Erfarenhet av Acer Aspire V5-561?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2014

Erfarenhet av Acer Aspire V5-561?

Har någon erfarenhet av hur kvallan är på skärmen på Acer Aspire V5-561? Finns en variant med FullHD skärm och webhallen har grymt bra pris med tanke på specen tycker jag (4990kr). All övrig spec är egentligen mer än jag behöver men är osäker på skärmen bara.

Länk Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2879554
Länk webhallen: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207852-a...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2014

Det blev en beställning ändå, får väl återkomma med egna synpunkter när den dyker upp. Väldigt bra spec för pengarna iaf.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2014

Svarar mig själv om någon i framtiden är intresserad av att köpa samma modell.

Har kört datorn i 2dgr nu och har fått mig en någorlunda uppfattning. Byggkvaliten är som förväntat, helt ok men inget exklusivt direkt. Skärmen har TN-panel och ska du sitta vädligt mycket framför den skulle jag rekommendera något bättre. Svärtan är inget vidare (men det är gemensamt för alla TN skärmar jag sett). Däremot så vann den ganska mycket på att kalibreras, blev rätt stor skillnad till det bättre.

Av någon märklig anledning så var skalningen på program inställd till 125% default. Kör mycket aktietradingprogram och de såg riktigt hemska och oskarpa ut, det såg för tragiskt ut och jag var först orolig om skärmen var så kass. Efter att ha ändrat till att alltid köra på 100% skalning ser det dock bra ut.

För att summera så tycker jag att 4990kr för en laptop med i7 processor, fullHD skärm, 8Gb minne och en terabytedisk var ett kap. Mycket nöjd med köpet och den funkar fint till det jag ska använda den till.