Civilingenjör i teknisk fysik rengör sopkärl

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne o halland
Registrerad
Jan 2005

Civilingenjör i teknisk fysik rengör sopkärl

Halloj.
Blev nominerad i IPSO CHALLENGE 2014
http://www.ipso-alliance.org/challenge/ipso-challenge-2014-in...
där bla Google betalade flyg och hotell till Chicago i 2 veckor för att visa mitt examensarbete för deras jury och sedan stå på deras mässa.
www.sensorsmag.com/sensors-expo
Var med i TV8 programmet Draknästet som ska sändas den 2 februari 2015 där jag fick alla 5 investerarna att finansiera mitt examensarbete.
Vi syns 20 sek in i videon med robotar på golvet. Har inte fått pengarna.
https://www.facebook.com/photo.php?v=757064894306456
Men jag har sökt alla typer av arbete i ca 2 års tid och det enda jag fått nu är genom bekant.
Jag rengör sopkärl med högtrycksspruta och står i en fontän av sopor varje dag.
Här är bilder från mitt jobb.
https://plus.google.com/+MagnusIvarssonjlivingstonsg/posts/i5...
Jag har en internationell titel Master of Science in Engineering Physics från LTH och duschar i sopor varje dag.
www.expressen.se/gt/civilingenjoren-som-gor-allt-for-ett-jobb...
Jag hade förväntat mig bättre jobb efter examen.

Det pratas om ingenjörsbrist!!!

M.Sc. Magnus

"Frågan är om tillståndet i världen någonsin kommer att bli beviljat"
Starta Förenade Religionerna , FR för guds skull........ :D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
luleå
Registrerad
Okt 2004

Oj, kommer ihåg tråden här på swec för länge sedan om dessa robotar.

alla forumedlemmar skapar glädje.
vissa när de loggar in.
andra när de loggar ut.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Apr 2007

Hur har du sökt jobb? Kan du tänka dig studera vidare, eller lägga om och läsa yrkesutbildning för att säkra ett mer välbetalt och mindre smutsigt jobb? Varför har du inte jobbat inom industrin, trots din inriktning mot spelbranschen?

Känner till fåtal flera som dig, som satsat på just civ.ing och därefter frågat sig varför de inte får jobb. Jag tror att hemligheten ligger i själva frågan. Istället för att fråga sig hur man får jobb så gäller det att genomsyra sig med frågan hur man ska ta betalt för sin tid.

Precis som jag inte kan komma in på hemtjänsten med attityden att jag minnsan ska ha arbete så kan inte en exad civ.ing. förvänta sig att första hundra ska nappa på endast ett utbildningsbevis. I hemtjänsten behöver jag någon som helst minsta social kompetens, som civ.ing behöver jag detsamma men av en annan anledning.
Trots allt, det är alltid människor man i slutändan kommer att arbeta med.

På det hela betyder en utbildning endast att man så att säga har uppfyllt minimikrav och är redo att bakas med riktig kunskap som man endast får genom arbete. Om man inte lyckas bevisa att man klarar mer än halvvägs så drar arbetsgivaren såklart öronen åt sig, vilket så klart sållar bort de som från början får svårt att skaffa sig någon träning ute på arbetsmarknaden. Tror bud_bundy skulle skriva ungefär detsamma. Eller möjligtvis att utbildning är en snabb och smärtfri start, w/e.

Möjligt att alternativen för dig är småskaligt eget företagande undertiden du spolar kärl, alternativt omläggning/vidareutbildning.

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Nov 2010

Att få jobb är lite som att fixa en tjej. Tjejer skiter fullständigt i hur länge man har varit singel och har man fel attityd eller på något sätt är annorlunda så gäller det att ha extremt mycket pengar, vilket översätt till arbetsmarknaden är att en masterexamen inte räcker om man har fel på detta.
Och mest attraktiv är man om man självklart redan har ett fast jobb/tjej som man har barn med.

Teknisk fysik är annars en lite "udda utbildning", med det menar jag att du har mycket mer matematik än vad som krävs för många jobb och att det finns risk att du lämnar företaget. Jag själv har haft inne personer från teknisk fysik på intervju, men insett att visst de skulle klara av jobbet galant, men de skulle inte bli långvariga vilket är en förlust för oss då det kostar att lära upp någon.
Nu finns det självklart många jobb som passar teknisk fysikare, men det är något att tänka på när man söker jobb.

