AMD R7 480GB problem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Aug 2005

AMD R7 480GB problem

Tja..

har köpt mig en till SSD, så slog till på en AMD R7 480gb.. Koppla in den som vanligt och windows hittade den, nice, så började lite smått med små installer m.m.
Börja tanka hem BF4 ( ett måste ) , men mitt under installen så försvann disken, nedladdningen avbröts.. Jahopp, börjar om igen.. Denna gången fick jag hem hela spelet o allt där till.. Går in på disken , woot, disken finns inte..
Hittar skit disken i windows egna diskhanterare, går inte att formatera den, för de är något I/O fel.. som den säger..
Testat med att bara rent av avinstallera den, starta om, etc etc, men fan skiten gör inte som jag vill. Så fort jag vill göra något med den så tar de sjukt lång tid , att öppna ett nytt fönster eller ens komma in på disken..

Vad ska jag göra. Är gött sugen på att använda mina nya slägga..

CITERA FÖR SVAR!

|| Gigabyte X-99 UD3-CF || i7 5820K @ 3,5Ghz || Vengeance 16Gb DDR4 2300MHz(4x4gb) || OCZ Vertex 3 Max IOPS || AMD Radeon R7 2x 480GB || Nvidia GTX 980 || Strider Gold 1000W +80 || ASUS 27" / 23.5" Samsung || Logitech G910 || Steelseries Sensei Wireless || Logitech Z-5500 5.1 Högtalare ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

RMA

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av ggwp:

Ja, de var något jag inte hade hoppats på.. Men måste ju finnas något sätt?

CITERA FÖR SVAR!

|| Gigabyte X-99 UD3-CF || i7 5820K @ 3,5Ghz || Vengeance 16Gb DDR4 2300MHz(4x4gb) || OCZ Vertex 3 Max IOPS || AMD Radeon R7 2x 480GB || Nvidia GTX 980 || Strider Gold 1000W +80 || ASUS 27" / 23.5" Samsung || Logitech G910 || Steelseries Sensei Wireless || Logitech Z-5500 5.1 Högtalare ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av XeptiQ:

Ja, de var något jag inte hade hoppats på.. Men måste ju finnas något sätt?

För mig låter det som ett tillverkningsfel. Jag skulle bums skicka/gå tillbaka till affären. Om du är inom 14 dagar så kan du ju alltid bara bruka distanslagen eller öppet köp och köpa en annan/ny disk. Slipper du vänta på felsökning.

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av ggwp:

För mig låter det som ett tillverkningsfel. Jag skulle bums skicka/gå tillbaka till affären. Om du är inom 14 dagar så kan du ju alltid bara bruka distanslagen eller öppet köp och köpa en annan/ny disk. Slipper du vänta på felsökning.

EDIT: eftersom det är just I/O fel, se till att trippelkolla kontakterna/sladden och kanske testa en annan sata port innan du skickar tillbaka.

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av ggwp:

För mig låter det som ett tillverkningsfel. Jag skulle bums skicka/gå tillbaka till affären. Om du är inom 14 dagar så kan du ju alltid bara bruka distanslagen eller öppet köp och köpa en annan/ny disk. Slipper du vänta på felsökning.

Mjo sant, de skumma är ju att windows hittar den, den finns där, men typ oanvändbar.. blir väl att skriva en RMA då..

CITERA FÖR SVAR!

|| Gigabyte X-99 UD3-CF || i7 5820K @ 3,5Ghz || Vengeance 16Gb DDR4 2300MHz(4x4gb) || OCZ Vertex 3 Max IOPS || AMD Radeon R7 2x 480GB || Nvidia GTX 980 || Strider Gold 1000W +80 || ASUS 27" / 23.5" Samsung || Logitech G910 || Steelseries Sensei Wireless || Logitech Z-5500 5.1 Högtalare ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av ggwp:

EDIT: eftersom det är just I/O fel, se till att trippelkolla kontakterna/sladden och kanske testa en annan sata port innan du skickar tillbaka.

Hmm, ja den sitter ju i kontrollerkortet, så får testa med moderkortets egna port för att just se då

CITERA FÖR SVAR!

|| Gigabyte X-99 UD3-CF || i7 5820K @ 3,5Ghz || Vengeance 16Gb DDR4 2300MHz(4x4gb) || OCZ Vertex 3 Max IOPS || AMD Radeon R7 2x 480GB || Nvidia GTX 980 || Strider Gold 1000W +80 || ASUS 27" / 23.5" Samsung || Logitech G910 || Steelseries Sensei Wireless || Logitech Z-5500 5.1 Högtalare ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av ggwp:

För mig låter det som ett tillverkningsfel. Jag skulle bums skicka/gå tillbaka till affären. Om du är inom 14 dagar så kan du ju alltid bara bruka distanslagen eller öppet köp och köpa en annan/ny disk. Slipper du vänta på felsökning.

En reklamation är nog absolut att föredra framför nyttjande av ångerrätt. Skulle inte vilja vara den som får en trasig disk för att den förre ägaren var för slapp för att informera butiken om att den inte fungerade.

Lian Li Pc-B25F | Corsair RM 850W |Gigabyte Z87X-UD| 4770k0@4,5Ghz |Noctua Nh-D14 |2x8 Gb Crucial Ballistix tactical 1600 mhz| Sapphire RX 480 Nitro + OC | Samsung 840 Evo 250 GB| Seagate Baracuda 7200.11 500GB |Samsung SpinPoint F1 1000GB l

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av CallmeAl:

En reklamation är nog absolut att föredra framför nyttjande av ångerrätt. Skulle inte vilja vara den som får en trasig disk för att den förre ägaren var för slapp för att informera butiken om att den inte fungerade.

Hmm, bytte port , fick sjukt fin READ/WRITE. båda på 500mb som den ska ge. Så det är mitt nya kontrollerkort som inte klarar av att köra mer än en disk. Verkar som att det löste sig.. ska kolla lite mer och köra lite mer tester innan jag skapar RMA hos OCZ..

CITERA FÖR SVAR!

|| Gigabyte X-99 UD3-CF || i7 5820K @ 3,5Ghz || Vengeance 16Gb DDR4 2300MHz(4x4gb) || OCZ Vertex 3 Max IOPS || AMD Radeon R7 2x 480GB || Nvidia GTX 980 || Strider Gold 1000W +80 || ASUS 27" / 23.5" Samsung || Logitech G910 || Steelseries Sensei Wireless || Logitech Z-5500 5.1 Högtalare ||