"BOOTMGR is missing" [LÖST]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

"BOOTMGR is missing" [LÖST]

Detta dycker upp efter BIOS-screenen har passerat;

BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart

Jag stängde av datorn som nu har problem (fungerade felfritt innan). Drog ur EL och öppnade sedan burken och tog ut Sata-kabeln från SSD (med windows installerat). Gjorde det jag skulle på en annan dator, upprepade samma procedur när jag var färdig... kopplade tillbaks min SSD och resterande sedan startade jag datorn med detta meddelande.

Kan kabeln vara trasig? (Inte felsökt)
Har min SSD gått sönder? (Inte felsökt)
Saknas det någon fil från disken?

Vad mer exakt betyder BOOTMGR?

Hårdvaran hittar ni i min signatur. Det är Windows 7 Ultimate -64 installerat.

Tack på förhand.

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Jag kanske har lagt min tråd i fel kategori? Någon moderator får gärna flytta den!

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Aug 2006

Windows Boot Manager (BOOTMGR) http://pcsupport.about.com/od/termsb/g/bootmgr.htm

Du kan testa att reparera BOOTMGR, koppla bort SATA kablarna till eventuella andra SSD/HDD innan du försöker reparera BOOTMGR på din SSD (systemdisk) http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-w...

janee

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Tack så mycket janee, återkommer med resultat.

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

Detta borde fixa bootmgr

bootrec /RebuildBcd
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot

Annars får du köra en repair install.

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

janee, har bara läst igenom vad det var. De rekommanderade felsäkert-läge först... hur som helst.
Jag provade att dra Boot Menu under BIOS-screen, då kom mina SSDs upp som de bör... valde 120GB (där win7 är) och då funkade skiten. Sen provade jag en normal restart men då får jag BOOTMGR som innan. Ska kolla om disken är PRIO 1 i BIOS. Om den är det vad bör jag göra då?

Tack på förhand.

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Jag hittar bara min 250GB SSD i Boot Option. Däremot så fanns både 120GB samt 250GB under Boot Menu... och 120GB fungerade som den bör. Frågan är VARFÖR är den inte under Boot Options i BIOS? Känns inte som att jag skall behöva göra något speciellt och underviker gärna en repair samtidigt så vill jag inte behöva gå in under Boot Menu (F11) varje gång datorn skall startas.

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av SavageRS:

Jag hittar bara min 250GB SSD i Boot Option. Däremot så fanns både 120GB samt 250GB under Boot Menu... och 120GB fungerade som den bör. Frågan är VARFÖR är den inte under Boot Options i BIOS? Känns inte som att jag skall behöva göra något speciellt och underviker gärna en repair samtidigt så vill jag inte behöva gå in under Boot Menu (F11) varje gång datorn skall startas.

Du får nog bita i det beska päronet och fixa en repair!

[B][I]CITERA MIG SÅ ATT JAG HITTAR TILLBAKA!
MSI Z87 MPOWER | i7 4770k | Gigabyte G1 GTX1070ti | 16GB Corsair Vengeance | Samsung 850 PRO 500GB | Steelseries Sensei, Rival | Audio-technica ath-m50x | Q-pad MK85

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Ska det vara så illa? Funkar ju klockrent om jag väljer rätt disk under Boot Menu, varför går det inte att välja skiten i Boot Options? Fan den andra disken är ju där men den går ju inte boota med... är det för att BOOTMGR är stekt som gör att den inte syns i BIOS? Känns inte rätt.

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av SavageRS:

Ska det vara så illa? Funkar ju klockrent om jag väljer rätt disk under Boot Menu, varför går det inte att välja skiten i Boot Options? Fan den andra disken är ju där men den går ju inte boota med... är det för att BOOTMGR är stekt som gör att den inte syns i BIOS? Känns inte rätt.

Nej det är inte så illa. Lösningen i min tidigare post. Missade du den?

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Okej, tog tag i skiten och gjorde en repair > CMD.
bootrec /fixMbr
The operation completed successfully.
bootrec /fixBoot
The operation completed successfully.
exit
SHUT DOWN valde jag (finns även RESTART).
>Drog ur USB stickan
>Startade datorn
Passerade BIOS och sen kom det vanliga upp;
BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av ggwp:

Nej det är inte så illa. Lösningen i min tidigare post. Missade du den?

Jo jag gjorde ju det glömde tydligen punkt 1 i det jag precis utförde.
Gör om skiten nu direkt.

Tack.

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Uhm...

bootrec /RebuildBcd
Scanning all disks for Windows installations.

Please wait, since this may take a while...

Successfully scanned Windows installations.
Total identified Windows installations: 0
The operation completed successfully.

Har inte gått vidare med;
bootrec /fixMbr
bootrec /fixBoot
exit

Gör det nu, sen kan jag väl grumla över varför det inte hittar windows för det där kändes inte rätt

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra götaland
Registrerad
Sep 2012

Trodde först det var min polare vars dator jag precis gav detta problemet som la ut denna tråden

I vilket fall, det bästa du kan göra är windows repair med en installations disk.

Kan låta oavsiktligt aggressiv.
Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av SavageRS:

Uhm...

bootrec /RebuildBcd
Scanning all disks for Windows installations.

Please wait, since this may take a while...

Successfully scanned Windows installations.
Total identified Windows installations: 0
The operation completed successfully.

Har inte gått vidare med;
bootrec /fixMbr
bootrec /fixBoot
exit

Gör det nu, sen kan jag väl grumla över varför det inte hittar windows för det där kändes inte rätt

Damn.

Nästa steg skulle vara att köra automatic repair antar jag.

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av philipborg:

Trodde först det var min polare vars dator jag precis gav detta problemet som la ut denna tråden

I vilket fall, det bästa du kan göra är windows repair med en installations disk.

