Konstigt SSD beteende mellan extern och laptop. Förlorad data? *löst*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2004

Konstigt SSD beteende mellan extern och laptop. Förlorad data? *löst*

Hej!
Vill fråga efter lite hjälp.

Jag har problem med en ssd som suttit i en laptop som jag använt tillfället som extern disk i brist på annat.

1. En Crucial M100 som suttit i en Dell E4300.
2. Behövt göra backup på filerna i en nyare laptop som skulle på service. Tagit ut den och satt den i en Deltaco USB 3 2.5" case.
3. Flyttat över filer och lagt dem på SSD.
4. Senare monterad in SSDn tillbaka till Dell E4300 för att köra den som laptop så länge de andra är borta.

Problemet är att de nya filerna verkar ha försvunnit. Samt att laptopen visade sig vara sist satt i viloläge. Vid senare omstart gjorde den någon sorts reset och hamnade i en mix av hur den var när den levererades, men med alla program och gamla dokument intakta. Fast inget fungerar.

Vad är det som kan ha hänt? Går det att återställa från SSD månntro?
Kör en Recuva deepscan just nu för att se om jag kan hitta 40 GB data.

mvh
Regert.

Uppdatering
Löst det. Det gick att återskapa filerna, men det krävde dels massvis med sökningar och tog tid. Det som verkar vara viktigt är att inte låta TRIM köras på SSDn samt att man inte använder till något annat förrän man räddat allt som man vill ha kvar.

Laptop: HP Spectre X2 13.3.
WS : AMD PII X6 1100 Thuban. ASUS Crosshair IV Formula, 16 GB RAM, XFX Radeon HD 6970 Ref, SSD + HDD i en mix.
WS II: i7 , Gigabyte mb, 12 GB RAM, HD 5970. Windows 10 Tech Preview.