Permalänk
Medlem

Är mitt grafikkort döende?

Hej!

För några veckor sedan började World of Warcraft krascha i samband med "Display driver stopped responding and has recovered". Körde på AMD 14:12 Omega drivrutinen när det hände. När jag startade om datorn funkade allt oftast felfritt i flera timmar. Installerade om Windows 8.1 och formaterade hårddiskarna för några dagar sedan, för att förhoppningsvis lösa problemet. Det funkade fint i en dag, sen började det köra ihop sig igen. Bytte ut 14.12 mot 14.4, då flera användare har haft problem med 14.12. Allt flöt på bra i två dagar, sen började drivrutinen krascha igen. Jag använder Display Driver Uninstaller när jag byter ut drivrutiner och stänger av uppkopplingen till nätverket så att Windows inte laddar ner drivrutiner åt mig.

Det här händer i Hearthstone. Problemet upprepas konstant om jag inte startar om datorn. Efter omstart klarar jag mig ibland resten av dagen, ibland uppstår problemet igen efter 1-2 timmar.

Temperaturer
CPU 25-55 grader
GPU 30-65 grader

Blåste ut allt damm ur datorn i samband med ominstallationen.
Felsökte RAM minnena och de fungerade som de skulle.

GPU: ASUS Matrix-HD7970
CPU: Intel Core i5-3570K @ 3.4 GHz
MOBO: ASRock Z77 Extreme4
RAM: DDR3-1600 4x4 GB
HDD: Seagate ST1000DM003-1CH162 1TB
SSD: OCZ-VERTEX4 256 GB
OS:Microsoft Windows 8.1 Professional (x64) Build 9600

Har aldrig haft problem med datorn. Vet inte varför drivrutinerna började krascha, inga uppdateringar har gjorts till datorn.

Är inte extremt kunnig när det kommer till felsökningar så om någon vänlig själv vill hjälpa mig så är jag evigt tacksam!
Om ni vill ha mer information eller har frågor om någonting så tveka inte på att fråga.

Permalänk
Medlem

Om någon råkar ramla in på tråden så vill jag bara meddela att problemet är löst. Vet inte vad som fixade det, men jag tror att det var någon windows update som låg bakom hängningarna. Kör fortfarande på gamla drivrutiner till grafikkortet, men ska snart byta till nyare.