Arduino som multiloggare

Permalänk
Medlem

Arduino som multiloggare

Är detta möjligt med en Arduino Uno med 2 Gb SD-kort och Adafruits datalogger?
1.Logga flöden med Sensirion SFM3000 digital flödesmätare med frekvens max 2000 mätvärden/sek via I2C(kod och produkt: http://www.sensirion.com/en/products/mass-flow-meters-for-gas...)
2. logga temperatur med 2 st DS18B20 I2C tempsensorer 1 mätning per sekund,
3. logga hjärtfrekvens med Polarband( https://www.sparkfun.com/products/8661) sketch(http://danjuliodesigns.com/sparkfun/hrmi_assets/hrmi.pdf) 1 mätning per sekund.
4. Timestamp med Unixtid.

Hur snabbt kan en Arduino lagra I2C data är egentligen min fråga.
Hur lång tid skulle en erfaren programmerare behöva för att sammanställa koden om hårdvaran finns?

MVH E som är läkare med ett visst teknikintresse i behov av hjälp.

Permalänk
Medlem

Datamängden för temperaturen och hjärtfrekvensen kan försummas i jämförelse med flödesmätaren. Vad jag kan se ger flödesmätaren en datamängd på 14bit varje avläsning eller 28kbit/s vid 2kHz, jag förmodar att det bara är datamängden så det tillkommer en del i form av själva kommunikationen. Sedan ska dock datan skrivas till minneskortet, så vi får dubbla det, 60kbit/s runt och fint. I2C-biblioteket för Arduino verkar vara lite skakigt, jag har inte använt det allt för mycket själv.
Edit: I2C har som lägsta nominella standardiserade överföringshastighet 100kbit/s. Enligt databladet för atmega168/328(Processorn i arduino uno) så ska den stödja upp till 400kbit/s. Sedan är frågan om det går att uppnå den hastigheten med "wire"-biblioteket. Hur som så borde du kunna uppnå 100kbit/s, och då klarar du dig med hyfsad marginal. Om inte annat går det att skriva sin egen I2C-rutin.

Vad jag kan se borde det inte vara något problem, och en erfaren programmerare skulle nog inte behöva många timmar för att ordna upp det hela.

(Disclaimer: Jag är ganska novis, och kan ha missat något, så vänta gärna på bekräftelse från någon annan. )

Smärre förtydliganden och tillägg.
Permalänk
Medlem

Ett stort tack för snabbt svar och då vet jag att det kan vara möjligt att gå vidare med projektet.

Vänliga hälsningar Orr

Permalänk
Medlem

Så lite så!