Android tror fulladdat batteri är 1%

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Android tror fulladdat batteri är 1%

Hej, jag har en asus padfone 2 som har börjat dryga lite mot mig. Batteri-symbolen tror att telefonen bara har 1% kvar. Om man laddar telefonen så tror den att batteriet tar slut sjukt snabbt också. Om man startar om telefonen går den också tillbaks till 1%

Jag har försökt googla men hittade inte riktigt samma problem någonstans, och vet inte riktigt vart man ska vända sig. Så jag gjorde en användare här på sweclockers till slut.

/Arvid

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
0:0:0:0:0:0:7f00:1
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Arvidj:

Hej, jag har en asus padfone 2 som har börjat dryga lite mot mig. Batteri-symbolen tror att telefonen bara har 1% kvar. Om man laddar telefonen så tror den att batteriet tar slut sjukt snabbt också. Om man startar om telefonen går den också tillbaks till 1%

Jag har försökt googla men hittade inte riktigt samma problem någonstans, och vet inte riktigt vart man ska vända sig. Så jag gjorde en användare här på sweclockers till slut.

/Arvid

Skickades från m.sweclockers.com

Vad har du testat för att försöka lösa det?
En factory reset eller dylikt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Ingenting direkt. Factory reset känns lite drygt eftersom hela telefonen återställs då.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011

Kan det vara möjligt att batteriet helt enkelt är dött?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Nä alltså jag använder ju telefonen, så det är laddat bara att det inte syns. Igår gick jag runt hela dagen med 1% men använde telefonen som vanligt, grejen är att jag inte vet hur mycket som egentligen är kvar.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Precis som dagbro antyder... Hur länge kan du köra på 1% laddat batteri ?
Alltså, är det bara appen för procentsatsen som visar fel.

https://www.ifixit.com/Guide/Asus+Padfone+2+Battery+Replaceme...

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Nu hänger jag inte riktigt med. Att telefonen visar fel procentsats betyder väl inte att batteriet är dött, eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av Arvidj:

Nu hänger jag inte riktigt med. Att telefonen visar fel procentsats betyder väl inte att batteriet är dött, eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Du kom in med svaret under tiden jag skrev min fråga.
Så det är bara appen som visar fel.

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Men vad kan man göra åt det?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värnamo
Registrerad
Jul 2010

Kalibrera batteriet, vilken telefon har du?

På min oneplus one så gör jag såhär

"The battery calibration starts with the phone completely off. The steps are as follows: Charge the device for at least 10 minutes using the original charging cable in a wall outlet. With the device powered off while still plugged into the wall outlet, press and hold the volume up, volume down and power button for two full minutes. Use three fingers to hold these buttons and do not let go at any time. They will be held in at the same time for this to work. After two minutes, you can let go. At this point, the device should boot up and battery/charging logic will be re-calibrated."

CPU: I5 4690K @ 4.8GHZ Vcore 1,32 Temp max load: 76c | KYLARE: Phanteks PH-TC14PE MODERKORT: ASUS Z97-A | PSU: FSP Hyper 700W
MINNE:16GB HyperX Black @ 1866mhz |SSD: PNY Optima 240 GB
GRAFIK KORT: Gigabyte 970 GTX WFx3 | BURK: Phanteks Enthoo Pro, windowed edition
Ja jag vet att jag särskriver och jag skyller på engelskan!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Ah, ok. Asus padfone 2.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Feb 2007

Ja, googla på din lur då?

System: Aerocool DS Cube|| i5 4690K @ Stock || Phanteks PH-TC12DX || MSI Z97M-G43 || G.Skill Ripjaws 8-9-9-24 1866 MHz 8 GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || PNY Optima SSD 480GB || Crucial C300 128 GB || Samsung Spinpoint F3 1TB || Fractal Design Edison M 750W 80+ Gold

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2010

Är det bara appen som visar 1%? Och vad är det för app? Hur ser den vanliga batteri ikonen ut i notification fältet?

CPU: i7-2700K @ 4.6GHz, Corsair H110 MB: Sabertooth Z77 Mem: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 @ 1600 MHz CL9 GPU: Radeon RX Vega 56 SSD: Samsung 850 Pro 256GB Case: CM Storm Stryker PSU: Corsair RM 750W Audio: Sound Blaster Omni, Logitech Z-5500 Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Alltså det är den vanliga batteri-ikonen som som visar 1% och om man går till batteri-inställningarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av Arvidj:

Alltså det är den vanliga batteri-ikonen som som visar 1% och om man går till batteri-inställningarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, men prova kalibrera batteriet då.

Ett annat sätt att kalibrera batteriet, är att låta batteriet laddas ur tills telefonen stängs av automatiskt. Och sen ladda upp den tills den säger till att det är full-laddadat.

CPU: i7-2700K @ 4.6GHz, Corsair H110 MB: Sabertooth Z77 Mem: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 @ 1600 MHz CL9 GPU: Radeon RX Vega 56 SSD: Samsung 850 Pro 256GB Case: CM Storm Stryker PSU: Corsair RM 750W Audio: Sound Blaster Omni, Logitech Z-5500 Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Men sen är det också så att jag kan ladda telefonen och den visar att den blir laddad till t.ex. 25% men det sen laddas ur mycket fortare än 25% gör vanliga fall. (Alltså den tror det laddas ur, men det gör egentligen inte det)

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Men jag testar att vänta nån dag o låta telefonen självdö och se om det hjälper. (Eller så får det visa sig att telefonen är odödlig och då har jag ju inte något problem direkt )

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Arvidj:

Men sen är det också så att jag kan ladda telefonen och den visar att den blir laddad till t.ex. 25% men det sen laddas ur mycket fortare än 25% gör vanliga fall. (Alltså den tror det laddas ur, men det gör egentligen inte det)

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Arvidj:

Men jag testar att vänta nån dag o låta telefonen självdö och se om det hjälper. (Eller så får det visa sig att telefonen är odödlig och då har jag ju inte något problem direkt )

Skickades från m.sweclockers.com

Som folk skrivit måste du ladda från 0% till 100%, att ladda till 25% hjälper inte.