Haha, tråkigt att höra att det är fler... jag kommer in i windows utan problem om jag väljer rätt SSD under Boot Menu, dock så finns den inte i Boot Options inuti BIOS. Jag ska nog fan göra en repair och se vad den säger då... jag menar moderkortet har ju SSDn med Windows eftersom att jag kan välja den, så något är stekt och jag får göra en repair.

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av SavageRS:

Uhm...

bootrec /RebuildBcd
Scanning all disks for Windows installations.

Please wait, since this may take a while...

Successfully scanned Windows installations.
Total identified Windows installations: 0
The operation completed successfully.

Har inte gått vidare med;
bootrec /fixMbr
bootrec /fixBoot
exit

Gör det nu, sen kan jag väl grumla över varför det inte hittar windows för det där kändes inte rätt

Den hittar inte windows för att den försöker boota i fel disk. Så en repair kommer inte göra någon skillnad.

Pröva detta: Stäng av alla sata portar i bioset, och save. Låt den passera tills det tar stop, sen håller du nere "på" knappen tills datorn stängs av. Slå på igen, gå till bios och sätt på alla sata portar, du bör nu se alla diskar under boot options.

ASUS Rampage IV Extreme | Core i7 3930K @ 4.6GHz | Corsair Vengeance LP 48 GB @ 1600MHz | MSI Geforce GTX 1080 OC +150/400 | Corsair AX 1200W | Custom vattenkylning (EK, Phobya) 240 Rad + 120 Rad (CPU) | ASUS Essence STX II Ljudkort | Sennheiser HD598 | Corsair Force GT 120GB SSD (OS) | Samsung 850 Pro 256GB SSD |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av ggwp:

Damn.

Nästa steg skulle vara att köra automatic repair antar jag.

Gjorde en repair istället för att gå in i CMD... det tog fan mindre än 5 sekunder. Sen drog jag ur stickan och en reboot. Kom till login screen. Loggade in och gjorde en vanlig reboot. Funkade igen! Så antar att allt är fixat. Synd att inte janee's länk / det du skrev fungerade.

Tack för hjälpen.

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av SavageRS:

Ska det vara så illa? Funkar ju klockrent om jag väljer rätt disk under Boot Menu, varför går det inte att välja skiten i Boot Options? Fan den andra disken är ju där men den går ju inte boota med... är det för att BOOTMGR är stekt som gör att den inte syns i BIOS? Känns inte rätt.

BOOTMGR har inget med att göra om den syns eller inte under boot options. Din SSD kan ha en bugg bara, som gör att bioset inte kan känna av den alls, och det kan hända oavsett hur cleant allt har fungerat innan.

ASUS Rampage IV Extreme | Core i7 3930K @ 4.6GHz | Corsair Vengeance LP 48 GB @ 1600MHz | MSI Geforce GTX 1080 OC +150/400 | Corsair AX 1200W | Custom vattenkylning (EK, Phobya) 240 Rad + 120 Rad (CPU) | ASUS Essence STX II Ljudkort | Sennheiser HD598 | Corsair Force GT 120GB SSD (OS) | Samsung 850 Pro 256GB SSD |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av scimanyD:

Den hittar inte windows för att den försöker boota i fel disk. Så en repair kommer inte göra någon skillnad.

Pröva detta: Stäng av alla sata portar i bioset, och save. Låt den passera tills det tar stop, sen håller du nere "på" knappen tills datorn stängs av. Slå på igen, gå till bios och sätt på alla sata portar, du bör nu se alla diskar under boot options.

Det är precis vad jag tyckte också, eftersom att jag kunde välja manuellt under Boot Menu och då funkar det, men när den bootar själv så funkar det inte.
Dock så funkade en repair av någon konstig jävla anledning, jag förstår inte varför heller tyvärr... alltid roligare om man förstår.

Med vänlig hälsning.

Chassi: [Obsidian 750D] Nätagg: [Corsair AX860 Platinum] Moderkort: [MSi Z97 Gaming 3]
Processor: [Intel i7 4790K 4Ghz] Grafikkort: [GTX 780 3GB PhysX]
RAM: [Corsair 16GB CL10 Vengeance LP] Hårddisk: [Samsung EVO 840 120GB + 250GB]
Skärm: [BenQ 24" LED 144hz] Tangentbord: [Corsair Vengeance K70]
Hörlurar: [Sennheiser PC360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av SavageRS:

Det är precis vad jag tyckte också, eftersom att jag kunde välja manuellt under Boot Menu och då funkar det, men när den bootar själv så funkar det inte.
Dock så funkade en repair av någon konstig jävla anledning, jag förstår inte varför heller tyvärr... alltid roligare om man förstår.

Med vänlig hälsning.

Åh fan, skönt att det fungerade!

ASUS Rampage IV Extreme | Core i7 3930K @ 4.6GHz | Corsair Vengeance LP 48 GB @ 1600MHz | MSI Geforce GTX 1080 OC +150/400 | Corsair AX 1200W | Custom vattenkylning (EK, Phobya) 240 Rad + 120 Rad (CPU) | ASUS Essence STX II Ljudkort | Sennheiser HD598 | Corsair Force GT 120GB SSD (OS) | Samsung 850 Pro 256GB SSD |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av SavageRS:

Gjorde en repair istället för att gå in i CMD... det tog fan mindre än 5 sekunder. Sen drog jag ur stickan och en reboot. Kom till login screen. Loggade in och gjorde en vanlig reboot. Funkade igen! Så antar att allt är fixat. Synd att inte janee's länk / det du skrev fungerade.

Tack för hjälpen.

Skönt!

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell