Klona hdd-ssd, vad behöver jag?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Jan 2011

Klona hdd-ssd, vad behöver jag?

Hej.
Ska klona disken från denna http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/208015-asus_vm60-g010r_i3-3217u-4gb-500gb-intel_hd-win_8 då disken är väldigt slö.
Funderar på denna disk, men undrar om någon här vet om det följer med kloningsmjukvara med den hårddisken?
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/harddisk/ssd-/intel-530series120gb/194333.7072/ Och sen undrar jag, det står ju hela tiden här att folk klonar sina diskar, men måste man köpa till någon docka eller sladdar? Alla kan väl inte ha sånt hemma utan det tillkommer? Innebär det då 350 kr extra för kloningen? Men kan tillägga jag betalar det om det är det enklaste sättet.
Tacksam för hjälp

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014

Här finns Intels egna migreringsmjukvara.
Jag gissar att det enklaste/tryggaste sättet att migrera är att koppla in bägge diskarna på moderkortets SATA-kontroller, men programvaran ska tydligen klara av migrering via USB-till-SATA-docka.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Jan 2011

Hej, det är ju en liten htcp. Jag tror inte jag kommer åt moderkortets sata kontroller.
När jag öppnade den kom jag bara åt en sata och en strömkälla som var till hårddisken. Men det kanske går att öppna den mer som jag inte sett. Den har ju inte heller någon cd läsare och jag har ingen extern.
Men du menar att jag kan låta hdd sitta kvar och klona ssd via usb till sata docka alltså. Och sen köra programvaran du länkade via usb minne? Och sen när det är klart så stoppar man bara in ssd?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljungby
Registrerad
Jun 2014

Halloj, köpte själv nyss en samsung ssd där medföljande mjukvara inte alls funkade riktigt bra, och använde mig därför utav http://www.macrium.com/ ist vilket jag varmt kan rekommendera som alternativ.