Ditt nuvarande jobb skulle jag tyvärr säga att den har försämrat dina jobbchanser och det finns inget du nu kan göra något åt det.
För OM du hade varit arbetslös i 2år så hade du kunnat söka jobb genom nystartsbidrag vilket gör dig billgare, du hade också kunnat erbjuda att börjat som praktikant.

Mitt råd till dig nu är att stenhårt satsa på att bli bättre på programmering, jag vet ej dina kunskaper innan. För inom programmering/systemutvecklare finns det gott om jobb och då är det jättebra att du kan visa upp något.
Jag vet inte vad du har läst, men mikrodatorer och sånt är tyvärr en rätt så död marknad i sverige då det gör mycket utomlands, däremot C#, Java och diverse webprogrammeringstekniker är riktigt heta.

Gått över till enbart Google Chromebook på klientsidan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2008

Du tror inte att det kan vara någon social bit som hindrar dig att få en anställning? Social kompetens är faktiskt viktigt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
*
Registrerad
Feb 2004

Hur många arbetsgivare har du ringt och pratat med innan du skickade in din ansökan?
Hur många rekryterare har du frågat om feedback efter det att du inte fått jobbet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2006

Skulle nog tyvärr säga att du har helt rätt när där skriver hur mycket kontakter betyder. De flesta jobb verkar tillsättas den vägen.
Då vet arbetsgivaren att personen inte är vem som helst, utan någon på företaget har förtroende för och kan intyga är "vettig".
Det här är ju naturligtvis svårt att göra så mycket åt om man inte har kontakter, annat än att försöka umgås med folk och skaffa sig kontakter. Det är ju dock inte det lättaste om man inte är väldigt social av sig.

Något jag vet att arbetsgivare intresserar sig väldigt mycket för är om man gjort något slags hemmaprojekt inom ämnet man vill ha jobb inom (tex något litet spel eller program om man söker jobb inom den branschen). Det imponerar mycket och visar att man har intresse inom jobbet man söker och därmed också troligen stannar inom det jobbet.
IT-jobb blir allt mer vanliga verkar det som. Dock verkar inte spelbranschen vara det bästa valet här. Folk verkar få slita hund med dåliga arbetstider och dåliga löner (undantag finns). Mer "vanliga" programmerings och IT jobb torde dock vara vettigt.

Så idealet vore att fokusera på någonting som intresserar dig, gör ett eller flera små projekt inom detta. Leta upp företag som sysslar med detta eller närliggande. Spontanansök till dem och beskriv att du förstått vad de gör och varför du vill jobba där och berätta om dina projekt. Det bästa vore som sagt om du kunde hitta någon kontakt på företaget som kan prata väl om dig.

Som andra delvis anknyter till så kan din utbildning gör det svårt för dig att få enklare jobb som inte kräver så mycket, tyvärr.
Arbetsgivare kan vara lite nojiga över att folk söker sig till något mer kvalificerat jobb.
Ansträng dig inte för mycket att söka sådana jobb. Det blir mest slöseri med tid.

Namn : Jesper | Ålder : 42 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005

Att det är brist på ingenjörer betyder inte att det är brist på ALLA typer av ingenjörer. Teknisk fysik känns som ett väldigt smalt område om jag ska vara ärlig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2012

Att du skriver att du hade förväntat dig ett bättre jobb indikerar ju lite av problemet. Ingen står och ger dig ett jobb efter en examen, du måste själv se till att få det.

Sedan får du ju se vilka jobb du söker? Det kanske inte finns allt för mycket arbete inom smala områden, med TF i bagaget kan en duktig och social person enkelt göra karriär inom bank/finans.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av ozo64:

Att det är brist på ingenjörer betyder inte att det är brist på ALLA typer av ingenjörer. Teknisk fysik känns som ett väldigt smalt område om jag ska vara ärlig.

Nja, snarare är det väldigt brett, men samtidigt inte specialiserat på något särskilt.
Just "teknisk fysik" är bara en specialinriktning på den linjen, men grunden som civilingenjör är användbar för många olika arbeten.
Dock saknar linjen en direkt specialisering inom något för arbetsmarknaden nyttigt område, vilket kan vara ett problem.
Många får dock jobb ändå, inom något annat än just "teknisk fysik", där de sedan lär upp sig inom det specifika området på jobbet. Tekniska fysiker har, enligt min erfarenhet, ett bra rykte om sig att vara bra på att snabbt sätta sig in i det mesta.

