Geforce experience problem! ny uppdatering (löst)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Apr 2014

Geforce experience problem! ny uppdatering (löst)

Hej.

Installerade ett nytt spel idag. Och skulle optimera det i nvidia experience. Men varje gång så säger den att ett problem har uppstått och måste startas om.
Har provat att ominstallera allt, starta som admin och allt utan resultat.

Här är hur det ser ut

Har någon mer detta problem och hur löste ni det?

Intel i7 4770 | GTX 980 stockkylare | Corsair Vengeance 1600MHz | Coolermaster 412S | Evga supernova G2 750w Guld | Nzxt H440 röd | MSI Gaming 5 | Logitech G502 | Benq XL2430T 144 Hz | Xtrify XG1-R | Flygprylar: Thrustmaster warthog | Saitek combat rudder pedals | Oculus rift CV1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Apr 2014

Har ett msi 770 om det skulle göra någon skilnad

Intel i7 4770 | GTX 980 stockkylare | Corsair Vengeance 1600MHz | Coolermaster 412S | Evga supernova G2 750w Guld | Nzxt H440 röd | MSI Gaming 5 | Logitech G502 | Benq XL2430T 144 Hz | Xtrify XG1-R | Flygprylar: Thrustmaster warthog | Saitek combat rudder pedals | Oculus rift CV1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2015

Har samma problem som du också, Foxmaner. Vet ej hur man löser det däremot, men vi kanske kan hjälpa varandra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Apr 2014

Djdeadify: ja. har letat runt på Nvidias egna forum och många har samma problem. denna hade också samma. http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1352826-geforce-experience-startar-inte/#post15216309

Intel i7 4770 | GTX 980 stockkylare | Corsair Vengeance 1600MHz | Coolermaster 412S | Evga supernova G2 750w Guld | Nzxt H440 röd | MSI Gaming 5 | Logitech G502 | Benq XL2430T 144 Hz | Xtrify XG1-R | Flygprylar: Thrustmaster warthog | Saitek combat rudder pedals | Oculus rift CV1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013

Det är just fliken drivrutiner som gör att det låser sig, jag kom runt det genom att spamklicka på en annan flik medan den öppnade programmet, så kom jag till den fliken direkt nästa gång det startade om och då fungerar det igen (men fliken drivrutiner fungerar fortfarande inte).

Intel Core i7-4790k 4.7GHz / Asus Maximus VII Ranger / Gigabyte GTX 970 Windforce 3X OC / HyperX Savage 16GB (2x8) 2400MHz / EVGA SuperNOVA G2 850W / Samsung 850 EVO 500GB / Fractal Design Define S / custom loop / Asus ROG Swift PG278Q / Ducky Shine 5 RGB MX Red / Philips Fidelio X2 / FiiO E10K / Audio Technica AT2020USB+

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2015

För jag ringde Inet idag (där jag hade köpt min dator) och jag frågade vad som var fel. Inet hade samma problem, och dom sa att Nvidia kanske släpper en nyare version senare idag. Iallafall vad jag fick veta

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av Djdeadify:

För jag ringde Inet idag (där jag hade köpt min dator) och jag frågade vad som var fel. Inet hade samma problem, och dom sa att Nvidia kanske släpper en nyare version senare idag. Iallafall vad jag fick veta

Säg gjärna till när/om dom släpper en ny version

Skrivet av Naga:

Det är just fliken drivrutiner som gör att det låser sig, jag kom runt det genom att spamklicka på en annan flik medan den öppnade programmet, så kom jag till den fliken direkt nästa gång det startade om och då fungerar det igen (men fliken drivrutiner fungerar fortfarande inte).

Provade det. Märkte att det funkade att komma in på Fliken med drivrutinerna. Men så fort man tryckte på att hämta drivrutiner så fuckade det sig.

Intel i7 4770 | GTX 980 stockkylare | Corsair Vengeance 1600MHz | Coolermaster 412S | Evga supernova G2 750w Guld | Nzxt H440 röd | MSI Gaming 5 | Logitech G502 | Benq XL2430T 144 Hz | Xtrify XG1-R | Flygprylar: Thrustmaster warthog | Saitek combat rudder pedals | Oculus rift CV1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011

Har också samma fel, kom för några minuter sedan. Har inte installerat den senaste grafikdrivrutinen, dock så är den nedladdad. Hoppas nVidia fixar detta snart

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: Asus Maximus VI Hero CPU: Intel Core i5-4670K @ 3.4GHz Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 770 Gaming 2GB RAM: Crucial Ballistix Sport DDR3 16GB 1600MHz SSD: Intel 520 SSD 180GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och HP EliteBook 8470p. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2014

inga problem för mig. kan däremot inte optimera alla spel

Tröttnat på att ha signatur

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Foxmaner:

Hej.

Installerade ett nytt spel idag. Och skulle optimera det i nvidia experience. Men varje gång så säger den att ett problem har uppstått och måste startas om.
Har provat att ominstallera allt, starta som admin och allt utan resultat.

Här är hur det ser ut https://www.youtube.com/watch?v=o1B8VWgPYPE&feature=youtu.be

Har någon mer detta problem och hur löste ni det?

Samma problem här med GTX 660, dök upp innan när den hade hittat att det fanns nya drivrutiner och försvann inte efter installation av desamma.

Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 2666MHz CL16 | Intel Core i7 6700 3,4 GHz 8MB | MSI Z170A KRAIT GAMING | Corsair Force Series 3 120 GB | Seagate SSHD Desktop 2 TB 7200 RPM 3,5" | Creative Sound Blaster Z PCIe | Western Digital 500 GB | Samsung Writemaster | Corsair TX750 V2 750 W | EVGA GeForce GTX 970 4GB SSC ACX 2.0+| Fractal Design Define R5 (Svart)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Aug 2006

Jag hade samma problem (gtx 670). avinstallerade alla drivrutiner. sedan efter det gick jag in i felsäkert läge och togbort filer som vart kvar samt NVIDIA Corporation Local_Machine_software & NVIDIA Corporation_USER_SOFTWARE i regedit.
Sedan enjoy installera nya

ok

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2014

klassiskt problem. bara att avinstallera och installera om!

i7 920 oc till 3.3ghz , gtx690, asusp6T, 75"tv som datorskärm, philips HUE och Lightpack i kombination med kodi :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av rippmaster13:

klassiskt problem. bara att avinstallera och installera om!

Nja. verkar mer vara skit från nvidia då till o med i nyheten, http://www.sweclockers.com/nyhet/20032-nvidia-slapper-geforce... så skrivs det om detta problem

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: Asus Maximus VI Hero CPU: Intel Core i5-4670K @ 3.4GHz Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 770 Gaming 2GB RAM: Crucial Ballistix Sport DDR3 16GB 1600MHz SSD: Intel 520 SSD 180GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och HP EliteBook 8470p. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av rippmaster13:

klassiskt problem. bara att avinstallera och installera om!

Har redan provat det

Intel i7 4770 | GTX 980 stockkylare | Corsair Vengeance 1600MHz | Coolermaster 412S | Evga supernova G2 750w Guld | Nzxt H440 röd | MSI Gaming 5 | Logitech G502 | Benq XL2430T 144 Hz | Xtrify XG1-R | Flygprylar: Thrustmaster warthog | Saitek combat rudder pedals | Oculus rift CV1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004

Tjenare,

Hade exakt samma problem.

Tankade deras nyaste drivrutiner, dom som kom idag, på www.geforce.com sen så var problemet löst.

Hoppas det hjälper

Mvh

| INTEL i7-4770k | Z87-G45 GAMING | CRUCIAL BALLISTIXSPORT 16 GB 1600 MHZ | EVGA GTX 980TI SC+ ACX 2.0+ | CORSAIR 750W PLUS GOLD | CORSAIR FORCE 3 SSD | SAMSUNG SSD EVO 250GB | WD BLACK 7200RPM 1TB | FRACTAL DESIGN DEFINE R4 | CREATIVE SOUNDBLASTER Z | DT 990 PRO 250 OHM + ANTLION AUDIO MODMIC | ACER PREDATOR XB270HUBPRZ | ASUS 27" VG278HE 144HZ |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2014

Samma problem för mig!

Har Asus gtx 970, har avinstallerat och installerat om, laddat senaste drivrutinerna men ingenting hjälper

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Foxmaner:

Har redan provat det

Såg att vi skapade liknande tråd

Har det löst sig för dig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av W3z3R:

Tjenare,

Hade exakt samma problem.

Tankade deras nyaste drivrutiner, dom som kom idag, på www.geforce.com sen så var problemet löst.

Hoppas det hjälper

Mvh

har inte installerat om drivrutiner förut manuellt. Men då jag ska avinstallera de gamla i kontrollpanelen. Men hittar inte det bland program i avinstalleraren. Men drivrutinerna verkar vara kvar i datorndå jag har nvidias kontrollpanel m.m HJÄLP!

Skrivet av Fenerim:

Såg att vi skapade liknande tråd

Har det löst sig för dig?

Nej;/ men jobbar på det

Intel i7 4770 | GTX 980 stockkylare | Corsair Vengeance 1600MHz | Coolermaster 412S | Evga supernova G2 750w Guld | Nzxt H440 röd | MSI Gaming 5 | Logitech G502 | Benq XL2430T 144 Hz | Xtrify XG1-R | Flygprylar: Thrustmaster warthog | Saitek combat rudder pedals | Oculus rift CV1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2015

Har fått exakt samma problem idag när min geforce experience hittade en ny uppdatering, när den skulle laddas hem så fick jag detta problem. Laddade hem den manuellt och gjorde en "clean install" och så vips var problemet borta, fram tills att jag försökte optimera mina spel igen, då kom problemet tillbaka. Så det verkar som att det går att uppdatera till senaste versionen om du gör det manuellt men det går inte att optimera spelen igen för då blir det frys och krasch.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
jkpg
Registrerad
Jan 2013
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
jkpg
Registrerad
Jan 2013

verkar föreligga fel på den nya uppdateringen.... funkar ej installera om heller, bara samma problem. får krypa till kojjs och titta på tv istället och hoppas de är åtgärdat i morgon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jun 2012

