter ett år eller två. Anledningen till att jag köper en laptop istället för en stationär är för att jag ska jobba utomlands i ca ett halvår och vill kunna få med mig den, samt att jag kommer att veckopendla efteråt och även då kommer att vilja ta den med mig.

Ska precis till att beställa när jag klickar in mig på ett alternativ som förbryllar mig något.

Hos i princip varenda onlineaffär är priset för detta monster 18 990 kr. NetOnNet, Inet, Komplett, Webhallen osv.
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-17-tum/asus-rogg751jy-t7058h/210160.3004/

Så plötsligt snubblar jag på att MediaMarkt online har den för ca 1500 kr billigare:
http://www.mediamarkt.se/mcs/product/ASUS-G751JY-T7103H,90952,510479,1683479.html?langId=-16#specifikation

Känns lite lagom lurigt att de skulle vara den enda butiken i hela Sverige som har den till såpass mycket billigare pris. Det verkar inte finnas någon skillnad i spec för dessa två vilket får mig att tro att det är exakt samma dator, exakt samma paket. Benämningsmässigt skiljer sig dock namnet.

Hos alla butiker som har datorn för 18 990 kr heter den "ASUS ROG G751JY-T7105H". Hos MediaMarkt heter den "ASUS G751JY-T7103H". Har även försökt ringa och fråga vad detta binummer faktiskt står för; om det kan vara så att det är något annat slags tillbehör som följer med eller inte med denna benämning. De hävdar på MM dock att det är exakt samma dator och talar om att deras pris helt enkelt är bättre.

Väljer därför att fråga er på Sweclockers; vad tror/tycker ni skillnaden är?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Enda skillnanden tycks vara att den dyrar modellen på NetOnNet har Bluray läsare medans Asus G751JY-T7103H endast har dvd läsare. Sistnämnda kostar för övrig 18 990 hos övriga återförsäljare, således bra pris hos MM. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2855223

Permalänk

Aha. Just läsare/brännare är av väldigt liten betydelse för mig så jag kommer högst troligen lägga beställningen hos MM. Tack för ett väldigt snabbt svar med precis den informationen jag var ute efter! Uppskattas väldigt mycket!