Namn : Jesper | Ålder : 42 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
V-ås - är jag inte söt?
Registrerad
Jul 2001

Du ser inte direkt ut att vara 20 år gammal. Har du provat att bli yngre? Sådant är faktiskt viktigt för potentiella arbetsgivare (och/eller flickvänner.)

Skämt åsido, det verkar faktiskt väldigt svårt att få jobb utan kontakter. Alla mina anställningar har jag fått via kontakter. Nu är jag själv i behov av nytt jobb och jag har inte direkt vårdat mitt kontaktnät, samtidigt som jag närmar mig 40 med raska steg. Det kan bli knapert framöver. Finns det någon plats bland soporna för mig, tro?

Coola låtar i massor!
http://revolvermen.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
*
Registrerad
Feb 2004

Fan alltså vad folk snackar om kontakter, jag har skaffat alla mina jobb utan att ha några kontakter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av mattoys:

Fan alltså vad folk snackar om kontakter, jag har skaffat alla mina jobb utan att ha några kontakter.

Samma här, kontakter är ofta överdrivet för den stora skaran av "mellan-kvalificerade" jobb.
Det handlar enkelt att man ska ha något att erbjuda arbetsgivaren och att man ska visa att man är en bättre kandidat än de andra som är intresserade av tjänsten. Det räcker då inte att hänvisa att man för länge sedan läste en utbildning, utan vad kan du just nu som att arbetsgivaren sparar eller tjänar pengar?
Många utbildningar är dessutom färskutbildningar, inte det att de fysikaliska lagarna har ändrats så mycket de senaste åren utan att verktygen som man använder har förändrats.

Så det TS bör göra för att få bra jobb är att för arbetsgivare visa upp något imponerande som han har gjort på senare tid. Och det imponerande ska då såklart vara emot det jobbet som han söker. Robotarna han håller på med visst, men det finns tyvärr inte så många jobb inom det området i landet.

Gått över till enbart Google Chromebook på klientsidan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
@home
Registrerad
Maj 2005

Varningsklockorna ringer hos arbetsgivarna.
Ju längre tid du är utan ett kvalificerat jobb destå svårare kommer det att bli.
Din approach verkar vara att skylta med din examen. Försök istället visa upp din personlighets starka sidor.

I'm Winston Wolfe. I solve problems.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av matti4s:

Varningsklockorna ringer hos arbetsgivarna.
Ju längre tid du är utan ett kvalificerat jobb destå svårare kommer det att bli.
Din approach verkar vara att skylta med din examen. Försök istället visa upp din personlighets starka sidor.

Precis, dessutom är det viktigt i varje jobb vända o vrida på ditt CV och personliga brev för att passa den typ av tjänst du söker till. Samt att ta reda på hur du skulle kunna förändra och göra den sökta tjänsten mer effektiv. För att få dig att stå ut bland alla hundratals (ibland tusentals) sökanden

Tragiskt att det skall vara så i sverige 2014....

Chassi: [-Corsair 250D-] CPU: [-Intel I5-4670K @4.0GHZ-]
Moderkort: [-Asus Maximus Impact VII Z97 ITX-] Minne: [-Corsair Vengeance 8GB (2*4GB) 1600Mhz-]
Grafikkort: [-MSI GTX 970-] Nätaggregat: [-Seasonic Platinum 860w-]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oslo
Registrerad
Dec 2004

Tog själv en M.Sc. i Maskinteknik på LTH, examen januari 2011.

Det stod ingen och slängde några jobb på mig heller bara för jag hade en fin utbildning, inte de bästa tiderna då heller direkt.
Inget kontaktnät heller eftersom jag aldrig engagerade mig att gå runt och prata med människor på arbetsmarknadsdagarna och liknande.

Men med lite jävlar anamma och vett så fick jag inte ett men två jobberbjudanden inom 6 veckor efter examen.
Massa förberedning med exklusiva personliga brev för varje sökning, förberedning inför intervjuerna och försöka stå ut i mängden på ett bra sätt tror jag var nyckeln.

Har själv varit med och rekryterat 2 nya till vår arbetsplats nu och det jag/vi kollar på är först har du meriterna & utbildning som krävs.
Därefter kommer det personliga planet, kommer jag att kunna arbeta med den här människan 8h om dagen?
Efter att ha sett hur du profilerar dig, som ett offer, så skulle jag säga absolut nej.

Har sett dig på TV/Tidningar med intervjuer och det hela där du står i den trötta "Ouverallen" som du inte tvättat sen du nollades i sjönsjön. Detta ger ingen positiv bild av att du är en ansvarstagande vuxen människa, utan ger en bild är att du lever i det förgångna försupna studentlivet.

Det du visar upp med ditt examensjobb är bra och väger upp det hela men en arbetsgivare vill inte ta några chanser, det kostar så extremt mycket.

Ta inte detta som nåt personligt påhopp, inte menat som det.
Men det är uppenbarligen inget fel på din utbildning eller kvalifikationer, så du kan ju lägga pusslet och gissa varför ingen anställer dig?

Citera för svar..

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Mönsterås
Registrerad
Mar 2002

Här har du en produktidé att utveckla.
idag hamnade jag i en bankkö som hade 23 väntande varför jag tog en promenad. Det gjorde att jag precis missade min plats och fick vänta tills nästa person blivit expedierad.
Så vad är lösningen?
En applikation där du scannar av bankkontorets (objektets) nummer och du får mata in vilket könummer du fick (alternativt detta fixas automatiskt). När varje nummer uppdateras får du ett meddelande via applikationen så du ser hur långt kön fortskridit, samt en beräknad återstående tid baserat på hur lång tid kön varit för detta specifika objekt under de senaste två timmarna.
Du kan ställa dig i olika köer och få en optimerad rutt baserat på historisk data eller helt enkelt välja kö efterhand.

Så en applikation, en server som upprättar nätverkskontakt med olika objekt (köer) och kunder samt ekvationer som räknar ut. Nästa steg är affärsmodellen och att fixa med olika organisationer att köpa lösningen.

Som ni ser har jag lanserat idén helt öppen, men ger dig matfys möjlighet att förkovra dina kunskaper i detta. Slår det väl ut, kanske det blir en slant över så du kan välja vilken R&D du själv vill utföra. Stroking a cat, obsessively.

God Jul!

Allting är gratis. Bara höja skatten.
http://imgur.com/gallery/hhD3J
I zenit av Roms storhetstid mutades romarna att rösta på senatorer i utbyte mot mutor
https://www.youtube.com/watch?v=gJ2tPMIh6u0

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Stockholm, Sverige
Registrerad
Jul 2001

Hej Magnus.

Det RetarDeD skriver är väldigt sant. Och det är många övriga i tråden som är inne på samma spår.

Återkom när du faktiskt är redo att läsa/lyssna, för jag tror inte du bryr dig alls i nuläget.

Edit: http://www.sydsvenskan.se/skane/dyr-jobbsokarannons-vid-e6/
"Nuläget" var det ja.

//ccw

Litet projekt

yayaya I am Lorde yayaya

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002
Skrivet av RetarDeD:

Tog själv en M.Sc. i Maskinteknik på LTH, examen januari 2011.

Det stod ingen och slängde några jobb på mig heller bara för jag hade en fin utbildning, inte de bästa tiderna då heller direkt.
Inget kontaktnät heller eftersom jag aldrig engagerade mig att gå runt och prata med människor på arbetsmarknadsdagarna och liknande.

Men med lite jävlar anamma och vett så fick jag inte ett men två jobberbjudanden inom 6 veckor efter examen.
Massa förberedning med exklusiva personliga brev för varje sökning, förberedning inför intervjuerna och försöka stå ut i mängden på ett bra sätt tror jag var nyckeln.

Har själv varit med och rekryterat 2 nya till vår arbetsplats nu och det jag/vi kollar på är först har du meriterna & utbildning som krävs.
Därefter kommer det personliga planet, kommer jag att kunna arbeta med den här människan 8h om dagen?
Efter att ha sett hur du profilerar dig, som ett offer, så skulle jag säga absolut nej.

