Andra Hårddisken Hittas ej!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Andra Hårddisken Hittas ej!

Hej!

Nyss byggt ihop en sprillans ny PC. Allting funkar felfritt och allt flyter väldigt enkelt har endast ett problem. Min ssd (Som jag har installerat operativsystemet på) Funkar felfritt. Men min andra hårddisk som är precis nyinköpt från inet verkar inte funka. Jag har bytt ut kablar bytt ut sata in och ut och ström in och ut så det kan inte vara något fel med det. Och ja, jag vet att man måste gå in på diskhantering och "hantera" disken men den hittas inte? Och ja, igen jag vet att man måste initializea den nya disken men det finns inte för mig att göra det. Kollade flera klipp på youtube där den dära wizarden för initialize harddrive rutan poppade upp när man gick in på Diskhantering vilket den aldrig gjorde för mig. Samt att om man råkade klicka bort den där rutan för att Initializea disken så hade den ändå synts i raden med diskar bara att det hade stått: Uninitialized. Så kan verkligen inte förstå vad problemet är? Det är som att disken inte finns för datorn? Kan det va så att hårddisken är ett måndagsexemplar och måste bytas ut eller vad är problemet?

SSD:n http://www.inet.se/produkt/4304582/samsung-ssd-evo-basic-840-series-120gb

Hårddisken: http://www.inet.se/produkt/4304896/2tb-wd-green-intellipower-64mb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av Maltec:

Hej!

Nyss byggt ihop en sprillans ny PC. Allting funkar felfritt och allt flyter väldigt enkelt har endast ett problem. Min ssd (Som jag har installerat operativsystemet på) Funkar felfritt. Men min andra hårddisk som är precis nyinköpt från inet verkar inte funka. Jag har bytt ut kablar bytt ut sata in och ut och ström in och ut så det kan inte vara något fel med det. Och ja, jag vet att man måste gå in på diskhantering och "hantera" disken men den hittas inte? Och ja, igen jag vet att man måste initializea den nya disken men det finns inte för mig att göra det. Kollade flera klipp på youtube där den dära wizarden för initialize harddrive rutan poppade upp när man gick in på Diskhantering vilket den aldrig gjorde för mig. Samt att om man råkade klicka bort den där rutan för att Initializea disken så hade den ändå synts i raden med diskar bara att det hade stått: Uninitialized. Så kan verkligen inte förstå vad problemet är? Det är som att disken inte finns för datorn? Kan det va så att hårddisken är ett måndagsexemplar och måste bytas ut eller vad är problemet?

SSD:n http://www.inet.se/produkt/4304582/samsung-ssd-evo-basic-840-series-120gb

Hårddisken: http://www.inet.se/produkt/4304896/2tb-wd-green-intellipower-64mb

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34....

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34....

Syns disken i BIOS/UEFI?
Oavsett verkar den inte må bra.
Spinner den upp och så?

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 2700X ] [ Asus 1080 ROG Strix ] [ Asus Crosshair VI Hero]
[ 16GB G.Skill FlareX CL14 3400Mhz DDR4 ] [ Samsung 960 EVO 500GB + Samsung 850 Pro 256GB ] [ Logitech G933 ] [ Corsair H115i ] [ Win10 x64 Pro ] 3dMark 19.263p CPU-Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Kan du se disken i bios?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Maufaus:

Kan du se disken i bios?

Skrivet av SirMacke:

Syns disken i BIOS/UEFI?
Oavsett verkar den inte må bra.
Spinner den upp och så?

Jag kan inte se disken i varken BIOS eller Enhetshanteraren och nej hårddisken spinner inte upp vid start!
Läst att man kan behöva uppdatera bios eller att visa drivrutiner på windows inte kan hantera större diskar. Dock har det endast varit på stora 3tb:are och detta är bara en 2tb:are

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Maufaus:

Kan du se disken i bios?

Skrivet av SirMacke:

Syns disken i BIOS/UEFI?
Oavsett verkar den inte må bra.
Spinner den upp och så?

Nån som kan avgöra om den är trasig? Har under hela byggandet vart jordad så kan heller inte varit jag som gjort sönder den!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001

Om alla kablar verkligen är ikopplade och disken inte ens spinner upp är det fel på den, så klart.

they said to go to hell so I packed my shit and went with it
little did they know that they put me in my element

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003
Skrivet av ZaInT:

Om alla kablar verkligen är ikopplade och disken inte ens spinner upp är det fel på den, så klart.

Har en WD RED som inte spinner upp på 4 datorer men syns i BIOS på alla - på den 5:e datorn funkar den som den skall.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av jookeer:

Har en WD RED som inte spinner upp på 4 datorer men syns i BIOS på alla - på den 5:e datorn funkar den som den skall.

Ja men om den syns i BIOS är det en annan sak, i detta fallet gör den ju inte det.

they said to go to hell so I packed my shit and went with it
little did they know that they put me in my element

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Å vad är problemet med disk som syns i BIOS men inte spinner upp?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av jookeer:

Å vad är problemet med disk som syns i BIOS men inte spinner upp?

Ja då får vi ju gå igenom allt igen. Är porten på i BIOS/UEFI? Vad är gemensamt och vad är inte gemensamt mellan de olika datorerna? Syns disken i Windows? etc.

they said to go to hell so I packed my shit and went with it
little did they know that they put me in my element

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Har moderkortet flera olika diskkontrollers och är då porten igång? Har du testat om disken syns i bios om du skiftar ssdn (som uppenbarligen är kopplad till en fungerande port) mot hddn ?

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av mrqaffe:

Har moderkortet flera olika diskkontrollers och är då porten igång? Har du testat om disken syns i bios om du skiftar ssdn (som uppenbarligen är kopplad till en fungerande port) mot hddn ?