Könt att det inte bara var jag som hade detta problem funderade på om någon del hade börjat ge sig eller om en ominstallation skulle lösa det

3570k 4.7 ghz - ASUS 660ti - 4*4gb - 840 250gb
Citera för svar
/Jacob

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2002

jag ladda ner senaste idag och problemet var det första som kom upp.. alltid haft amd kort förut men bytte till msi 980

amd xp 2000+ | abit kx7-333R with USB 2.0 | 256 ddr pc-266 | WD 80 GB 7200 rpm + Maxtor 740-6L 60 GB 7200 rpm ata-133 + 4 120 GB i raid 1+0 | Inno3d Geforce 4 ti-4200 128 ddr | Memorexx dvd 16x48 | Artec 32x12x48 | PSU 350 watt (tyst) | Windows XP Proffesionell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Jul 2011

Det är när man klickar på fliken Drivers det skiter sig. Det går att ändra i en config fil sen ge sjutton i att klicka på Drivers till nvidia fixar det.
Config-filen ligger här:
C:\Users\username\AppData\Local\NVIDIA\GFExperience.exe_Url_tgm3mttmt5itflhj0kykoi5xkjy53x4g\17.13.3.1\
och heter user.config.
Ändra raden under
<setting name="LastTabIdx" serializeAs="String">
som lär vara
<value>1</value>
till
<value>0</value>
Starta sen om Geforce experience och klicka ej på Drivers fliken.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2005

Haha skönt man inte var ensam... prövade ominstallera på 2 olika windows fick samma

Men installera manuellt går

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Mar 2013

Samma problem för mig, kom för en timme sen kanske när jag kolla om det fanns en ny drivrutin vilket det gjorde också men hela programmet har hängt sig nu och får samma meddelande som ni pratat om.

Chassi: Fractal Design Define R5 | Processor: i7-3770K | Moderkort: ASUS Maximus v Gene | Nätagg: Corsair HX 850W | Grafikkort: MSI GeForce GTX 980 Gaming | Minnen: Corsair Vengeance 12GB 1600Mhz | SSD: Samsung 120GB & 500GB | Skärm: ASUS 24'' 144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Apr 2014

Är på skolan nu Så kan inte kolla. Men har dom fixat det än?

Intel i7 4770 | GTX 980 stockkylare | Corsair Vengeance 1600MHz | Coolermaster 412S | Evga supernova G2 750w Guld | Nzxt H440 röd | MSI Gaming 5 | Logitech G502 | Benq XL2430T 144 Hz | Xtrify XG1-R | Flygprylar: Thrustmaster warthog | Saitek combat rudder pedals | Oculus rift CV1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Foxmaner:

Är på skolan nu Så kan inte kolla. Men har dom fixat det än?

Fungerade inte igår kväll för mig, men när jag startade datorn nu på morgonen få fungerade det, har själv inte uppdaterat något så vet inte om det bara var tur eller om det är något Nvidia har gjort.

Men enligt en tråd på deras forum ska problemet vara fixat

Fractal Design Define R4 -|- Asus Maximus VI Formula -|- Intel Core i7-4770K -|- Cooler Master V8 GTS -|- Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance PRO -|- ASUS GeForce GTX 780 3GB DC2 -|- Fractal Design Newton R3, 800W 80+ Platinum -|- Samsung 840 EVO 120GB (OS) -|- Samsung 840 EVO 250GB (Spel/Program) -|- ca 6TB Mekaniska diskar För allt annat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Foxmaner:

Är på skolan nu Så kan inte kolla. Men har dom fixat det än?

Jag hade alla bakgrundsprogram avstängda, vet inte om det var det eller om Nvidia fixat det för nu på morgonen funkade det

|| i7 8700k @4.8ghz || 2080 Ti Fe ||
===NZXT Kraken X72===
|| Corsair 16GB DDR4 3200mhz CL16 Vengeance ||
|| MSI Z390-A Pro || Bitfenix Whisper M 750W ||
|| Samsung 970 EVO 1TB || Acer Predator Z321QU Curved 165hz G-Sync ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av Kaninstek:

Jag hade alla bakgrundsprogram avstängda, vet inte om det var det eller om Nvidia fixat det för nu på morgonen funkade det

Tackar:)

Intel i7 4770 | GTX 980 stockkylare | Corsair Vengeance 1600MHz | Coolermaster 412S | Evga supernova G2 750w Guld | Nzxt H440 röd | MSI Gaming 5 | Logitech G502 | Benq XL2430T 144 Hz | Xtrify XG1-R | Flygprylar: Thrustmaster warthog | Saitek combat rudder pedals | Oculus rift CV1