Har sett dig på TV/Tidningar med intervjuer och det hela där du står i den trötta "Ouverallen" som du inte tvättat sen du nollades i sjönsjön. Detta ger ingen positiv bild av att du är en ansvarstagande vuxen människa, utan ger en bild är att du lever i det förgångna försupna studentlivet.

Det du visar upp med ditt examensjobb är bra och väger upp det hela men en arbetsgivare vill inte ta några chanser, det kostar så extremt mycket.

Ta inte detta som nåt personligt påhopp, inte menat som det.
Men det är uppenbarligen inget fel på din utbildning eller kvalifikationer, så du kan ju lägga pusslet och gissa varför ingen anställer dig?

Helt rätt, utbildningen är bara en del av det hela, det är mycket annat som ska stämma också.
Så precis som RetarDeD skriver, fokuera och jobba på övriga bitar.

Jag har varit delaktig i rekrytering till mitt team sen jag började där (runt 3 år nu), och har haft vissa extremt välutbildade & kvalificerade personer på intervju.
Men man har direkt känt att det är en aldeles för "speciell" person för att fungera, både socialt och arbetsrelaterat.
"Speciell" här skulle jag kunna skriva en kortare bok om, alla mina galna upplevelser under intervjuer.

Men för att ta nått konkret exempel, en sökande kunde _enbart_ jobba med dom ramverk han "tyckte om", vilket för övrigt inte var dom vi använde, samtidigt som han sa sig behöva göra "allting på sitt sätt för att vilja vara med". Spelar ingen roll att han hade en dubbelexamen, nej tack...

Ett till problem vid första jobbet är ju moment 22 med arbetslivserfarenhet, företag överlag är ju väldigt snåla på att ta in nyexade, dom behöver nån som har specifik koll på vad som ska göras och kan komma igång självgående asap. Vi har i vårt team inte tid med att lära upp nytt folk, vår arbetsbelastning är redan en bra bit över 200% per person, så vi behöver ha in folk som levererar från iaf månad 1 (dag 1 är nog helt orealistiskt), för att kunna möta kraven från resten av organisationen. Och här kan ni argumentera emot hur mkt ni vill, jag har jobbat med folk som 5 år efter sin examen fortfarande inte har nån koll på vad dom gör, så att ta in en nyexad är som ett oskrivet blad, kan gå hur som helst!

Sen tycker jag personligen att det är jävligt trist hur det har blivit, vinstkrav och liknande gör att man konstant är överbelastade och inte kan tänka på och ta hand om nyexade för att se till att det blir bra långsiktigt, men tyvärr är det väl bara nästa kvartalsrapport som i stort sett väger tyngst nästan överallt.

Svävade ut väldigt mkt, men det viktigaste för TS är nog att försöka analysera (borde ju en ingenjör rimligen vara bra på) vad det är utöver utbildningen som inte stämmer.
Finns hjälp att få från t ex Sveriges Ingenjörer med att skriva CV, prata med jobbcoacher, göra "testintervjuer" och liknande.

Att grina ut i pressen hjälper inte direkt, det enda som händer är ju varningsklockorna ringer, som tidigare inlägg påpekat. Om TS inte fått ett jobb under 2 år, så är det ju antingen "fel" på varenda företag/intervjuare hittils, eller så är det kanske så att det är något med TS som inte är helt 100%?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne o halland
Registrerad
Jan 2005

----

Är civilingenjör i teknisk fysik från LTH
Master of Science in Engineering Physics

Har läst de svåraste kurserna i kvant och atomfysik och på 5.5 år och kan med Ladok visa att jag hade poäng för att fortsätta varje år utom ett efter det året jag läste de tyngsta kurserna i kvantfysik.
Tog sabbatsår pga att jobba för att behålla gård och 3 bilar varav 2 veteranbilar.
Har relevant arbetslivserfarenhet som mekaniker /elektriker inom militära och som civilanställd.

Ingenjörsbrist ?????

M.Sc. Magnus

--

"Frågan är om tillståndet i världen någonsin kommer att bli beviljat"
Starta Förenade Religionerna , FR för guds skull........ :D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Apr 2007
Skrivet av Magi55:

Ingenjörsbrist ?????

Du har på sagt och vis nämnt detta redan. Relevant erfarenhet från det militära och civila är ju jättebra, det borde verkligen ge dig en udd när du söker arbete. Allting ser fint ut och efter papperet så skulle man ju vilja få in dig på intervju.
Så var faller allting? Kommer du ofta på intervju men inte vidare? Vad satsar du på? Vad söker du och varför?