Yes provat :/ Blir väll att skicka tillbaka skiten!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av Maltec:

Yes provat :/ Blir väll att skicka tillbaka skiten!

Jag köpte en 4TB Green från webhallen som var DOA. Den började iof spinna upp och syntes i BIOS men snurrade typ helt snett och väsnades något förfärligt. Jag misstänkte en chockskada vid transport. Gick in till butiken och fick en ny inom ett par minuter.

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003
Skrivet av ZaInT:

Ja då får vi ju gå igenom allt igen. Är porten på i BIOS/UEFI? Vad är gemensamt och vad är inte gemensamt mellan de olika datorerna? Syns disken i Windows? etc.

Den har funkat på 3 av burkarna klanderfritt tidigare, AMD- och Intelbryggor, äldre (>3 år) mobon med vaniljBIOS.
Efter "något" har hänt syns den i BIOS och i Win men partitionerna syns inte. Initiera går inte då Win ger upp efter 1 min. Testdisk och ddrescue säger disken har en enda partition på 120 B. Senast den funkade hade jag 2*1.5 TB partitioner. Inet vägrar skicka på RMA eftersom den funkar där som den skall, varit där 2 ggr med samma resultat.

Provade hemma med ytterligare en burk (den 4:e) men vägrar spinna upp, syns även på den i BIOS.
Tror elektronikkortet får ström och rapporterar diskens existens till BIOS men den snurrar aldrig igång hemma.
Bytt ström- och signalkablar som en byfåne utan framgång.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av jookeer:

Den har funkat på 3 av burkarna klanderfritt tidigare, AMD- och Intelbryggor, äldre (>3 år) mobon med vaniljBIOS.
Efter "något" har hänt syns den i BIOS och i Win men partitionerna syns inte. Initiera går inte då Win ger upp efter 1 min. Testdisk och ddrescue säger disken har en enda partition på 120 B. Senast den funkade hade jag 2*1.5 TB partitioner. Inet vägrar skicka på RMA eftersom den funkar där som den skall, varit där 2 ggr med samma resultat.

Provade hemma med ytterligare en burk (den 4:e) men vägrar spinna upp, syns även på den i BIOS.
Tror elektronikkortet får ström och rapporterar diskens existens till BIOS men den snurrar aldrig igång hemma.
Bytt ström- och signalkablar som en byfåne utan framgång.

Och den dator det fungerar i, vad är det för någon? Diskkontroller kan vara viktigt i detta fall, om inte separat diskkontroller finns så chipset.
Har du testat att sätta den i en extern kabinett?
Har du testat t.ex. GetBackData och PC Inspector File Recovery, kopierat över vad den hittar till en annan disk, formaterat och kört WDCs program för att fixa skadade sektorer, eller något som HDD Regenerator?

they said to go to hell so I packed my shit and went with it
little did they know that they put me in my element

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003
Skrivet av ZaInT:

Och den dator det fungerar i, vad är det för någon? Diskkontroller kan vara viktigt i detta fall, om inte separat diskkontroller finns så chipset.
Har du testat att sätta den i en extern kabinett?
Har du testat t.ex. GetBackData och PC Inspector File Recovery, kopierat över vad den hittar till en annan disk, formaterat och kört WDCs program för att fixa skadade sektorer, eller något som HDD Regenerator?

Har testat med USB<->SATA adapter utan framgång.
Som jag skrev vill Win inte kännas vid disken, den syns men kan inget göra med den vilket krävs för att köra recoveryprogg.
Vet inte vad Inet har för dator i supporten där den funkar som den skall, dvs. inga dåliga partitioner eller sektorer.
Har även provat med nyinstallerat Win - ingen skillnad.

Disken har alltså tidigare funkat som den skall på datorer där den inte längre funkar. Har också demonterat/monterat kretskortet utifall glappkontakt, ingen skillnad. Grundproblemet tror jag beror på att den inte spinner upp?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av jookeer:

Har testat med USB<->SATA adapter utan framgång.
Som jag skrev vill Win inte kännas vid disken, den syns men kan inget göra med den vilket krävs för att köra recoveryprogg.
Vet inte vad Inet har för dator i supporten där den funkar som den skall, dvs. inga dåliga partitioner eller sektorer.
Har även provat med nyinstallerat Win - ingen skillnad.

Disken har alltså tidigare funkat som den skall på datorer där den inte längre funkar. Har också demonterat/monterat kretskortet utifall glappkontakt, ingen skillnad. Grundproblemet tror jag beror på att den inte spinner upp?

Det är ingenting jag varit med om eller ens hört talas om innan tyvärr. Att den enbart skulle fungera hos Inet låter ju minst sagt otroligt.
Kolla upp om du kan byta ut disken direkt hos WD, de har en sida där man kan fylla i S/N och göra garantiutbyte via dem.

they said to go to hell so I packed my shit and went with it
little did they know that they put me in my element

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av ZaInT:

Det är ingenting jag varit med om eller ens hört talas om innan tyvärr. Att den enbart skulle fungera hos Inet låter ju minst sagt otroligt.
Kolla upp om du kan byta ut disken direkt hos WD, de har en sida där man kan fylla i S/N och göra garantiutbyte via dem.

Håller med.. det låter verkligen koko.

De ska spinna upp bara du ger dem ström, utan sata. Och om du vet att nätaggr 12V fungerar (då resten av datorn fungerar) så är det skumt.
Nästan så du skulle lämnat in hela datorn till Inet och betalt dem för att "installera disken"... om de inte får igång den så kan du ju påpeka att de har själv konstaterat att inget är fel... Så vad är...?