Bra LED-ljus för att filma "talang"?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011

Bra LED-ljus för att filma "talang"?

Tjena! Jag har två st softboxar som lyser upp en IKEA-grönaktig greenscreen (det är IKEA-tyg) och nu tänkte jag införskaffa mig någon bra belysning som skall lysa upp mig på framsidan samt lysa på min rygg så jag ploppar ut från bakgrunden så att säga. Dock funderar jag på vad som är överdrift och vad som är nödvändigt.

När jag kollar på armaturer på scandinavianphoto som denna exempelvis: http://www.scandinavianphoto.se/produkt/1007052371/aputure-le...

så har de många fler LED-lampor än exempel denna som finns på thomann: http://www.thomann.de/se/eurolite_led_theatre_36x3w_cwww.htm

Tyvärr framgår det inte något CRI-värde på EUROLITE så jag funderar då hur detta kmr påverka färgåtergivningen är jag filmar. Dessutom står det att den på thomann är främst avsedd för teater vilket får mig att anta att lampan skall vara flera 10-tals meter ifrån en? Mitt utrymme jag har att leka med är ca 1-3 meter. En fördel dock med EUROLITE är deras barn doors så jag kan justera ljusspridningen samt ett hål för färgfilter om jag vill få mitt ansikte lite mer guldigare då jag är rätt blek av mig.

Här finns en lista över belysning jag funderar på hos thomann eftersom jag gillar deras snabba och schyssta leverans till dörren:
http://www.thomann.de/se/led_teaterbelysning.html

Vad säger ni videokunniga? Vågar man köra på en EUROLITE? Var hittar man mer info om dess färgspecifikationer så man vet att man köper färgåtergivande ljus och inte bara en stark ljuskälla som ger felaktig färgåtergivning? Räcker antalet LED-lampor? En fördel oxå är om LED-lampan ifråga har en dimmer så jag kan sänka lumen när lampan är närmare mig, och LED är tyst och avger lite värme vilket oxå är bra i mitt fall.

Tack för svar på förhand kära ljusexperter. Skicka gärna PM om någon ljussättare som ni känner som jag skulle kunna konsultera i detta ärende.

Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |