Matcha stor mängd foton mot en existerande backup

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
London
Registrerad
Nov 2004

Matcha stor mängd foton mot en existerande backup

Jag har ca 4 000 foton som jag råkade radera och sedan återställt. När jag återskapade dem så fick de nya namn typ 1 2 och 3 osv och är helt utan sin mappstruktur. Jag har troligen backup på dessa bilder men jag är inte säker på om allt är backupat. Jag vill på något sett försöka matcha dessa bilder mot min backup där de har en mappstruktur och heter något annat, finns de redan där kan jag ju bara slänga dem. Om de inte finns så vill jag ju givetvis behålla dem.

Jag tänker min någon mjukvara som faktiskt tittar på varje enskild bild och kollar om det finns en likadan någonstans på backuppen och redovisar resultatet för mig. Någon som vet något om det?

Skulle googla om jag hade någon aning om vad jag skulle söka på.

/lillpeparoni

---Under uppbyggnad----

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2009

Det finns program för att ta bort dubbletter av filer man har och det borde kunna fungera att använda som du tänkt dig.

Här har du några sådana: http://www.techsupportalert.com/best-free-duplicate-file-remo...

Duplicate Cleaner Free och CloneSpy ska i alla fall kunna se om det finns mer än ett exemplar av en fil även om de har olika namn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2004

Du skulle ju kunna byta namn på båda högarna med foton utifrån exif-information i bilden (för den har väl följt med ur backup:en).
Exempelvis tidpunkt då fotot togs, datum+tid och då hitta dubletterna utifrån filnamnet.

Exempelvis (jag har inte testat detta programmet men det verkar göra det jag menar): http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Graphic-Other...

Finns en hel del sådana:
http://www.digicamsoft.com/softnamexif.html

http://www.addictivetips.com/windows-tips/exif-rename-extract...
http://www.ulfwood.net/rename-files/photo-renamer/

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T