Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

Problem med CPU

Hej.
Jag har ett litet problem, eller det kanske inte är ett problem alls... Har överclockat min i7 3770k till 4.7Ghz. Har haft så i flera månader, och Task Manager har alltid visat 4.7Ghz, fram tills för någon dag sedan. Det verkar konstigt att Task Manager nu visar 3.5Ghz... CPU-Z och BIOS visar att jag kör på 4.7 men vilken ska jag lita på? har min överclockning försvunnit?

i7 7700K @5.1Ghz 1.424v - Maximus IX Hero - Thermaltake Water 3.0 Ultimate - 16GB Corsair Vengeance LPX 3200 C16 @3333MHz 16-18-18-36 - Palit GTX 1070 @2050MHz core clock & 9500MHz memory clock -
custom chassi: http://imgur.com/XW51Ify

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bôgda
Registrerad
Mar 2012

Säger Bios 4.7 så kör du i 4.7

Desktop: | Win10 | InWin 303 | ASUS X99-A | Intel i7-5820K | Gamerstorm Captain 240 | Intel 600p 256GB | MSI R9 380 Gaming 4GB | 32GB DDR4 2400Mhz | Corsair RM650x | 3x 1080 Screens |
Datacenter: | 1x Physical | 7x Virtual |
Laptop: | Yes |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Jan 2008

Om du inte märker om det går i 3.5 eller 4.7 kör du ju överklockningen i onödan. Men som personen ovanför sa så bör ju bios va det man ska gå efter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Aug 2007

Din dator har förmodligen hängt sig och starta om. Kan vara några snabba strömavbrott på rad. Då går bios/uefi tillbaks till standard. gå in i bios kolla multipeln och spara igen så borde den vara tillbaks till vad den var innan. Om nu inte oc var problemet.

CPU: i7 3770k@4,50Ghz MB Z77X-D3H RAM: 16GB@2133mhz (10-12-11-27 2T)
GPU: 980Ti@1404,8 HDD: 4st MLC 1st TLC and 2st HDD for random: FD-PSU-TS2B-800W. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Via to Z-2300 for VOIP. http://valid.x86.fr/nf1u3d https://www.techpowerup.com/gpuz/gxryb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008

Det beror på hur den mäter eller när den mäter. Om du kör med variabel frekvens vilket gör att den går ner till 3.5 när datorn inte belastas och går upp till 4.7 under belastning. Så har jag med min (samma som du) processor.

ASUS ROG Crosshair VI Hero, AMD Ryzen 7 1700X, ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC, 16GB G.Skill Flare X CL14 3200 MHz @3200 MHz, Arctic Freezer 240, Seasonic Prime Titanium 850W, Phanteks Eclipse P400S Glass, Samsung 960 Pro 512GB, Samsung 850 Pro 512GB, Seagate Ironwolf 4TB, ASUS PG278Q

ASUS Maximus V GENE, Intel i7 3770K @ 4,6 GHz (1.190 V), EVGA GTX 670 FTW SLi, 8GB G.Skill TridentX CL10 2400 MHz, Samsung 850 Pro 512GB, Samsung 840 Pro 256GB, Corsair Hydro H100i, Corsair AX860i, Fractal Design Define R4W, ASUS PG278Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2006

Kör en benchmark och see om hastigheten går upp.

R5-1600X, GA-AB-350M-G3, 16GB DDR4 @ 2666, RX580 8GB, Corsair CX650M Rev2