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2005

En annan relevant fråga är vad arbetsgivarna säger. Vad säger de om arbetsläget när du ringer och pratar med dem? Om du varit på intervjuer, vad säger de efteråt?

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2011

Jag tycker att ditt sätt att "informera" ungdomarna och andra som har tänkt att vidareutbilda sig är helt fel. De flesta arbetsgivare kollar upp dig på internet. Du tjänar inget på att spraya jättelika jobbsökarannonser vid motorvägarna och hamna i tidningen för det. Du tjänar inte heller något på att stå i studentföreningsoverall med en skylt i GBG och hamna i en videointervju på expressen... Vad du gör Magnus är att du lämnar (i arbetsgivarens ögon) motbjudande spår efter dig.
Jag antar att du har blivit kallad ett par gånger på intervju, om inte så tycker jag du ska försöka få hjälp av Sveriges Ingenjörer med ditt CV. Om det nu inte är något fel på ditt CV och du har varit på ett antal olika intervjuer kan du kanske kolla upp dina referenser. De kanske lämnar dåligt omdöme. Jag har en vän som har råkat ut för det utan att han hade en aning om det.
Om du har bra kontakt med de referenser du lämnar vid intervju och du känner dig säker med det så kan du börja med att analysera dig själv. Mitt tips till dig är att alltid förbereda dig väl på de frågor som kan dyka upp på en intervju och alltid anpassa dina svar beroende på vilken arbetsuppgift det handlar om. Du ska fråga dig själv vad du hade velat ha för svar om du var i deras position. Vad vill den här arbetsgivaren ha för person... nu vet jag inte om du gör det på intervjuerna men vad du än gör så skryt inte att du har varit på tv och om dina nomineringar. Tro mig, de flesta kollar upp dig innan du kommer på intervju.
Tycker du ska också analysera RetarDeD och BasseBaba svar och försöka klura ut vad det är som gör att du inte blir anställd. Det är självklart inte din utbildning det är fel på och civilingenjörer går sällan arbetslösa en längre period.
Jag hoppas verkligen det löser sig för dig och att du hittar ett jobb snart. Ge inte upp hoppet!

Monitor: Dell U3011 30" Chassi: LIAN LI PC-B25B | Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO | CPU: INTEL CORE I7 3770K 3.5GHZ | CPU-kylare: Cooler Master V8 | RAM: Corsair 32GB DDR3 Vengeance Quad 1600MHZ | GPU: MSI GTX 780 OC TwinFozr | PSU: Cooler Master Real Power 850W | SSD: Samsung 830 256GB 2.5" SSD + Samsung 840 Evo 500 GB 2.5" SSD | HDD: Western Digital Caviar Black 1TB | OS: Microsoft Windows 8.1 Professional 64-bit (Eng.)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av Magi55:

----

Är civilingenjör i teknisk fysik från LTH
Master of Science in Engineering Physics

Har läst de svåraste kurserna i kvant och atomfysik och på 5.5 år och kan med Ladok visa att jag hade poäng för att fortsätta varje år utom ett efter det året jag läste de tyngsta kurserna i kvantfysik.
Tog sabbatsår pga att jobba för att behålla gård och 3 bilar varav 2 veteranbilar.
Har relevant arbetslivserfarenhet som mekaniker /elektriker inom militära och som civilanställd.

Ingenjörsbrist ?????

M.Sc. Magnus

--

Det enda jag ser med dina två inlägg här i tråden är massa "skryt" om din titel och nomineringar hit och dit. Ändå står du och tvättar sopkärl?
(Fundera på den du)

Hyfsat respektlöst att inte kommentera ett enda inlägg i tråden du skapat, folk här försöker hjälpa dig.
Jag ska ge dig ett par råd, upp till dig om du vill ta åt dig eller förkasta.

1. Stäng ner din sida http://www.gamereality.se/ så alla länkar försvinner. Det ser inte bra ut.
2. Du är 52 år, hur tror du en arbetsgivare reagerar när du sprejar ner bullervallar eller stenar om att du vill ha ett jobb?
3. Jag har tittat på dina betyg, från 2005. Det är tio år sedan du tog examen. I mitt arbete krävs ständig kompetensutveckling men det kanske är annorlunda med det du studerade.
4. Såg i dina betyg att du läst solenergi och annat som kan vara intressant om man kombinerar vad du kan och startar företag inom solenergi med att värma upp fastigheter/driva hushållsel med hjälp av batterier och sol-el?
5. SOPPA UPP EFTER DIG!. Kontakta samtliga expressen, aftonbladet, dn...vem som helst som skrivit om dig och be dom ta bort deras artiklar om dig. Om du söker ett arbete och en rekryterare googlar ditt namn....
En Google på Magnus Ivarsson första länken ser man dig stå i studentoverall....du är 52 år!
Länk nummer två går till metro och på skylten står det "tar vilket jobb som helst", du har ett jobb med att tvätta sopkärl?

Ditt "google CV" är inte direkt imponerande

Hur tror du en rekryterare reagerar efter en snabb googling på dig? Din ansökan kommer troligtvis i runda arkivet (Papperskorgen).
Om jag arbetade som rekryterare skulle jag ha svårt att ta dig seriöst. Det känns som du matar ditt ego med delar som inte är till din fördel.

Jag tycker du ska fråga personer i din omgivning om ärlig feedback hur man uppfattar dig som person. Be dina kollegor på jobbet skriva upp tre bra saker och tre saker du bör tänka på. Alla skriver ner på lappar och lägger i en påse så man inte vet vem som skrivit vad, på det sätter blir det lite mer anonymt och folk vågar skriva vad de tycker. Sen är det upp till dig själv om du tar till dig eller förkastar informationen.

Jag hoppar att du tar åt dig någon feedback som någon har skrivit här som svar till dig, lycka till i fortsättningen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2006

Tror inte din utbildning som stoppar dig från ett jobb utan du som stoppar dig själv.
Tänk själv om en chef söker på ditt namn det som kommer upp är sånt här: http://forum.vof.se/viewtopic.php?f=10&t=19417 snälla nån..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2006

Från det jag kan läsa från länkar härifrån så misstänker jag rätt starkt att du skulle passa någon sorts neurologisk diagnos. Det säger jag i all välmening och inte menat som någon förolämpning.
Spontant låter det som någon sorts autism/asperger med paranoida inslag. Det är dock inte jag rätt person att avgöra, men att försöka få till en utredning vore nog bra. Det kan leda till att du får extra hjälp och stöd, tex i jobbsökandet och livet i övrigt.

Anledningen till att jag misstänker det är främst att du verkar väldigt omedveten om hur det du gör och skriver påverkar andras syn på dig. Från din synvinkel verkar det antagligen bara obegripligt varför ingen vill erbjuda dig jobb trots bra utbildning och bra ide'er.

Att få någon psykiatrisk diagnos innebär inte att du skulle vara totalt galen eller något, bara att du har vissa problem på vissa områden. Att inse var problemet ligger och försöka få stöd där det brister är ett stort steg framåt.
Får du bara lite hjälp på de sociala problembitarna så lär du garanterat klara ett kvalificerat jobb galant och kanske tom bättre än de flesta.

Namn : Jesper | Ålder : 42 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2010

2007 var det gnäll om att det inte gick att få kvalificerat jobb. https://www.flashback.org/t539212
2008 var det gnäll om bristen på kvalificerade jobb. https://www.flashback.org/t668966
2009 var det gnäll på samma sak igen. https://www.flashback.org/t836815
2012 var... bara konstigt. https://www.flashback.org/t1930306
2012, samma som ovan. http://forum.vof.se/viewtopic.php?f=10&t=19417

2014, samma tråd här på swec som på:
Flashback: https://www.flashback.org/t2498119
Anandtech: http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2414229#post3702...
TechSupport: http://www.techsupportforum.com/forums/f30/master-of-science-...

Sen ytterligare en tråd på Flashback: https://www.flashback.org/t2489682#p51403479

Och det här är vad jag gräver fram medan jag väntar på att skrivaren ska bli färdig och det exkluderar ditt klottrande. Vilken arbetsgivare tror du själv skulle vara intresserad av att anställa dig?

