Kan inte ändra ahci, hittar inte min gamla SSD och hur tog man bort löseninloggningen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Okt 2009

Kan inte ändra ahci, hittar inte min gamla SSD och hur tog man bort löseninloggningen

Jag har precis instalerat Win 8

1 Efter försökte jag ändra från IDE till AHCI
Men då startar inte Windows.

2 Min gamla SSD med Windows på hittas inte i Bios efter installationen. Hade den urkopplad vid installationen.

3 Jag hade så man kom direkt in till Windows utan att skriva lösen innan men jag mins inte hur man tog bort lösenordsskyddet.

Windows 10 64 Corsair AX 860
CPU i7 6700K @ 4,00GHz PNY GTX 980 Ti XLR8 6 Gb
MSI Z170A SLI Plus Corsair DDR4 2800MHz 16GB 4x4GB
120 Gb Agility III 1 TB WD Caviar Black

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av Casper_83:

Jag har precis instalerat Win 8

1 Efter försökte jag ändra från IDE till AHCI
Men då startar inte Windows.

2 Min gamla SSD med Windows på hittas inte i Bios efter installationen. Hade den urkopplad vid installationen.

3 Jag hade så man kom direkt in till Windows utan att skriva lösen innan men jag mins inte hur man tog bort lösenordsskyddet.

1. Du ändrar till AHCI INNAN du installerar Windows. Det går att ändra efteråt. Googla eller sök här på SweClockers så hittar du hur man ändrar

3. Samma här. Googla så hittar du det på nolltid

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-8-aft...

Lite längre ned på sidan finns en färdig fil men skulle rekommendera göra det manuellt ändå. Skippa "Updated method" och ändra bara i registret.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Okt 2009

Inget av det fungerade så jag installerade om
Men stort tack för hjälpen.

Nu till frågan ang. Min gamla SSD? Varför kan jag inte hitta den i Bios?

Windows 10 64 Corsair AX 860
CPU i7 6700K @ 4,00GHz PNY GTX 980 Ti XLR8 6 Gb
MSI Z170A SLI Plus Corsair DDR4 2800MHz 16GB 4x4GB
120 Gb Agility III 1 TB WD Caviar Black

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av Casper_83:

Nu till frågan ang. Min gamla SSD? Varför kan jag inte hitta den i Bios?

Kanske du flyttade den till en port vars kontroller är avstängd eller så är porten kanske i raidläge och då måste du definiera upp en array först, en ensam disk ska nog definieras som jbod.
Eller så är det kanske nått fel, typ dålig kabel.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppland
Registrerad
Dec 2009

För att logga in utan lösen så skriv i 'kör' control userpasswords2, välj användare och bocka ur bocken, ange lösen....blabla

CPU I5 2500K@4,6Ghz |EVGA GTX 1060 SC 11209p 3DMark |Ram 16GB CorsAir DDR3 Vengence |Antec P182| ASUS SaberTooth Z77 | SSD Intel 320 120GB |CorsAir 650W | Samsung 24" @1920*1200 | Win 10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av mrqaffe:

Kanske du flyttade den till en port vars kontroller är avstängd eller så är porten kanske i raidläge och då måste du definiera upp en array först, en ensam disk ska nog definieras som jbod.
Eller så är det kanske nått fel, typ dålig kabel.

Tack!
Jag flyttade den till en annan port, nu fungerar den.

Skrivet av Matwik:

För att logga in utan lösen så skriv i 'kör' control userpasswords2, välj användare och bocka ur bocken, ange lösen....blabla

Tack!

Windows 10 64 Corsair AX 860
CPU i7 6700K @ 4,00GHz PNY GTX 980 Ti XLR8 6 Gb
MSI Z170A SLI Plus Corsair DDR4 2800MHz 16GB 4x4GB
120 Gb Agility III 1 TB WD Caviar Black