Forumdelen sponsras av

Benq XL2420Z Displayport fallerar i windows

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Sep 2002

Benq XL2420Z Displayport fallerar i windows

Tjabba

Har nyss införskaffat mig en Benq XL2420Z samt så köpte jag till mig en displayport kabel för att använda i mitt nya grafikkort som har tre stycken DP-portar.

Problemet är att när jag är i windows (8.1 pro) och vill stänga av skärmen och sedan starta den igen så får jag bara "No Signal Detected". För att lösa detta måste jag dra ur DP-kabeln ur antingen skärmen eller datorn och sedan sätta in den igen, voila - bilden kommer tillbaka.
Det här finns inte när jag är inne i BIOS/UEFI, då fungerar det att stänga av och på som vanligt!
Fungerar gör det också med den medföljande DVI-DL-kabeln, inga problem kan replikeras i windows med den.

Har tyvärr ingen annan enhet att testa DP-kabeln med men känns som att felet inte bör ligga i kabeln utan någonting i windows, eftersom felet ej finns när jag är i BIOS/UEFI.

Här är även en video som jag har gjort för att visa felet, ursäkta engelskan och trögheten (=Trött som ett svin efter allt krånglande med både skärm och windows 8.1 (=charms, metro, startmenyn, etc..)) ( https://www.youtube.com/watch?v=BL7qxAefgp8 )

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

@user2385295823: Hej, löst problemet? Har samma här, dp tappar synken när jag stänger av och på skärmen, ej testat annan kabel, asus gtx 780, ur o in med kabeln löser prbt, otroligt irriterande. win 10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2015

DP -bra men ostabilt

Tja.
Har själv haft liknande problem, löste det då med DVI-duallink. Problemet uppstår bara då jag är på lan. Skärnen börjar tappa kontakt. Prövade polarens dvidual o de fungerade en hel dag utan problem. Sen kopplade jag in DP igen o de började jäklas igen, dock fungerar DPn bra hemma då ja ha kört me den i 2 mån sen lanet. Exakt samma sak hände för exakt ett år sen på samma lanparty. Ja tror dp kablar störs extremt lätt.
Har också en xl2420 men te modellen. Tror dom är rätt lika å

Skrivet av user2385295823:

Tjabba

Har nyss införskaffat mig en Benq XL2420Z samt så köpte jag till mig en displayport kabel för att använda i mitt nya grafikkort som har tre stycken DP-portar.

Problemet är att när jag är i windows (8.1 pro) och vill stänga av skärmen och sedan starta den igen så får jag bara "No Signal Detected". För att lösa detta måste jag dra ur DP-kabeln ur antingen skärmen eller datorn och sedan sätta in den igen, voila - bilden kommer tillbaka.
Det här finns inte när jag är inne i BIOS/UEFI, då fungerar det att stänga av och på som vanligt!
Fungerar gör det också med den medföljande DVI-DL-kabeln, inga problem kan replikeras i windows med den.

Har tyvärr ingen annan enhet att testa DP-kabeln med men känns som att felet inte bör ligga i kabeln utan någonting i windows, eftersom felet ej finns när jag är i BIOS/UEFI.

Här är även en video som jag har gjort för att visa felet, ursäkta engelskan och trögheten (=Trött som ett svin efter allt krånglande med både skärm och windows 8.1 (=charms, metro, startmenyn, etc..)) ( https://www.youtube.com/watch?v=BL7qxAefgp8 )

Skickades från m.sweclockers.com

korWWW