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009

Jag har hängt här på Sweclockers i ganska många år, men ingen tråd (eller medlem) har fått mig så konfunderad som den här. Vad hoppas du, TS, på att uppnå med den här typen av trådar? Att någon ska anställa dig för att de tycker synd om dig?

Jag arbetar för närvarande med rekrytering, och har en ganska bra grundläggande förståelse för olika aspekter av det personlighetspsykologiska området, och jag kan säga att det finns inga omständigheter jag kan komma på där du hade varit ett förstahandsalternativ. Detta säger jag inte för att trycka ner dig, men för egen del hade det räckt med förekomsten av en enda av alla dina trådar för att avskräcka ifrån att ens kalla till arbetsintervju.

Det råder knappast någon tvekan om att du har den kompetens som efterfrågas, snarare tvärtom. Du verkar ha en ganska stabil grund att stå på, men det är inte för utan att jag kommer att tänka på någon form av hybris/megalomani när jag läser det du skriver. Ta ett steg tillbaka, kolla igenom hur du framstår, och revidera din jobbsökarstrategi utifrån det du kommer fram till. Undvik fler självömkande trådstarter och inse att det finns bra många med liknande erfarenhet där ute som inte utgör samma risktagande som du gör i nuläget. Med det menar jag att potentiella arbetsgivare KOMMER att Googla ditt namn i jakt på bakgrundsinfo. Av det de får fram kommer 20% att vara till din fördel, de andra 80% kommer att vara direkt misskrediterande för din egen skull. En arbetsgivare skulle dels resonera kring hur det skulle vara att ha dig som anställd rent umgängesmässigt, och dels resonera kring hur lång tid det tar innan de själva omskrivs negativt i media på grund av att du är missnöjd över något relaterat till arbetsuppgifter eller organisationen i sin helhet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2009

asså känns som att du borde bli mer ödmjuk också, klart att du ska va nöjd över din examen
men att underteckna alla inlägg och alla trådar med "M.Sc. Magnus" eller "M.Sc. in Engineering Physics " säger ju redan där en del.
Sånt doktorer höll på med 30år tillbaka i tiden, av alla trådar du skapat har du redan gått ut med att du är civilare och söker jobb.
Sen att nämna det varje gång du svarar är ju antingen bekräftelsebehov eller bara för att visa att du är bättre än nån.
som att jag skulle skriva "Svensk Mästare i Cnc-fräsning, Filip Andersson" i varje inlägg jag gör.
kom ner på jorden snälla.
Sen att det är du försöker få det att framstå som att de inte finns något framtida jobb för ingenjörer är ju bara deprimerande, jag känner ingen (!) som inte fått ett jobb inom 6 månader efter deras examen... och att bara för att du inte lyckats och nån i din bekantskap inte gjort det, så sprid inte det, för dels får det folk att inte vilja studera i detta landet, vilket kommer få det att sjunka i mängden tekniska framsteg och för att det inte är sant. visst du har svårt att få jobb, men kollar man statistiken så har ingenjörer ingen svårighet med det. och då snackar vi ingenjörsjobb och inte gatukök).

Av att gå in på din hemsida också http://www.gamereality.se/ så rabblar du högst upp alla artiklar du blivit nämnd i, där alla utom en av länkarna från dagstidningarna får dig att framstå negativt om en tänkt anställning. Själva tidningen får dig inte framstå negativt utan dina svar och varför ens artikeln skrivits får en att tänka till om man faktiskt vill anställa dig eller inte.

Så ger samma svar som alla andra, det är nog dig felet ligger hos och inte arbetsmarknaden.
Dina fotavtryck på internet är inte till din fördel och det är allt vi kan döma dig för pga din inaktivitet av att svara i tråden. Dömer dig inte hur du är som person utan för vad du visar.

[Inte Core-i5 4670K][MSI Z87-I mITX][MSI Gaming GTX960][Seasonic M12D 750W][8GB DDR3 A-data][Fractal Design Node 403]
Yrkeslandslaget
You CAN put 96 people together, from every creed, colour, race, under a common denominator: Music. It is a gift to the world in one universal language.

Trädvy Permalänk
Forumledare
Registrerad
Okt 2002

*Tråd låst*

Det verkar inte vara mycket till återkoppling av trådskaparen till det folk faktiskt skriver i tråden, vilket gör det till en dålig match för ett diskussionsforum, så vi sätter ett lås här.

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.