Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013

Func mjukvara raderar hela hårdisken?

Tjena!

Jag har fått ett otroligt skumt problem och undrar egentligen om det kommer hända för andra och i sådant fall varna er för vad som händer!

När jag installerar Func MS-3 R2 mjukvaran direkt på en hårdisk eller SSD som Windows inte ligger på och sedan avinstallerar den, så raderar den hela hårdisken.

Detta hände nyligen när jag införskaffat min dator så det var inte så farligt, men ville verkligen se om det var mjukvaran så provade på både min SSD och HDD två gånger för att se vad som händer, och vips, så var allt borta.

Det jag gjorde för att lösa detta problem är att skapa två undermappar och sedan installera det där. När jag väl raderar den då så försvinner båda mapparna och allt mjukvara, men resten av innehållet finns kvar.

Detta kom jag fram till då jag installerade det på min SSD som har Windows och allt raderades då i "Downloads" mappen av någon anledning?

I have no clue varför detta händer, kan vara min dator eller mjukvaran. Prova gärna men var beredd på att det kan försvinna, eller inte!

Här är en länk till mjukvaran på Func:s hemsida.

Vore roligt att höra från någon om detta händer på deras eller om det är min dator!

Edit: Vill också tillägga att det är när man såklart kör på deras egna "Uninstall MS-3 R2 software" och inte manuellt gör det, kan vara självklart men ändå! Har Windows 8.1

Hare gött!

FellaN

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av FellaNNN:

Tjena!

Jag har fått ett otroligt skumt problem och undrar egentligen om det kommer hända för andra och i sådant fall varna er för vad som händer!

När jag installerar Func MS-3 R2 direkt på en hårdisk eller SSD som Windows inte ligger på och sedan avinstallerar den, så raderar den hela hårdisken.

Detta hände nyligen när jag införskaffat min dator så det var inte så farligt, men ville verkligen se om det var mjukvaran så provade på både min SSD och HDD två gånger för att se vad som händer, och vips, så var allt borta.

Det jag gjorde för att lösa detta problem är att skapa två undermappar och sedan installera det där. När jag väl raderar den då så försvinner båda mapparna och allt mjukvara, men resten av innehållet finns kvar.

Detta kom jag fram till då jag installerade det på min SSD som har Windows och allt raderades då i "Downloads" mappen av någon anledning?

I have no clue varför detta händer, kan vara min dator eller mjukvaran. Prova gärna men var beredd på att det kan försvinna, eller inte!

Här är en länk till mjukvaran på Func:s hemsida.

Vore roligt att höra från någon om detta händer på deras eller om det är min dator!

Edit: Vill också tillägga att det är när man såklart kör på deras egna "Uninstall MS-3 R2 software" och inte manuellt gör det, kan vara självklart men ändå! Har Windows 8.1

Hare gött!

FellaN

Låter ju som en lite smått katastrofal bugg om det stämmer.
AMD gjorde ju en liknande tabbe med sin Catalyst uninstaller på Windows 8.x förut, så det är ju inte helt unikt men inte desto mindre jäkligt illa.

Har du kontaktat Func?

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av evil penguin:

Låter ju som en lite smått katastrofal bugg om det stämmer.
AMD gjorde ju en liknande tabbe med sin Catalyst uninstaller på Windows 8.x förut, så det är ju inte helt unikt men inte desto mindre jäkligt illa.

Har du kontaktat Func?

Nope, då jag inte vet om detta händer på flera datorer så vill jag se först om det är min dator eller ej, men har installerat om Windows och samma sak skedde.

Katastrofal? Yep, väldigt. Jag hade steam och Uplay samt Farcry 4 och lite steamspel installerat på min SSD så var inte jätteroligt att installera om allt igen ^^

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av evil penguin:

Låter ju som en lite smått katastrofal bugg om det stämmer.
AMD gjorde ju en liknande tabbe med sin Catalyst uninstaller på Windows 8.x förut, så det är ju inte helt unikt men inte desto mindre jäkligt illa.

Har du kontaktat Func?

Drog iväg en ticket nu och se vad de har att säga ändå

Dock fortfarande intresserad av om detta händer för andra!

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |

Trädvy Permalänk
Festpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av FellaNNN:

Tjena!

Jag har fått ett otroligt skumt problem och undrar egentligen om det kommer hända för andra och i sådant fall varna er för vad som händer!

När jag installerar Func MS-3 R2 mjukvaran direkt på en hårdisk eller SSD som Windows inte ligger på och sedan avinstallerar den, så raderar den hela hårdisken.

Detta hände nyligen när jag införskaffat min dator så det var inte så farligt, men ville verkligen se om det var mjukvaran så provade på både min SSD och HDD två gånger för att se vad som händer, och vips, så var allt borta.

Det jag gjorde för att lösa detta problem är att skapa två undermappar och sedan installera det där. När jag väl raderar den då så försvinner båda mapparna och allt mjukvara, men resten av innehållet finns kvar.

Detta kom jag fram till då jag installerade det på min SSD som har Windows och allt raderades då i "Downloads" mappen av någon anledning?

I have no clue varför detta händer, kan vara min dator eller mjukvaran. Prova gärna men var beredd på att det kan försvinna, eller inte!

Här är en länk till mjukvaran på Func:s hemsida.

Vore roligt att höra från någon om detta händer på deras eller om det är min dator!

Edit: Vill också tillägga att det är när man såklart kör på deras egna "Uninstall MS-3 R2 software" och inte manuellt gör det, kan vara självklart men ändå! Har Windows 8.1

Hare gött!

FellaN

Låter som du installerade direkt på C eller D? Troligen dåligt avinstalleringsskript som plöjer bort och tar bort "\..." Detta skulle då innebära att hela folder som du har installerat i försvinner, i datta fallet hela C eller D.

Installera alltid grejer i undermappar.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av FellaNNN:

Drog iväg en ticket nu och se vad de har att säga ändå

Dock fortfarande intresserad av om detta händer för andra!

Bra.

Går det att installera utan Func-hårdvara? I så fall kan jag kanske testa i en VM senare.

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Festpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av evil penguin:

Bra.

Går det att installera utan Func-hårdvara? I så fall kan jag kanske testa i en VM senare.

Ska inte vara några problem.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av evil penguin:

Bra.

Går det att installera utan Func-hårdvara? I så fall kan jag kanske testa i en VM senare.

Yep går att installera utan hårdvara, alltså musen

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av DavidtheDoom:

Låter som du installerade direkt på C eller D? Troligen dåligt avinstalleringsskript som plöjer bort och tar bort "\..." Detta skulle då innebära att hela folder som du har installerat i försvinner, i datta fallet hela C eller D.

Installera alltid grejer i undermappar.

Korrekt, dock så tar den bort allt som har med mappen att göra. Alltså, om jag skapar en mapp på D: som heter "Mjukvara". Där skapar jag sedan en till mapp som heter "Func mjukvara". Skulle jag lägga i alla mina mjukvaror i första mappen "Mjukvara" och sedan avinstallera programmet så kommer hela mappen "Mjukvara" försvinna, inklusive alla andra mjukvaror. ^^

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av DavidtheDoom:

Låter som du installerade direkt på C eller D? Troligen dåligt avinstalleringsskript som plöjer bort och tar bort "\..." Detta skulle då innebära att hela folder som du har installerat i försvinner, i datta fallet hela C eller D.

Installera alltid grejer i undermappar.

Håller helt med om rådet, det blir ju kaos om man lägger allt i rotkatalogen sådär.

Å andra sidan gör väl detta nästan problemet värre, stor risk att användaren kommer köra avinstallationsprogrammet när de upptäcker vad de råkat göra. (Skulle säga att det är påtaglig risk att fel katalog valts av misstag under installationen i de situationer där avinstallationsprogrammets beteende faktiskt orsakar problem.)

Kan f.ö. bekräfta beteendet. Avinstallationen tar bort alla filer i installationskatalogen och installationsprogrammet har inget emot att installera mjukvaran i kataloger som redan innehåller annat.

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av evil penguin:

Håller helt med om rådet, det blir ju kaos om man lägger allt i rotkatalogen sådär.

Å andra sidan gör väl detta nästan problemet värre, stor risk att användaren kommer köra avinstallationsprogrammet när de upptäcker vad de råkat göra. (Skulle säga att det är påtaglig risk att fel katalog valts av misstag under installationen i de situationer där avinstallationsprogrammets beteende faktiskt orsakar problem.)

Kan f.ö. bekräfta beteendet. Avinstallationen tar bort alla filer i installationskatalogen och installationsprogrammet har inget emot att installera mjukvaran i kataloger som redan innehåller annat.

Fyfan, trodde det verkligen var min dator men då fick jag det bekräftat. Detta är verkligen inte bra

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av evil penguin:

Håller helt med om rådet, det blir ju kaos om man lägger allt i rotkatalogen sådär.

Å andra sidan gör väl detta nästan problemet värre, stor risk att användaren kommer köra avinstallationsprogrammet när de upptäcker vad de råkat göra. (Skulle säga att det är påtaglig risk att fel katalog valts av misstag under installationen i de situationer där avinstallationsprogrammets beteende faktiskt orsakar problem.)

Kan f.ö. bekräfta beteendet. Avinstallationen tar bort alla filer i installationskatalogen och installationsprogrammet har inget emot att installera mjukvaran i kataloger som redan innehåller annat.

Tänkte bara uppdatera tråden (Och även svara till dig)

Func har nu hört av sig angående problemet, har spammat mig hela morgonen med olika mail om olika saker, men de har även provat själv och kunde tydligen inte återskapa problemet?

Har frågat lite frågor angående deras OS samt lite hur de gjorde men gissar på att de inte är helt ute och cycklar.

Ska hålla tråden uppdaterad med vad de säger.

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av FellaNNN:

Tänkte bara uppdatera tråden (Och även svara till dig)

Func har nu hört av sig angående problemet, har spammat mig hela morgonen med olika mail om olika saker, men de har även provat själv och kunde tydligen inte återskapa problemet?

Har frågat lite frågor angående deras OS samt lite hur de gjorde men gissar på att de inte är helt ute och cycklar.

Ska hålla tråden uppdaterad med vad de säger.

Låter underligt. Förstod de att du menade att verkligen installera till t.ex. "D:\"?

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010

En gång när jag jobbade support på ett mjukvaruföretag så fick vi ett supportärende för precis samma fel i vårt (av)installationsprogram. Kunden hade förlorat familjebilder på D:. Verkligen något som man tar åt sig av.. inte kul. Jag vet inte om buggen fixades för jag slutade inte långt efter.

Jag tror att installationsprogrammet använde funktioner inbyggda i InstallShield, baserat på deras exempel - och det är det nog många program som gör, så det kan finnas ganska många program som har samma bugg.
Välj därför aldrig att installera i roten. Specificera alltid en ny namngiven katalog för varje program.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av evil penguin:

Låter underligt. Förstod de att du menade att verkligen installera till t.ex. "D:\"?

Fick ett väldigt kort svar idag som sade detta:

Hello Felix,

We have now been able to recreate this issue.
I have informed the product developers about the issue and they are currently looking into it.
I'll get back to you with an update as soon as possible.

Kind regards
Jonas

Så det verkar som att jag hade rätt ändå, och att mina frågor tillbaka gjorde så att de gjorde "rätt" när de skulle installera och avinstallera programmet.

Fortfarande lite förvånad att en sådan bugg finns i mjukvaran.

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av Findecanor:

En gång när jag jobbade support på ett mjukvaruföretag så fick vi ett supportärende för precis samma fel i vårt (av)installationsprogram. Kunden hade förlorat familjebilder på D:. Verkligen något som man tar åt sig av.. inte kul. Jag vet inte om buggen fixades för jag slutade inte långt efter.

Jag tror att installationsprogrammet använde funktioner inbyggda i InstallShield, baserat på deras exempel - och det är det nog många program som gör, så det kan finnas ganska många program som har samma bugg.
Välj därför aldrig att installera i roten. Specificera alltid en ny namngiven katalog för varje program.

Problemet är mer att den inte skapar en mapp för sig själv, men även om den gör det så tar den med alla program i den undermappen samt allt som ligger i övermappen.

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013

Tänkte uppdatera tråden lite då jag nyligen fått svar av Func supporten och lite till.

De sägs ha nu fixat problemet och skickade även gratis en produkt från deras sida som jag fick välja, väldigt trevligt må jag säga.

Har inte verifierat om problemet kvarstår eller om de har löst de och vet inte om jag orkar, men kanske kommer göra det senare!

Alltid roligt när en support och företag lyssnar på en kund och tar in ens feedback, dock så var ju detta en ganska major bugg men ändå.

DATOR | Chassi: H440 | Moderkort: HERO VII | Processor: 4790k | Kylning: H100i | SSD: Samsung 850 Pro 128+256Gb | HDD: WD Black 3TB | Grafikkort: 970 MSI Gaming SLI | RAM: 16Gb HyperX Fury 1600MHz | Nätagg: EVGA Supernova G2 1000W |
KRINGUTRUSTNING | Skärm: ROG Swift PG278Q | Mus: Func MS-3² | Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E 7 | Headset: O2+ODAC - HD650 | Mikrofon: Blue Spark Digital |