OCZ Vector 256GB Fungerar inte, segar ner hela datorn när inkopplad. Stort behov av hjälp

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Apr 2011

OCZ Vector 256GB Fungerar inte, segar ner hela datorn när inkopplad. Stort behov av hjälp

Hej.
Min OCZ Vector har slutat att fungera, den hittas inte av varken enhetshanteraren eller BIOS. Om inkopplad med ström samt SATA kabel segar den ner hela uppstarten av datorn, det tar över en minut att gå in i BIOS när det vanligen tar 5 sekunder utan enheten inkopplad. Detta händer alltså bara när SATA kabel samt strömkabel används, ifall bara strömkabeln används händer ingenting.
Så min första gissning var att SATA kabeln var trasig men så är inte fallet, har även provat att koppla in SSD:n i en annan dator och samma sak sker där, datorn blir avsevärt segare vid uppstart TROTS att enheten inte upptäcks någonstans.

Har försökt att finna en lösning till detta problem en väldigt lång tid nu då min garanti på enheten har gått ut. Finns det någon som har något tips? Går det på något sätt att uppdatera dess firmware/återställa den på något sätt trots att den inte upptäcks? Eller är hoppet helt enkelt ute för enheten.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Intel Core i7 4790k 4GHz | ADATA 16GB CL9 1600MHz | Geforce GTX 680 | EVGA Supernova G2 750W | Samsung 850 EVO 500GB | Corsair Hydro H100i

Bildskärm: Acer 27" Predator XB270HU D

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007

Är den äldre än tre år? Om inte så går den ju fortfarande att reklamera. Annars tror jag att hoppet är ute.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av jeppe3:

Går det på något sätt att uppdatera dess firmware/återställa den på något sätt trots att den inte upptäcks? Eller är hoppet helt enkelt ute för enheten.

Om inte disken kan kommunicera så är det kört.
Vet av erfarnenhet att ibland kan man lyckas om man ändra läge. Tex från AHCI-SATA till IDE. Notera dock att du inte kommer kunna boota normalt med detta, utan du får i så fall försöka spara/rädda vad du kan och ev göra en secure erase i hopp om att det återställer den.

Annars är det RMA om du har garanti kvar, som gäller.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Paddanx:

Om inte disken kan kommunicera så är det kört.
Vet av erfarnenhet att ibland kan man lyckas om man ändra läge. Tex från AHCI-SATA till IDE. Notera dock att du inte kommer kunna boota normalt med detta, utan du får i så fall försöka spara/rädda vad du kan och ev göra en secure erase i hopp om att det återställer den.

Annars är det RMA om du har garanti kvar, som gäller.

Mitt sista försök innan jag gav upp var att bränna OCZ Toolbox på en CD, ändra till IDE och boota upp därifrån för att se om disken hittas i deras program, men icke.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Intel Core i7 4790k 4GHz | ADATA 16GB CL9 1600MHz | Geforce GTX 680 | EVGA Supernova G2 750W | Samsung 850 EVO 500GB | Corsair Hydro H100i

Bildskärm: Acer 27" Predator XB270HU D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av jeppe3:

Mitt sista försök innan jag gav upp var att bränna OCZ Toolbox på en CD, ändra till IDE och boota upp därifrån för att se om disken hittas i deras program, men icke.

Då är det tyvärr en dyr pappersvikt du har.
Kolla med garantin, om du kan få en ny...