Hemma: Core i5 2500K | ASRock P67 Extreme4 | 16GB Vengeance 1600 MHz | TRUE 120 | EarthWatts 650W | Gigabyte GTX 670 OC | Audigy 2 ZS | Intel 530 240 GB | Force3 120GB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | VX 550W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Arvidj:

Hej, jag har en asus padfone 2 som har börjat dryga lite mot mig. Batteri-symbolen tror att telefonen bara har 1% kvar. Om man laddar telefonen så tror den att batteriet tar slut sjukt snabbt också. Om man startar om telefonen går den också tillbaks till 1%

Jag har försökt googla men hittade inte riktigt samma problem någonstans, och vet inte riktigt vart man ska vända sig. Så jag gjorde en användare här på sweclockers till slut.

/Arvid

Skickades från m.sweclockers.com

min nexus 4 hade detta problemet med Cyanogenmod 10 men den var både upplåst och rootad så vet inte om du kan göra denna fixen men rensade dalvik cache i recovery så funkade det fint igen

annars borde det fixa sig själv om du låter den ladda ur helt tills den inte går och starta längre sen ladda upp den avstängd igen.

CPU: i7 3770k @ 4.2ghz + Be Quiet! Dark Rock Pro 3 Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance Pro 4x4gb 2133mhz GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming SSD: 2x Samsung 840 Pro 256gb RAID 0 Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Chassi: Fractal Design Define C Windowed Edition

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Ett problem med att ladda telefonen avstängd, varje gång man sätter i laddaren sätts telefonen på, och om man stänger av den efter man satt i laddaren så sätts den på igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Sep 2011

Slå av telefonen och ladda den full innan du slår på den.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av anon176726:

Slå av telefonen och ladda den full innan du slår på den.

Han sa ju precis att det inte går..

GPU: GTX 980 @ 1515/3920 CPU: i5 4690k @ 4,5Ghz Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Arvidj:

Ett problem med att ladda telefonen avstängd, varje gång man sätter i laddaren sätts telefonen på, och om man stänger av den efter man satt i laddaren så sätts den på igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Uppgradera till senaste firmware så gör den inte det

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2004

hade det problemet en gång på min telefon och syncade bara batteriappen så löste det sig.

i7 8700k | NZXT Kraken x62 | Asus Strix Z370-F | 2*8GB G.Skill Trident Z | 3*Samsung 250 GB 850 EVO SSD | NZXT H500i | EVGA SuperNOVA G3 750W | Samsung 24" CFG70 | Asus VG248QE | Realforce 88UB | SteelSeries Rival 310 + SX | Sennheiser PC360 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015
Skrivet av wranzzon:

Uppgradera till senaste firmware så gör den inte det

Uppdaterat nu, men fortfarande samma sak

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015
Skrivet av PierreB:

hade det problemet en gång på min telefon och syncade bara batteriappen så löste det sig.

Hur då?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Spelar troligen inte så stor roll, men insåg innan jag uppdaterade firmwaren att det är en "the New padfone infinity (a86)" och inte asus padfone 2 som jag har.

Jag försökte roota telefonen för att kalibrera batteriet med nån app, men jag var för dålig för att lyckas med det..

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Tangentbordskonnässör
Plats
Örebro
Registrerad
Jul 2012

Använd telefonen tills den dör av sig själv det vill säga när batteriet är slut på riktigt. Sen låter du den ladda från 0-100% medans telefonen ligger helt avstängd. Om inte det ordnar biffen så kan du ha något hårdvarufel på batteriet eller dylikt.

Pimp my CM Quickfire TK | Pimp my Func KB-460 | Pimp my Dell AT102W | Pimp my Matias Tactile Pro | Pimp my CM Quickfire Rapid | Pimp my CM Novatouch

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015
Skrivet av deeyay:

Använd telefonen tills den dör av sig själv det vill säga när batteriet är slut på riktigt. Sen låter du den ladda från 0-100% medans telefonen ligger helt avstängd. Om inte det ordnar biffen så kan du ha något hårdvarufel på batteriet eller dylikt.

Gjorde det nu, jag lyckades undgå att mobilen startades när man satte i sladden genom att sätta i strömmen precis när telefonen höll stänga av sig. Tyvärr så visade det fortfarande på 1% när jag startade den nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Tangentbordskonnässör
Plats
Örebro
Registrerad
Jul 2012
Skrivet av Arvidj:

Gjorde det nu, jag lyckades undgå att mobilen startades när man satte i sladden genom att sätta i strömmen precis när telefonen höll stänga av sig. Tyvärr så visade det fortfarande på 1% när jag startade den nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Mycket märkligt då tror jag nog att det är något fel på batteriet möjligtvis så att inte mjukvaran kan läsa av det ordentligt. Men det verkar ju fungera normalt bortsett från att procenten visar fel hela tiden.

Pimp my CM Quickfire TK | Pimp my Func KB-460 | Pimp my Dell AT102W | Pimp my Matias Tactile Pro | Pimp my CM Quickfire Rapid | Pimp my CM Novatouch