Enkel, bra och smidig trådlös backup

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2006

Enkel, bra och smidig trådlös backup

I huset har vi Windows- och Imac datorer. IPhones och Android telefoner, Apple TV, samt en systemkamera med trådlös uppkoppling. Det värsta av allt är att det är en sabla röra med främst bilder, men även dokument.

Har länge tänkt på en trådlös backup för att göra härvan bättre och också framförallt ha en backup på ett ställe till. En del bilder är på Dropbox också och på Icloud.

Problemet är att alla lösningar verkar dyra och krångliga för en "novis". Finns det, bra och smidig lösning? Söker tips!? Det ska vara en bra lösning över lång tid.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Mar 2010

Själv kör jag ownCloud. Samma upplägg som OneDrive/Dropbox/Google Drive/iCloud Drive etc.
Du har alltså en klient du installerar på din Mac/Android-telefon/iPhone/PC etc. som synkroniserar upp dina filer till "molnet".

Vad är då fördelen med ownCloud? Precis som namnet låter är det ett "eget moln". Du installerar alltså serverprogramvaran på en server i det egna hemmet. För ännu säkrare backup kan du även med ganska enkla metoder (inga som finns inbyggt till ownCloud dock) replikera datan offsite till t.ex. ett NAS eller liknande som du sätter hos en vän eller kanske på jobbet.